پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان این که تصادفات خسارت مادی و معنوی زیادی به کشور میزند، گفت: خسارت تصادفات افزون بر ۷ درصد تولید ناخالص ملی است که ضربه بزرگی به اقتصاد ملی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار "سیدکمالهادیانفر" رئیس پلیس راهور فراجا با حضور در نشست هماندیشی نمایندگان شورای عالی استانها با بیان اینکه ۹۴ درصد حمل و نقل کشور به صورت زمینی انجام میشود گفت: از این رو بیشترین جابه جایی بار و مسافر به صورت زمینی انجام میشود و وضعیت ما در حوزه ناوگان حمل و نقل وضعیت مناسبی نیست.
وی با بیان این که کشور ما کشور پهناوری با ۲۹۳ هزار کیلومتر راه ارتباطی است، افزود: ۲۵ هزار کیلومتر از این مقدار راه اصلی است و راههای روستایی بیش از ۹ درصد از کشته شدگان رانندگی را به خود اختصاص میدهد.
رئیس پلیس راهور فراجا تصریح کرد: هزارو ۴۴۰ شهر در کشور داریم که از این بین پلیس راهور در ۷۰۳ شهر حضور ندارد. ما باید متناسب با توسعه شهرها رشد سازمانی داشته باشیم، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. البته در ۷۰۳ شهری که ما حضور نداریم همکاران پلیس راه حضور دارند و خدمترسانی میکنند.
ساختمانها بدون ظرفیت پارکینگ ساخته میشوند
سردار هادیانفر اضافه کرد: همچنین در کشور ۵۲ میلیون نفر دارنده گواهینامه رانندگی و افزون بر ۳۷ میلیون وسیله نقلیه وجود دارد که ۱۲ میلیون آن را موتور سیکلت تشکیل میدهد.
وی بیان کرد: در کشور ۳۵ درصد متوسط فرسودگی وسایل نقلیه داریم که در حوزه ناوگان عمومی این رقم به ۸۰ درصد میرسد.
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: شهرهای ما رفته رفته در حال تبدیل شدن به پارکینگهای بزرگ هستند، چرا که ساختمانهایی بدون ظرفیت پارکینگ ساخته میشوند و رشد برخورداری از وسیله نقلیه زیاد است.
وی با اشاره به روند رشد مولفههای موثر بر ترافیک گفت: از سال ۷۹ تا ۱۴۰۰ نزدیک ۶۵۲ درصد افزایش خودرو داریم این درشرایطی است که واردات خودرو ممنوع است و اگر واردات آزاد شود کنترل ترافیک سختتر میشود.
سردارهادیانفر با اشاره به این که کنترل ترافیک به مدیریت شهری هم مربوط میشود و براساس قانون هوشمندسازی مدیریت ترافیک برعهده شهرداریهاست اظهار داشت: تاکی باید بر روی عامل انسانی برای مدیریت ترافیک تکیه کنیم؟ بنابراین تمرکز ما مانند کشورهای توسعه یافته بهجای افزایش نیرو؛ هوشمندسازی کنترل ترافیک است.
رئیس پلیس راهور فراجا خاطر نشان کرد: در همه حوزههای حمل و نقل مانند چراغها، سنسورها، دوربینها و … باید هوشمند سازی شود و متکی بر عامل انسانی نباشد و نقش شوراها در این مسئله مهم است چرا که میتوانند این را از شهرداریها مطالبه کنند.
وی با اشاره به اهمیت تسهیل در ترددها تصریح کرد: این مسئله را وظیفه ذاتی خود میدانیم و برای به نتیجه رسیدن تلاش میکنیم.
سردار هادیانفر اظهار کرد: استفاده از تاکسیهای اینترنتی گران است و استفاده از ناوگان حمل و نقل همگانی به سختی انجام میشود از این رو مردم ترجیح میدهند با وسیله نقلیه شخصی تردد کنند که این مسئله به افزایش حجم ترافیک منجر میشود؛ بنابراین ما به دنبال این هستیم که حمل و نقل را به سمت استانداردهای جهانی ببریم.
