پخش زنده
امروز: ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ٢٠:٤:٣٩
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران از جذب و حرفه آموزی ۲۶۰۰ کودک کار و خیابانی در سال گذشته در سطح استان تهران خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ فاطمه ارزانیان با اشاره به جذب و ساماندهی کودکان کار و خیابانی یادشده در استان تهران که بیشتر از اتباع خارجی بودند گفت: این کودکان در مشاغلی مانند دستفروشی، واکسی، پادویی، تکدیگری، شیشه شویی، اسپندی، گل فروشی، جمعآوری ضایعات، دعا فروشی و وزن کشی فعالیت داشتند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران با اشاره به خدمات تخصصی ارائه شده به کودکان کار یادشده خاطرنشان کرد:در راستای اقدامات انجام شده برای کودکان مورد اشاره و خانوادههایشان خدماتی از قبیل سوادآموزی، حرفهآموزی، برقراری مستمری، اردوی فرهنگی تفریحی، اخذ شناسنامه، اخذ دفترچه بیمه، خدمات فرهنگی ورزشی ارائه شده است.
ارزانیان؛ اعزام تیمهای متشکل از مددکار و روانشناس به محلههای در معرض آسیب، پاتوق و گزارش شده به خط تلفن ۱۲۳ را سیاست راهبردی این معاونت برای مهار و کاهش آسیبهای اجتماعی اعلام و این گونه افزود:به منظور شناسایی و جذب کودکان کار و خیابانی؛ ارائه حمایتهای معیشتی، تحصیلی، بهداشتی و درمانی به کودک و خانواده آنها؛ پیشنهاد میشود.
وی ادامه داد: در راستای ثبت اطلاعات هویتی کودکان یادشده اسکن عنبیه انجام میشود.
ارزانیان خاطرنشان کرد: ارائه بستههای حمایتی در مناسبتهای مختلف نظیر آغاز سال تحصیلی، آغاز سال نو، جشنها و اعیاد ملی و مذهبی، ارجاع کودکان بیسرپرست به مراکز شبه خانواده، تهیه تبلت و گوشی با پرداخت هزینه اینترنت کودکان، کمک به ترک اعتیاد اعضای خانواده کودکان، کمک به سوادآموزی اولیا و فرزندان بیسواد خانواده، ارجاع کودک و خانواده در صورت نیاز به سمنها یا سایر موسسات و سازمانهای مرتبط، تدارک انواع بازدیدهای مرتبط از محیطهای کاری خانواده و ارتباط با کارفرما والدین یا سایر افراد مهم، از جمله فرایندهای ارائه خدمات به کودکان کار و خانوادههای آنان است.
وی وجود تفاوتهای فرهنگی میان خانواده کودک کار و خیابانی یا نداشتن اوراق هویتی را مهمترین چالشهای موجود در برابر طرح شناسایی، جذب و ساماندهی کودکان کار و خیابانی اعلام و در راستای ساماندهی کودکان یادشده عدم جداسازی کودکان کار و خیابانی از اجتماع و پرهیز از هرگونه برچسب زدن به کودک اعم از کار، زبالهگرد را خواستار شد.