پخش زنده
امروز: -
رئیس بهداشت خوزستان گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری بومی استان محسوب میشود که از ۲۳ سال قبل وجود داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، سیدمحمد علوی در گفتوگو با خبر ۲۳ شبکه استانی خوزستان با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از سال ۱۳۷۸ در خوزستان وجود داشته، گفت: در واقع این بیماری بومی استان که میان انسان و دام مشترک است، محسوب میشود.
وی به شناسایی ۲ فرد مبتلا به این بیماری در شهرستان شادگان و اهواز اشاره کرد و افزود: آمار ابتلا نگران کننده و بیش از حد انتظار نیست.
علوی با بیان اینکه تب کریمه کنگو در دامنه فعالیتها و نظارتهای دامپزشکی قرار میگیرد، ادامه داد: اقدامات لازم باید از سوی این دستگاه متولی برای پیشگیری از افزایش آمار ابتلا به آن باید انجام شود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان نیش کنه را عامل انتقال ویروس تب کریمه کنگو به دام و انسان دانست و اضافه کرد: دامپزشکان، کشاورزان، قصابها و کارکنان کشتارگاهها و کسانیکه در بیمارستانها فعالیت میکنند و با بیماران مبتلا یا افراد مشکوک به این ویروس در تماس هستند، در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دارند، بنابراین باید اصول بهداشتی را رعایت کنند.
این مقام مسئول درد عضلانی، سردرد و استخوان درد را از علائم بیماری تب کریمه کنگو در انسانها برشمرد و گفت: البته تمایل به خونریزی از ویژگیهای منحصر به فرد این بیماری است، بطوریکه در بدن فرد بیماری ایجاد لکههای خونی یا خون مردگی ایجاد میکند یا باعث خونریزی در دستگاه گوارش، دفع ادرار و ... میشود.
بیشتر بخوانید: تب کریمه کنگو و پیشروی تا مرگ انسان
به گفته علوی؛ اگر ابتلا به تب کریمه کنگو به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان است، ولی در ۱۰ تا ۱۵ درصد از موارد حاد، باعث مرگ خواهد شد.