پخش زنده
امروز: -
معاون دفتر آمار گمرک در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما گفت: در دو ماهه نخست امسال یک میلیون و 750 هزار تن کالای کشاورزی ، شیلاتی، دامی و غذایی به ارزش 805 میلیون دلار صادر شد.
به گزارش خبرگزای صداوسیما، آرزو غنیون، معاون دفتر آمار و پردازش اطلاعات گمرکی گمرک ایران، همزمان با هفته جهاد کشاورزی به تشریح صادرات محصولات کشاورزی پرداخت و توضیح داد: در دو ماهه نخست سال 1401 ، میزان صادرات محصولات کشاورزی ذیل فصول یک تا 24 کتاب مقررات صادرات و واردات کشور بالغ بر 390 کالا تحت ردیف های کدتعرفه های مذکور، دارای صادرات بوده است .
وی افزود: میزان صادرات محصولات کشاورزی در دو ماه نخست امسال، یک میلیون و 750هزار تن کالا به ارزش 805 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش 11 درصدی در وزن و 10 درصدی در ارزش همراه بوده است در صورتی که میزان صادرات این نوع محصولات در مدت مشابه سال قبل بالغ بریک میلیون و 966هزار تن کالا به ارزش 894 میلیون دلار بوده است.
غنیون در خصوص سهم صادرات محصولات کشاورزی از کل صادرات دو ماهه کشور گفت: سهم صادرات محصولات کشاورزی در دو ماه امسال ، از لحاظ وزنی 10درصد واز لحاظ ارزش 9 درصد از کل صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده است.
معاون فنی دفتر آمار گمرک ایران در خصوص کالاهای اول صادراتی کشاورزی گفت: عمده ترین محصولات صادراتی کشاورزی دامی و شیلاتی سلام در دو ماه نخست امسال «هندوانه» با سهم 30 درصد در وزن و 14 درصد در ارزش کل محصولات کشاورزی، نخستین قلم صادراتی در این گروه بوده است و پس از آن گوجه فرنگی ، شیر خشک صنعتی ، سیب تازه، پسته، سیب زمینی ، خربزه، گوجه فرنگی گلخانه ای ، کیوی و زعفران، به ترتیب ده قلم نخست محصولات کشاورزی به لحاظ ارزش صادراتی در دو ماهه نخست سال جاری بودند که این ده قلم، در مجموع 63 درصد از وزن و 49 درصد از ارزش کل صادرات محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده اند.
غنیون در خصوص مقاصد اصلی صادرات محصولات کشاورزی گفت: طی دو ماهه نخست سال 1401، بیشترین میزان صادرات محصولات کشاورزی به مقاصد کشورهای «عراق»، با رقمی بالغ بر 329میلیون دلار و سهم41درصدی ،«امارات متحده عربي» با88 میلیون دلار و سهم 11درصدی، «افغانستان » با70 میلیون دلار و سهم 9درصدی، «پاکستان» با54میلیون دلار و سهم 7درصدی «فدراسیون روسیه » با50 میلیون دلار و سهم حدود 7درصدی از کل ارزش صادرات محصولات کشاورزی ، بودند.
وی افزود: به عبارت دیگر این 5 کشور، در مجموع 82 درصد از وزن و 74 درصد از ارزش کل صادرات محصولات کشاورزی طی دو ماهه را از آن خود ساخته اند.
غنیون در پایان گفت: توجه بیشتر به موضوع صادرات با کیفیت محصولات کشاورزی و برنامه ریزی هدفمند برای بازاریابی حرفه ای در بازارهای هدف بیشتر و حفظ و تثبیت بازارهای فعلی و توجه به حمل و نقل مناسب و بسته بندی مطلوب می تواند باعث رونق صادرات محصولات کشاورزی شود.