پخش زنده
امروز: -
در حالی که فعالان حقوق بشرو حقوق مهاجران تلاش میکنند مانع اعزام پناهجویان از انگلیس به رواندا شوند، نخستین گروه از پناهندگان به انگلیس به کشور رواندا اعزام شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ در حالی که فعالان حقوق بشرو حقوق مهاجران تلاش میکنند مانع اعزام پناهجویان از انگلیس به رواندا شوند، وکلای وزارت کشور انگلیس در صددند بتوانند مطابق برنامه اعلام شده، نخستین گروه از پناهندگان به انگلیس را به کشور رواندا اعزام کنند.
پس از اینکه دادگاه عالی انگلیس، ادعاهای دو طرف را درباره اعزام پناهجویان غیر قانونی به رواندا، روز جمعه بررسی کرد و به نفع دولت رای داد وزارت کشور انگلیس با خرسندی اعلام کرد ۱۴ ماه ژوئن، ۲۴ خرداد ماه، نخستین گروه از مهاجران را با هواپیما به رواندا خواهد فرستاد. وکلای وزارت کشور انگلیس استدلال کردند، چون این کار مطابق با منافع عموم مردم این کشور است، نباید مانعی بر سر این کار ایجاد شود.
نخستین گروه از پناهجویانی که از انگلیس به رواندا اعزام میشوند شامل پناهجویانی از سوریه، سودان، افغانستان، ایران، اریتره و عراق اند که در کشورهای شماری از آنان، جنگ و ناامنی حاکم است. پریتی پتل وزیر کشور انگلیس در قرارداد اولیهای متعهد شد ۱۲۰ میلیون پوند به دولت رواندا بدهد تا پناهجویانی را که بدون مجوز وارد انگلیس میشوند به کشور افریقایی رواندا، حدود هفت هزار کیلومتر دورتر از انگلیس اعزام کند. انتشار این خبر، موجی از خشم سازمانهای حقوق بشر، هواداران حقوق مهاجران، احزاب مخالف و سازمانهای خیریه را بر انگیخته است و انان قرار است روز دوشنبه درخواست خود را مبنی بر لغو برنامه انتقال پناهجویان به رواندا به دادگاه تجدید نظر ارائه کند، اما دولت انگلیس تاکید کرد مصمم به اجرای این طرح است.
پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس که از مخالفان جدی ورود پناهندگان به این کشور است، تاکید کرده نظام مهاجرت این کشور، "از کار افتاده" و نیازمند اصلاحات اساسی است. براساس طرحهای پریتی پاتل که وی ان را "مرز دیجیتال" (digital border) نامید، هر پناهندهای که برای رسیدن به انگلیس، از یک کشور امن عبور کرده باشد، قطعا نمیتواند در انگلیس، درخواست پناهندگی کند. وزارت کشور انگلیس قبلا اعلام کرده بود در نظر دارد همچون دولت استرالیا، پناهندگان را برای بررسی درخواست پناهندگی آنان، به جزایر دور افتاده همچون جبل الطارق یا دیگر کشورها اعزام کند. پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس میخواهد پناهندگان به انگلیس را، از جمله افرادی که با قایقهای کوچک از آبراهه مانش، از فرانسه به انگلیس میآیند، به کشور ثالث اعزام کند.
دولت انگلیس در حالی اینچنین بر مهاجران سخت گرفته است که به عقیده فعالان حقوق بشر خود در همدستی با امریکا و تهاجم به کشورهای متعدد و تخریب زیر ساختهای انها از جمله در عراق و افغانستان و سوریه و لیبی و همچنین مشارکت در تحریم و دشمنی با دیگر کشورها عامل پدید امدن مشکلات در این کشورها و موج مهاجران شده است و اکنون حتی حاضر نیست همکاران سابق محلی خود را به ویژه از افغانستان به این کشور راه دهد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در انگلیس پس از خروج این کشور از افغانستان صدها نفر از افغانستانیهای همکار دستگاههای دولتی و نظامیان انگلیسی که حتی برخی در راه همکاری با این کشور دچار نقص عضو شدند درخواست کمک و پناهندگی کردند، اما انگلیس این درخواستها را رد کرده است و افرادی هم که خود وارد این کشور شوند به رواندا اعزام میکند.