پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تثبیت هفت میلیون و هشتصد هزار هکتار از عرصههای بیابانی کشور خبر داد.
مسعود منصور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: ماحصل این تثبیت حفظ بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی، فرودگاهها، اماکن نظامی، بنادر صیادی، راه آهن و راههای جاده ای است.
وی افزود: از مجموع وسعت ۱۶۴ میلیون هکتاری کشور، حدود ۳۰ میلیون هکتار آن در معرض بیابانی شدن قرار دارد که از این مقدار ۱۴ میلیون هکتار به کانونهای فرسایش بادی و ۷ میلیون هکتار نیز به کانونهای فوق بحرانی تبدیل شده است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با بهره گیری از روشهای مبتنی بر فناوریهای جدید مانند مالچها و خاکپوشهای جایگزین غیرنفتی میتوان درمهار کردن بیابانها و جلوگیری از بیابان زایی موفق بود.
وی افزود: تجربه ما نشان داده است بهره گیری از این روشها تنها از طریق شرکتهای دانش بنیان امکانپذیر است.
منصور گفت: پدیده شنهای روان و هجوم ریزگردها سالانه حدود سی هزار میلیارد ریال خسارت به تاسیسات زیربنایی کشور وارد میکند که برای کاهش بیابان زایی تمام دستگاههای اجرایی و مردم باید حضوری جدی و موثر داشته باشند.
وی با بیان اینکه خشکسالی وجود داشته و خواهد داشت و ما باید آثار این پدیده را کاهش دهیم و آن را مدیریت کنیم، به اهمیت بیابان زدایی اشاره کرد و گفت: همانگونه که پیشگیری مقدم بر درمان است، باید تلاش کنیم با کنترل و مهار کردن عوامل تخریب از بیابان زایی بیشتر جلوگیری و خشکسالیای را که با آن مواجه هستیم کنترل کنیم.
منصور با بیان این که حفظ این منابع تنها به عهده یک یا چند دستگاه نیست، اظهار داشت: همه بخشها باید تلاش کنند. عرصه کشور که ۸۳ درصد آن اعم از جنگل ها، بیشه زارها، مراتع و بیابانها در حوزه مدیریت سازمان منابع جنگلها، مراتع و آبخیزداری است متاثر از مسائل اجتماعی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی است و امکان مدیریت مستقل ندارد و گسترش پدیده بیابان زایی نتیجه رفتار غیرمسئولانه ما درخصوص حفظ این منابع است، رفتارهایی که تمامی بخشها دارند.
وی گفت: کشور ما در حال توسعه است و باید طرحهای عمرانی و توسعهای با در نظر گرفتن منابع طبیعی اجرا شود چرا که اجرای این طرحها با چالشهای زیست محیطی همراه است.