رئیس پلیس راهور فراجا تاکید کرد: چیزی که باید بیشتر توجه شود بحث تصادفات است. تصادفات یک امر اجتناب ناپذیر در تمام دنیاست؛ بنابراین باید هدف ما در تصادفات به حداقل رساندن میزان خسارتها باشد. اما این اتفاق در کشور ما اتفاق نمیافتد و ما در ۵ عنصر تاثیر گذار یعنی عامل راه، خودرو، انسانی، قوانین و مدیریت نتوانستهایم خسارتها را کاهش دهیم.
به ازای هر ساعت ۲ نفر در جاده میمیرند و ۴۰ نفر مجروح میشوند
وی افزود: خسارتهای ناشی از تصادفات ۷ درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص میدهد و هیچ دولتی نتوانسته است این را کاهش دهد. این درحالی است که در بهترین شرایط رشد سالانه تولید ناخالص داخلی ۳.۵ درصد است.
سردار هادیانفر ادامه داد: این در حالی است که ۹ تا ۱۱ درصد از بودجه کل کشور یعنی ۳۵ هزار میلیارد تومان به خسارت شخص ثالث پرداخت میشود. برای برخی از مجروحین ناشی از تصادفات ۳ دیه از سوی بیمه پرداخت میشود، ولی باز هم سلامتی فرد را باز نمیگرداند.
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان این که به ازای هر ساعت ۲ نفر در جاده میمیرند و ۴۰ نفر مجروح میشوند، توضیح داد: اینها فقط خسارت مادی است. در حالی که خسارت معنوی هم بسیار زیاد است و این خسارت اصلا محاسبه نمیشود. فردی که یک یا چند عزیز خود را از دست میدهد دچار خسارت معنوی شده است. ما برخلاف دنیا هیچ سازمانی برای اندازهگیری، کاهش یا درمان این مسئله وجود ندارد.
وی با تاکید بر این که تصادفات بحث بسیار جدی و مورد تاکید مقام معظم رهبری است تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه کاهش ۳۰ درصدی پیشبینی شده است.
سردار هادیانفر گفت: ما در جادههای کشور نزدیک ۶ و نیم میلیارد تردد داریم. در دنیا متوسط جان باختگان در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۱۸.۵ نفر میباشد، اما در سال ۱۴۰۰ یک تب زدگی در سفر رخ داده است و با هر تعطیلی عده زیادی میخواهند به سفر بروند و از آنجایی که افزایش تردد و افزایش تصادفات رابطه مثبت دارد. جان باختگان جادهای در سال ۱۴۰۰ نیز افزایش داشته است.
رئیس پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد: هرچه ما در حوزه مدیریت ترافیک و کاهش تصادفات پول خرج کنیم سرمایهگذاری کردهایم و سودش به ما بازمیگردد؛ بنابراین هزینه در کاهش تصادفات اتلاف سرمایه نیست بله علاوه بر نجات جان هموطنان باعث کاهش هزینه ما در بلند مدت میشود.
سالانه ۷ هزار میلیارد تومان خرج درمان مجروحین تصادفات میشود
وی با اشاره به بودجه پیشنهادی پلیس راهور به دولت گفت: اگر عدد پیشنهادی ما قبول شود ۵۰ درصد کاهش تصادف داریم. این یعنی از ۷ درصد تولید ناخالص کلی به ۳.۵ درصد کاهش مییابد که رقم بسیار بزرگتری از ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی است.
سردار هادیانفر اضافه کرد: بر اساس آمار ۵۱ درصد از ۱۷ هزار نفر کشته در جا میمیرند. ۶ درصد در حین انتقال فوت میکنند و ۴۳ درصد در مراکز درمانی جان خود را از دست میدهند. از این ۴۳ درصد نیز ۶۰ درصد به دلیل خونریزی داخلی و مغزی فوت میکنند که اصلا بیمارستان متوجه نمیشود و بعد از ترخیص فوت میکند.
