پخش زنده
امروز: -
عضو شورای عالی نظام پزشکی گفت: بخش زیادی از بار کاری در بیمارستانهای دولتیِ سراسر کشور از برخوردارترین تا محرومترین مناطق بر عهده همکاران طرحی به ویژه متخصصان ضریب کا است، اما ناعادلانهترین حقوق و مزایا را دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی نظام پزشکی؛ دکتر یدالله سهرابی با اشاره به این که پزشکان طرحی در زمان همه گیری کرونا خدمات زیادی را در اقصی نقاط کشور به بیماران ارائه دادند، افزود: نبود شرایط مناسب اسکان، ساعات کاری زیاد، کشیکهای طاقت فرسا و شرایط سخت سکونت در مناطق محروم و دورافتاده بخشی از مشکلات همکاران طرحی است که با آن دست و پنجه نرم میکنند.
وی با اشاره به این که یکی از اعتراضات پزشکان طرحی دادن تعهد محضری برای گذراندن طرح اجباری است، ادامه داد: پزشکان عمومی برای متخصص شدن باید تعهد محضری بدهند که در مناطق محروم طرح خود را بگذرانند و گر نه اجازه تحصیل ندارند و این نوعی ظلم به افرادی است که خواهان اخذ تخصص هستند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه دریافتی پزشکان طرحی تناسبی با مدرک تحصیلی و کار طاقت فرسای آنها ندارد، گفت: کارانه متخصصان طرحی نیز تحت عناوین پلکان و قاصدک و ... این همکاران را به سمت خدمات و کار کمتر ترغیب میکند که دور از انصاف است.
دکتر سهرابی با اشاره به این که تأخیر در پرداخت همین کارانههای ناچیز بی عدالتی در حق پزشکان متخصص طرحی است، افزود: عادلانه نیست خدمتی که امروز ارائه میشود حق الزحمهاش را سال بعد به این همکاران پرداخت کنند و باید وضع نامناسب اقتصادی و معیشتی پزشکان متخصص طرحی را که در سختترین شرایط رفاهی مشغول فعالیت هستند همواره در نظر گرفت و با ایجاد انگیزه و بستههای تشویقی بسترهای لازم را برای ماندگاری همکاران طرحی در مناطق محروم فراهم کرد.
وی ادامه داد: افزایش معنی دار حقوق ثابت متناسب با مسئولیت اقدامات پزشکی، حذف مالیات و پرداخت پلکانی در مناطق محروم، اجرای مصوبات و قوانین موجود بصورت یکسان در دانشگاهها، ارائه تسهیلات وام و خدمات رفاهی از مطالبات پزشکان متخصص طرحی است و تصمیم گیری دانشگاه برای محل زندگی و کار این همکاران در واقع نقض حقوق شهروندی است.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر این که پزشکان طرحی، وضع معیشتی مناسب و امنیت شغلی ندارند، گفت: پزشکان متخصص طرحی همه این رنجها و مشقتها را تحمل میکنند تا طبیب شوند، اما در نهایت هیچ انگیزهای برای ماندن در مناطق محروم ندارند و همواره منتظرند تا زمان پایان طرحشان فرارسیده و خود را از آن منطقه آزاد کنند.
دکتر سهرابی در پاسخ به این سؤال که آیا پزشکان طرحی ضریب k میتوانند در مطب کار کنند، افزود: پزشک طرحی نمیتواند در طول طرح جای دیگری باشد مگر آنکه در ۱۵ روزی که کشیک نیست، دانشگاه مربوطه اجازه دهد که در بخش خصوصی کار کند که با توجه به حجم بالای کار، مسئولیت و استرسی که این همکاران متحمل میشوند زمانی برای فعالیت در مطب باقی نمیماند، ضمن آن که اجازه چنین فعالیتی هم به آنها داده نشده است و باید گفت قانونگذار قوانینی را برای پزشکان متخصص طرحی ضریب k وضع کرده است که پزشک رغبتی برای ماندن در بخش دولتی و مناطق محروم و دورافتاده ندارد.