پخش زنده
امروز: -
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با انتقاد از نرخهای نجومی قیمت اتاق برخی هتلها، گفت: نباید از مردم در ایام پیک سفر جدا از قیمت تعیین شده، پول دیگری گرفته شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما،آقای ضرغامي در نشست با هتلداران استانها و مناطق آزاد کشور ضمن شنیدن مشکلات فعالان این صنعت، و قبول افزایش هزینه هتلداری در کشور، گفت: آینده این صنعت روشن است
وزیر میراثفرهنگی و گردشگری گفت: کار هتلداری کاری عاشقانه است و نگاه مجموعه وزارت به هتلها و مراکز گردشگری نگاه حمایتی است و درمورد یارانهها و افزایش قیمتها هم با محاسبه دقیق، بررسی و تصمیم گیری میشود. وی درباره افزایش هزینهها و اقلام اساسی افزود: هزینههای اولیه بالا رفته است، اما نباید اجازه دهیم با بیتوجهی، صنعت هتلداری دچار خسران شود. ما در شرایطی هستیم که باید قیمتهای نهایی را کنترل کنیم. سید عزت الله ضرغامی درخصوص ارزی و ریالی کردن نرخ هتلها نیز گفت: این مهم باید در جلسهای با حضور سایر تشکلها و بخشهای گردشگری مورد بحث و بررسی قرار گیرد و کیفیت هتلهایی که داریم باید افزایش یابد. هتل را محلی فرهنگی و اجتماعی دانست و افزود: ما موظف به حفظ سلامت هتلها هستیم. در این راستا باید حداقل استانداردهای اجتماعی و فرهنگی مانند شئونات اسلامی و حجاب در هتلها رعایت شود. وزیر میراثفرهنگی و گردشگری درباره تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی نیز گفت: صندوق توسعه ملی اولینبار است که برای تعمیر و بازسازی هتلها تسهیلات میدهد. ضرغامی در خصوص ازاد شدن سفرها پس از دو سال وقفه به دلیل پاندمی کرونا گفت: اکنون که بعد از دوسال سفرها آزاد شده، باید در زمانهای پرمسافر به گونهای رفتار کنیم که آبروی مجموعه گردشگری حفظ شود. وی در پایان با اشاره به استقبال مردم در اوایل امسال از سفرها تاکید کرد: گردشگری در ۵ سال آینده عاقبت خوبی خواهد داشت.
رئیس جامعه هتلداران ایران هم در اين نشست در خصوص مرتفع شدن مشکل حاملهای انرژی هتل ها، ضمن تشکر از وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گفت: براساس قانون بودجه سال۱۴۰۰، تعرفه گاز برای هتلداران ۷.۵ برابر شده بود که با پیگیریهای انجام شده در قانون بودجه ۱۴۰۱ تعرفه مراکز گردشگری، از صنعتی به خدماتی تغییر یافت. جمشید حمزه زاده، در ادامه به افزایش هزینهها و آزادسازی نرخ قیمتها اشاره و ابراز امیدواری کرد که با پیگیریهای وزیر میراث فرهنگی و گردشگری مرتفع شود. رئیس جامعه هتلداران ایران، همچنین در خصوص مالیات برارزش افزوده، گفت: در گذشته با پیگیریها، هتلهای یک تا سه ستاره و سایر مراکز اقامتی، معافیت صددرصدی گرفته بودند، اما این معافیت شامل هتلهای ۴ و ۵ ستاره که کالای لوکس محسوب میشوند، نشده است، در صورتیکه این هتلها برای کشور ارزآور هستند. حمزهزاده به بازنگری آییننامه تشکلها اشاره کرد و توضیح داد: تشکلها نماینده یک بخش هستند و اگر مورد حمایت قرار نگیرند، صنف تضعیف میشود و این آییننامه باید با نگاه حمایت از این صنعت بازنگری شود. رئیس جامعه هتلداران ایران، تشکلها را به عنوان بازوی اجرایی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، دانست و افزود: در ماده ۹۸ و ۱۰۰ برنامه ششم توسعه به وزارت گردشگری اجازه داده شد برخی وظایف را به تشکلها واگذار کند و تشکلها نیز میتوانند در بسیاری از امور کمک رسان باشند.
او همچنین به ورود جامعه استانی در راستای تسهیل امور اشاره کرد و گفت: در حوزه نرخگذاری برای گردشگران خارجی نیز با مشکل مواجه ایم. آزادسازی نرخ قیمت هتلها برای گردشگران خارجی و واگذاری تعیین نرخ توسط جامعه هتلداران درخواستی بود که رئیس جامعه هتلداران ایران در نشست با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مطرح کرد.