وی افزود: سالانه ۷ هزار میلیارد تومان خرج درمان مجروحین تصادفات میشود که باید به آن ۷ درصد تولید ناخالص داخلی اضافه شود.
رئیس پلیس راهور فراجا اظهار داشت: پلیس مسئول کاهش تصادفات نیست. بلکه مسئول رسیدگی به تصادفات است، اما تلاش ما کاهش تصادفات است و این حجم از تصادفات زیبنده ما نیست.
وی با بیان این که ۳۰ دستگاه در این حوزه مسئول هستند و ۸ دستگاه مانند وزارت کشور، وزارت راه، وزارت صمت، راهور، ناجا، صداوسیما و … مسئول مستقیم هستند که باید در خصوص وظایف و مسئولیتهای خود پاسخگو باشند.
سردار هادیانفر با بیان این که نزدیک به ۸۰ درصد ترددها برای شهرهاست، ولی ۳۰ درصد تصادفات درون شهری است توضیح داد: افزایش تصادفات زمانی رخ میدهد که یک راننده درون شهری به یکباره تصمیم به مسافرت برون شهری میگیرد و، چون به رانندگی درون شهری عادت دارد در جاده مرتکب خطا میشود و عمده رانندگان در ۳۰ کیلومتری اول خارج از شهر تصادف میکنند و ۵۱ درصد این تصادفات منجر به فوت میشود که این آمار ۱۱ ساله پلیس راه است.
از صنعت حمایت میکنیم، ولی این حمایت دلیل بر تولید خودروی بیکیفیت نیست
رئیس پلیس راهور فراجا اظهار کرد: تصادفات هشتمین رتبه در مرگ مردم دارد و تنها در تابستان به تعداد کشتههای متروپل در روز ما تصادف منجر به مرگ داریم و به ازای هر نفر ۲۰ تا ۲۵ درصد مجروح وجود دارد.
وی کیفیت خودرو را عامل ۳۴ درصد تصادفات دانست و توضیح داد: ما اگر به خودروسازیها هشدار میدهیم به خاطر این است که دیگر نمیتوانیم تحمل کنیم. ما قطعا از صنعت حمایت میکنیم، ولی این حمایت دلیل بر تولید خودروی بیکیفیت نیست. راهبرد چین تامین منافع ملی است و محصولاتی با کیفیتهای متفاوت تولید میکند، اما تولید کننده ما ارزانترین و بیکیفیتترین جنس را میخرد؛ بنابراین نمیشود خودرویی ساخته شود که بعد از خروج از کارخانه خراب شود یا در زمان تصادف با خودرو با کیفیت خارجی تا وسط جمع شود درحالی که به خودرو خارجی تنها خط افتاده است.
وی با تکرار این حرف که تصادفات اجتناب ناپذیر هستند گفت:، اما نباید تصادف منجر به فوت سرنشین خودرو شود.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به طرح همیاران پلیس گفت: از زمانی که طرح همیاران پلیس اجرا شد ۱۸ درصد تخلفات کاهش یافت و بستن کمربند عمومی شد.
وی با بیان این که ما باید آن ۵۱ درصد کشته در ابتدای تصادف را کاهش دهیم تصریح کرد: باید بر اساس قانون از دستگاههای مسئول جواب بخواهیم. من در دیدار با رئیس جمهور هم گفتم شورای عالی ترافیک و کمیسیون ایمنی هووی هم شدهاند. ما باید اینها را رها کنیم چرا که به یک شورای عالی ایمنی و حمل و نقل نیاز داریم که با حضور شخص رئیس جمهور تشکیل شود و رئیس جمهور هم قبول کردند و اولین جلسه آن برگزار شد؛ بنابراین ماهی یک جلسه پیش معاون اول و هر سه ماه یکبار با حضور رئیس جمهور تشکیل میشود و رئیس جمهور فردی است که میتواند از دستگاهها گزارش بخواهد و به آنها تکلیف کند.
