پخش زنده
امروز: -
به همت امور بین الملل سازمان، مستند "راوی اقصی" کاری از دفتر نمایندگی سازمان در لبنان، به روایت گوشههایی از زندگی شیرین ابوعاقله خبرنگار شهید فلسطینی میپردازد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مستند "راوی اقصی" که به همت امور بینالملل در دفتر نمایندگی صدا و سیما در بیروت تهیه و تولید شده است، روایتی از داستان زندگی و تلاش شیرین ابوعاقله، خبرنگار شهید فلسطینی، یکی از اولین نسل از خبرنگاران میدانی شبکه الجزیره است که عمر خود را صرف رساندن اخبار فلسطین به جهان کرد و در نهایت به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
شیرین ابوعاقله در سال ۱۹۷۱ در فلسطین به دنیا آمد و مدرک لیسانس روزنامهنگاری و رسانه را از دانشگاه یرموک اردن اخذ کرد. چندی پیش، نظامیان رژیم صهیونیستی در یورش به منطقه «جنین»، در شمال کرانه باختری، وی را در حالی که جلیقه خبرنگاری به تن داشت، از فاصله ۱۰۰ تا۱۵۰ متری به شهادت رساندند.ترور ابوعاقله اولین جنایت رژیم صهیونیستی علیه روزنامهنگاران فلسطینی نبوده است و بر اساس اعلام وزارت اطلاعرسانی فلسطین، از انتفاضه دوم فلسطین در سال ۲۰۰۰ تا به امروز، ۴۵ روزنامهنگار به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند.
این مستند نمایانگر این حقیقت است که رژیم صهیونیستی هرگز از جنایتهای خویش شرمگین نبوده و همواره خود را در این جنایات طرف مظلوم معرفی کرده است. صهیونیستها درصدد هستند تا اخبار داخلی سرزمینهای اشغالی به خارج منتقل نشود، چون آنچه به ذهن مخاطب میآید، چیزی جز نفرت از وجود چنین رژیم نژادپرست نیست؛ از این رو، همیشه تلاش کردهاند تا راههای رساندن اخبار فلسطین به جهان را هدف قرار بدهند؛ از نابودی تلویزیونهای فلسطینی به وسیله موشک گرفته تا هدف قرار دادن خبرنگاران. شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی، چندی پیش با شلیک تکتیرانداز صهیونیستی، زمانی که در حال پوشش خبر حمله نظامیان این رژیم به اردوگاه جنین در بیتالمقدس بود، به شهادت رسید. بسیاری تلاش کردند تا از شهادت ابوعاقله استفاده ابزاری و سیاسی کنند، اما برخلاف توقع آنها، یکپارچگی جبهه مقاومت و وحدت میان ادیان در فلسطین باعث شد تا شهادت این خبرنگار شهید دلیلی برای نظارت دقیقتر جهانی بر جنایت اسرائیلیها شود.
شیرین ابوعاقله در تمام دوران فعالیت خویش تا زمان شهادت، حتی کوچکترین جنبه مظلومیت فلسطینیان را فراموش نکرد تا آن را به گوش جهانیان برساند. بسیاری از کشورها خواستار تحقیقات شدند که چرا خبرنگاری که از نظر پروتکلهای بینالمللی حتی در زمان جنگ باید حمایت شود بهطور مستقیم هدف گلوله قرار میگیرد.