پخش زنده
امروز: -
والدین میتوانند با ذخیره سازی خون بندناف فرزندان خود، سلامتی آنها را در طول زندگی تضمین کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری، "سودابه بنی مهدی" معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی چهار محال و بختیاری درباره بانک سلولهای بنیادی خون بندناف، گفت: خون موجود در بندناف نوزاد که در هنگام تولد دور ریخته میشود سرشار از سلولهای بنیادی است و برای هر فرد در طول زندگی فقط یکبار و در هنگام تولد امکان ذخیرهسازی آنها وجود دارد که بانک سلولهای بنیادی خون بندناف امکان ذخیرهسازی این سلولها را فراهم کرده است.
"سودابه بنیمهدی" افزود: هم اکنون در ایران بیماریهایی که دارای منشا خونی هستند؛ مانند انواع سرطان خون، تالاسمی، کمخونیهای مادرزادی، نقص سیستم ایمنی و... با استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف قابل درمان است، همچنین ثابت شده است که سلولهای بنیادی قادر به درمان محدوده وسیعی از بیماریهای مزمن و حاد هستند و تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهایی مانند پارکینسون، بیماریهای قلبی، دیابت، آسیبهای نخاعی، فلج مغزی و... در حال انجام است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: طی سال گذشته در چهارمحال و بختیاری ۱۳۷ نمونه خون بندناف جمعآوری و ذخیرهسازی شد، در سال جاری نیز تاکنون ۳۵ نمونه جمعآوری شده همچنین از زمان افتتاح دفتر نمایندگی بانک سلولهای بنیادی خون بندناف در سال ۱۳۹۴ در استان تا هم اکنون نیز نمونه خون بندناف ۸۱۱ نوزاد ذخیرهسازی شده است.
"سودابه بنیمهدی" خاطر نشان کرد: ذخیرهسازی خون بندناف نوزادان در همهی بیمارستانهای موجود در سطح چهارمحال و بختیاری پوشش داده میشود و برای این کار هماهنگی لازم با مامای مربوطه در زمان زایمان به منظورذخیرهسازی خون بند ناف در بیمارستان موردنظر انجام میشود، والدین نیز از آخر هفته ۳۶ بارداری تا زمان زایمان فرصت دارند تا نسبت به تکمیل و ارسال فرم پرسنامه پزشکی مادر اقدام کنند.
برای هر فرد و در طول زندگی فقط یکبار و در زمان تولد فرصت ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بندناف نوزاد وجود دارد بنابراین والدین در زمان تولد فرزند خود میتوانند فرصت را مغتنم بشمرند و سلولهای بنیادی خون بندناف نوزاد را ذخیره کنند.