وی ادامه داد: زمانی که ما آن ۵۱ درصد را کاهش دادیم بعد باید به سراغ ۶ درصد کشته حین انتقال به بیمارستان برویم و از اورژانس بخواهیم که برای این مسئله راهکار درستی ارائه دهد.
سردار هادیانفر اضافه کرد: در آخر همان ۴۳ درصدی که در بیمارستانها جان خود را از دست میدهند را نجات دهیم و با آموزش کادر درمان و تجهیز بیمارستانها این درصد را کاهش دهیم. اینگونه است که میتوانیم جان مردم را نجات دهیم و این شدنی است.
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان این که مدیریت ترافیک بر اساس دیواره انسانی نمیشود توضیح داد: بلکه مدیریت ترافیک باید به صورت یک سرمایهگذاری و براساس تکنولوژی روز دنیا و مبتنی بر سیستمها باشد.
وی با توضیح این نکته که در حال حاضر اکثر دوربینها در جادهها هستند تصریح کرد: از ۱۴۴۰ شهر در ۷ یا ۸ شهر دوربین ثبت تخلف داریم و آن هم زیاد نیست. برای مثال ما در ساری یک دوربین تخلف داریم؛ بنابراین باید شهرها مجهز به سیستم هوشمند و فناوریهای نوین باشد.
سردار هادیانفر با بیان این که ما وظیفه داریم کشتههای تصادفات را کاهش دهیم اظهار کرد: ما ۵ هزار نقطه حادثه خیز داریم که ۲ هزار مورد برای شهرهاست که هر روز کشته میدهد. شوراها باید این نقطهها را از پلیس راهور بخواهند و اصلاح کنند. ما هم با کمال میل جزئیات را به شما میدهیم.
وی ادامه داد: برای مثال ۸۲ درصد از مرگ موتورسوارها برای گیلان و مازندران است؛ بنابراین ما باید به دنبال کاهش تصادفات و کاهش مرگ و میر بر اساس آن باشیم.
سردار هادیانفر با بیان این که همه اینها راهکار دارد و باید کارکنیم تصریح کرد: همه مسائل شهری مهم است. اما تصادفات بسیار مهم است و با مرگ و زندگی انسانها مرتبط است؛ بنابراین شوراها باید ابتدا به این موارد رسیدگی کند. زمانی که ما جان انسانها را نجات دهیم بعدا میتوانیم مشکلات دیگر را حل کنیم. از این رو شوراها بسیار تاثیر گذار هستند و میتوانند با پول یا بدون پول تصادفات را کاهش دهند.
وی با اشاره به فعالیت پلیس راهور گفت: نزدیک به ۵۱ درصد از تمام خدماتی که مجموعه انتظامی ارائه دادهاند مربوط به پلیس راهنمایی و رانندگی است و در سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۸ میلیون خدمت به مردم ارائه شده است.
رئیس پلیس راهور فراجا اظهار کرد: ما در این مدت بسیاری از خدمات را به سمت الکترونیکی شدن بردهایم و صدور قبض جریمه و … را الکترونیکی کردهایم.
وی با اشاره به این که نزدیک ۷ هزار میلیارد تومان مبلغ جریمههای رانندگی است بیان کرد: از این میان، به صورت حدودی ۳۰ درصد شهرداری، ۳۰ وزارت راه، ۲۰ صندوق تامین خسارت بیمه مرکزی و ۲۰ درصد حوزه زیرساختهای پلیس است.
سردار هادیانفر با بیان این که در این مدت دولت ۹ تا ۱۱ درصد پرداخت کرده است توضیح داد: ما از رئیس جمهور درخواست کردیم منابع را آزادسازی کند و سازمان مدیریت تمام این ماده ۲۳ را آزاد کند. رقمی بالغ بر ۱۰ درصد بیمه شخص ثالث برای کاهش تصادفات مصرف شد که دولت باید آزاد کند و در صورت آزاد کردن شهرداریها میتوانند زیرساختها را بهبود بخشند.