پخش زنده
امروز: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ١٥:٣٤:٣٤
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به افزایش مبتلایان به تب کریمه کنگو به ۱۳ نفر، تصریح کرد: در حفظ سلامت غذایی مردم با احدی تعارف نداریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دكتر محمد آقامیری، رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه ماموریت اصلی دامپزشکی، نظارت بهداشتی بر روند تولید تا مصرف محصولات از مزرعه تا سفره مردم است، گفت: پیشگیری، کنترل و مبارزه با انواع بیماریهای این حوزه از وظایف مهم سازمان دامپزشکی است.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر فعالیت جهادی، تصریح کرد: در سازمان دامپزشکی نیز ما با اولویت قرار دادن حمایت از اقشار آسیب پذیر و ارائه خدمات به جامعه عشایری و روستایی، جهاد دامپزشکی را آغاز کردیم.
آقامیری برپایی رزمایش و اردوی جهادی در شهرکرد را یکی از جدیدترین فعالیتها در این زمینه خواند و گفت: در این رزمایش ۳ روزه بیش از ۱۰ هزار خدمت به عشایر عزیز ارائه شد.
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه حدود ۲۸ درصد از پروتئین کشور با زحمات عشایر تولید میشود، اظهار داشت: این موضوع اهمیت توجه به این قشر تولیدکننده را مضاعف میکند و از همین رو بحث پیشگیری از شیوع بیماری در دامهای عشایر بطور جدی مد نظر قرار گرفته است.
وی افزود: در این زمینه مبارزه با کنه به عنوان ناقل اصلی بیماریها اهمیت دارد و اموری مانند سم پاشی، راه اندازی حمامهای ضدکنه، واکسیناسیون و ارائه دارو و درمان به شکل منظم انجام میشود.
آقامیری با بیان اینکه برخی از خدمات دامپزشکی به عشایر رایگان است، اما در مواردی مانند تهیه واکسن و دارو این هموطنان باید هزینه کنند، تصریح کرد: در حال برنامه ریزی هستیم تا بتوانیم همه خدمات دامپزشکی و به ویژه واکسیناسیون دامها را برای عشایر رایگان کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی درباره نقش این سازمان در قیمت محصولات غذایی اظهار داشت: درست است که ما در قیمتگذاریهای بازار نقشی نداریم، اما عملکرد ما در این زمینه موثر است و به عنوان مثال هزینههای دارو و واکسن دامها بر قیمت نهایی محصول تاثیر میگذارد.
وی تصریح کرد: اگر قیمت یک دارو و یا واکسن زیاد باشد و دامدار نتواند آن را خریداری کرده و استفاده کند، بیماری شیوع پیدا میکند و باعث افزایش مشکلات کشور میشود. بنابراین در برخی جاها به ویژه در حوزه پیشگیری باید بیشتر هزینه کنیم.
آقامیری نظارت پیوسته بر عملکرد داروها و واکسنهای دامی را از دیگر فعالیتهای مهم سازمان دامپزشکی خواند و افزود: داروهای موجود در بازار همواره باید رصد شوند تا عملکرد و اثرگذاری آنها متناسب با دامهای کشور بررسی شود. ضمن اینکه اقلام وارداتی به ویژه نهادههایی مانند گندم، جو، ذرت یا کنجاله سویا میبایست بطور دقیق از لحاظ بهداشتی و مسائلی مانند آلودگیهای احتمالی میکروبی، قارچ، فلزات سنگین و این قبیل موارد چک شوند.
وی تصریح کرد: این آزمایشها به دلیل اهمیتی که دارند، در برخی از موارد در استانهای مقصد نیز باید تکرار شوند.
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه شعار "دام سالم، غذای سالم" اکنون به "خوراک دام سالم، دام سالم و غذای سالم" تغییر کرده، اظهار داشت: اگر ما میخواهیم که به انسان سالم برسیم باید از تامین خوراک سالم برای دامها آغاز کنیم و از این رو نظارتها قبل از کشتار، حین کشتار و پس از کشتار انجام میشود.
آقامیری تصریح کرد: مردم عزیزمان وقتی گوشت را از مراکز تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه میکنند، میتوانند با خیال راحت آن را مصرف کنند.
وی بار دیگر به هموطنانمان توصیه کرد از تهیه گوشت از مراکز متفرقه و غیرمجاز خودداری کنند و افزود: متاسفانه آمار مبتلایان به تب کریمه کنگو رو به افزایش است و در حال حاضر شمار بیماران به ۱۳ نفر رسیده است.
رئیس سازمان دامپزشکی شمار فوتیهای این بیماری را همچنان یک نفر اعلام کرد و افزود: برای ما حتی یک نفر مبتلا نیز زیاد است و باید به گونهای عمل کنیم که این بیماری ریشه کن شود.
آقامیری با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان شناسایی شده، تب کریمه کنگو را تنها یکی از آنها خواند و گفت: ما به دنبال قطع چرخه انتقال بیماری هستیم و توصیههایی که بطور مکرر به هموطنان ارائه میشود نیز در همین راستاست.
آقامیری با تاکید بر اینکه نظارت بر کشتارگاهها با جدیت انجام میشود، تصریح کرد: اگر گوشت گرم به موقع در بازار جذب نشود، باید منجمد شده و یا در اختیار صنایع تبدیلی از جمله تهیه سوسیس و کالباس گذاشته شود و در غیر اینصورت معدوم خواهد شد.
وی با بیان اینکه در ماه رمضان اخیر و تعطیلات نوروز بیش از هزار تن مرغ به دلیل عرضه نشدن به بازار معدوم شد، تصریح کرد: در حوزه نظارت بهداشتی با احدی تعارف نداریم و برای حفظ سلامت غذایی مردم بدون توجه به هزینههای تولید، محصول غیرقابل مصرف را معدوم میکنیم.
توصیههای سازمان دامپزشکی برای مقابله با تب کریمه کنگو