پخش زنده
امروز: -
سیستم پایش برخط (آنلاين ) برروی گازهای خروجی دودکش منطقه جنوبی پالایشگاه نفت شهید تندگویان تهران به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای استان تهران؛ در این طرح که با اعتبار ۲۷ میلیارد تومان در مدت ۴ سال به بهره برداری رسید ۹ دودکش منطقه جنوبی پالایشگاه نفت تهران به منظور سنجش پارامترهای محیط زیستی، پایش آنلاین دما و جریان گاز خروجی از دودکشها و ارسال اطلاعات مطابق شیوهنامه و پروتکل سازمان حفاظت محیط زیست به سیستم پایش برخط سازمان حفاظت محیط زیست مجهز شد.
معاون سازمان محیط زیست در این مراسم گفت: پالایشگاه نفت تهران طی چند سال اخیردراجرای تعهدات و پروژههای زیست محیطی گامهای موثری برداشته است.
داریوش گل علیزاده افزود: خوشبختانه مدیرعامل و مسوولان پالایشگاه نفت تهران توانسته اند در اجرای تعهدات زیست محیطی خود از جمله در زمینه نصب آنالیز بر روی خروجی آلودگی هوا، آنلاین کردن سیستمهای تصفیه فاضلاب، بهینه سازی مصرف آب و استفاده آن در فرایند تولید اقدامات بسیار مطلوبی را به اجرا درآورند.
وی افزود: پالایشگاه نفت تهران در این راستا از مجموعه شرکتهای نفتی است که توانسته تاکنون به فعالیتها و تعهدات زیست محیطی و اجتماعی خود توجه ویژه کند.
معاون سازمان محیط زیست اظهار داشت: پایش برتر و یا همان برخط کردن سامانه و آنلاین کردن سیستم تصفیه هوا و پساب باید در دستور کارتمام واحدهای صنعتی قرارگیرد.
طبق قانون تمام واحدهای صنعتی فعال درسطح استان تهران باید سیستم آنلاین تصفیه خروجی هوا و پساب مجهزشوند.
مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران در این مراسم با بیان اینکه این پالایشگاه به تنهایی ۱۵ درصد از سهم انرژی سوخت کشور را تامین میکند گفت: این پالایشگاه در ۴۰۰ هکتار فضای تشکیل شده که ۲۵۰ هکتار معادل ۷۰ درصد مساحت آن را فضای سبز تشکیل میدهد و این میزان فضای سبز در نوع خود یک رکورد در جهان به شمار میآید.
حامد آرمان فر افزود: باید به تدریج به سمت تولید انرژیهای تجدیدپذیر و فاصله گرفتن از سوختهای فسیلی و توانگری پالایشگاه رفت، در تلاش هستیم تا نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خورشیدی را راهاندازی کنیم.
پالایش نفت تهران دارای ۶۰ دود کش خروجی گازهاست که تاکنون ۱۵ دودکش به سیستم پایش برخط (آنلاین) سازمان حفاظت محیط زیست مجهز شده است.
شرکت پالایش نفت تهران در ۱۵ کیلومتری جنوب تهران واقع شده و شامل دو پالایشگاه جنوبی (شماره ۱) و شمالی (شماره ۲) است.
پالایشگاه شماره یک نفت تهران از سال ۴۴ آغاز و در تاریخ ۴۷ تکمیل شد و ظرفیت اسمی این پالایشگاه در تولید فرآوردههای نفتی ۸۵ هزار بشکه در روز بود که طی اصلاحات فرآیندی در سالهای ۵۵ تا ۸۲ به ۱۲۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت.
پالایشگاه دوم نیز با توجه به روند رو به رشد مصرف فرآوردههای نفتی و ضرورت تامین بازارهای داخلی در سال ۵۲ با ظرفیت اسمی ۱۰۰ هزار بشکه در روز راه اندازی شد و در سال ۸۲ با انجام برخی تغییرات، ظرفیت اسمی آن به ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت وهم اکنون روزانه بالغ بر ۲۵۰ هزار بشکه پالایش نفت خام تولید دارد و خوراک پالایشگاه از طریق دو خط لوله ۲۴ و ۲۶ اینچ از حوزه نفتی مارون و اهواز تامین میشود.