پخش زنده
امروز: -
نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات دفاع مقدس گفت: 14 مولفه مقاومت مردم دزفول را در کتاب ” دزفول: گزارشی از شهر مقاوم دزفول در جنگ شهرها“ آورده ام.
عبدالرضا سالمی نژاد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: از میان ۱۲۷ شهر کشور در دوران جنگ تحمیلی هربار در بمباران و موشک باران شهرها اولین شهر مورد تهاجم بعثیها دزفول بود.
سالمی نژاد گفت: وقتی ما میگوییم الف -دزفول منظورمان این است که دشمن هربار هنگام تهدید به بمباران شهرها و موشک باران و اعلام فهرست شهرهای مورد نظر برای بمباران، نام دزفول را در ابتدای فهرست میگذاشت و البته شروع بمباران شهرها هم همیشه از این شهر بود.
این نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس افزود: در کتاب ” دزفول: گزارشی از شهر مقاوم دزفول در جنگ شهرها“ آمده است ۵ مقطع و مرحله در بمباران و موشک باران شهرها در جنگ تحمیلی مشاهده میشود که دوره اول آن یعنی طولانیترین مرحله از آغاز جنگ تا پاییز ۱۳۶۳ بود.
سالمی نژاد گفت: در ۱۶ مهر ۱۳۵۹ اولین حمله موشکی به شهر دزفول با موشک فراگ بود که بعدها با دستیابی دشمن به موشکهای نقطه زن نیز ابتدا حمله این نوع از موشکها از دزفول آغاز شد و تا پایان جنگ نیز ادامه داشت.
” کتاب دزفول: گزارشی از شهر مقاوم دزفول در جنگ شهرها“ را انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در ۴ فصل و با درنظر گرفتن عکسها در ۴۶۴ صفحه منتشر کرده است.
سالمی نژاد افزود: این کتاب به صورت مستند نگاری نوشته شده و به نوعی سند تاریخی است البته در میان پژوهشها گاه خاطراتی نیز بیان شده است. البته با تلاش صدا وسیما جمهوری اسلامی ایران کتاب گویای این کتاب نیز تهیه شده است.
وی گفت: نقش آیت الله سید مجدالدین قاضی نماینده امام (ره) و امام جمعه دزفول را در مقاومت مردم این شهر نباید نادیده انگاشت از آن رو که او در هنگام جنگ هیچ گاه شهر را ترک نکرد و خود الگوی پایداری و مقاومت در برابر دشمن بود.
در بخشهایی از کتاب ”دزفول: گزارشی از شهر مقاوم دزفول در جنگ شهرها“ درباره پیشینه شهر دزفول و نامهای آن که از آوان تا دژپل و ... بود تا جغرافیای آن نیز برای آشنایی مخاطب آمده است.