پخش زنده
امروز: -
هفته هاست فعالان حقوق بشر و حقوق مهاجران در اعتراض به تصمیم دولت انگلیس در انتقال مهاجران و پناهجویان از انگلیس به کشور آفریقایی روندا فریاد سر میدهند.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ فعالان حقوق بشر میگویند عمده پناهندگان از کشورهایی هستند که انگلیس و امریکا با جنگ و تخریب زیر ساختهای ان در اوارگی شان نقش داشتند به ویژه در عراق و افغانستان و سوریه و لیبی و اکنون حاضر نیستند حتی افرادی را که سالها برایشان کار کرده اند بپذیرند.
دولت انگلیس، اما گوشش بدهکار نیست و گفته این هفته ۳۱ نفر از مهاجران را به عنوان نخستین گروه به روندا میفرستد. نهادهای حقوق بشربه دادگاه عالی انگلیس متوسل شدند و و از ان خواستند با حکمی جلوی این کار را بگیرد، اما دادگاه عالی انگلیس به کمک دولت آمد.
بوریس جانسون نخست وزیر و پریتی پتیل وزیر کشور انگلیس که طراح و مجری این تصمیم است از حکم دادگاه ابراز خشنودی و رضایت کردند.
نهادهای بین المللی از جمله کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل هم مداخله کردند و انتقال پناهندگان ازانگلیس به افریقا را بر خلاف قاون و رفتار غیر انسانی خواندند.
پریتی پتل وزیر کشور انگلیس در قرارداد اولیهای متعهد شد ۱۲۰ میلیون پوند به دولت رواندا بدهد تا پناهجویانی اعزامی از انگلیس را بپذیرد.
دولت انگیس در حالی با طرحی جنجالی، مهاجران و پناهدنگان را به کشور افریقایی رواندا میفرستد که صدها نفر از همکاران محلی خود را که سالها برای دولت و ارتش انگلیس کار کردند و حتی در جنگ با طاللبان و القاعده دچار نقص عضو شدند و اکنون میگویند جانشان در خطر است بر خلاف وعدههای داده شده به انگلیس راه نمیدهد.
اقدامات دولت انگلیس علیه مهاجران و پناهندگان در حالی که بنا به آمار رسمی، امسال فقط حدو ۱۰ هزار نفر به عنوان پناهجو وارد این کشور دارای ششمین اقتصاد بزرگ جهان شدند.