پخش زنده
امروز: -
میزان صادرات صنایع دستی در دوران پسا کرونا به مرز ۶۰ میلیون دلار خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیر امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، ارزآوری صادرات صنایع دستی استان اصفهان را در سال ۹۸ و قبل از همه گیری کرونا را بیش از ۴۹ میلیون دلار اعلام کردو افزود: این درحالیست که در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ این ارزآوری به کمتر از ۲۰ میلیون دلار و امسال برنامه ریزی شده این رقم به مرز ۶۰ میلیون دلار افزایش یابد.
شهرام امیری، اصفهان را پایتخت جهانی صنایع دستی معرفی کرد و گفت: از مجموع ۶۰۲ رشته صنایعدستی شناخته شده در جهان، حدود ۲۹۹ رشته مربوط به ایران است و از این تعداد یک سوم صنایع دستی جهان معادل حدود ۱۹۹ رشته متعلق به اصفهان است که افتخار پایتختی را برای این شهر صنایع دستی به ارمغان آورده است.
وی در ادامه به تشریح برنامههای میرات در راستای تقویت صنعتت گردشگری در استان پرداخت و گفت: به دلیل وابستگی بازار صنایع دستی به صنعت گردشگری در دوران پساکرونا، با افزایش ورود گردشگران، بازار صنایع دستی نیز رونق خواهد گرفت.
شهرام امیری افزود: تقویت صنعت گردشگری داخلی و خارجی، توسعه فروش محصولات صنایع دستی در فضای مجازی، همکاری با رایزنهای فرهنگی درکشورهای دیگر، شرکت در نمایشگاههای ملی و بین المللی از جمله برنامههای میراث فرهنگی در راستای احیا و معرفی صنایع دستی ایران و اصفهان است.
کارشناس میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: دولت به منظور حمایت از ۶۸ هزار هنرمند فعال در حوزه صنایع دستی استان، در دو سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات بلند مدت به هنرمندان استان پرداخت کرد.
شهرام امیری با اشاره به نقش صنایع دستی در توسعه اقتصاد تاکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی اصفهان، اقتصاد استان براساس دو اصل گردشگری و صنایع دستی پایه گذاری شود که در این راستا هنرمندان صنایع دستی نیازمند یاری و همکاری مردم و مسئولان هستد و دولت چتر حمایتی خود را بر هنرمندان صنایع دستی بگستراند.
وی، جذب سرمایههای سرگردان را یکی از راهکارهای کمک به ریل گذاری اقتصاد کشور بر اساس صنعت گردشگری برشمرد و عنوان کرد: ایجاد بازاچه صنایع دستی و توسعه متوازن و همه جانبه گردشگری در ۲۸ شهرستان استان و همچنین توسعه شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی در استان از دیگر برنامههای تقویت صنعت گردشگری در اصفهان است.
صنایع دستی، چون قالی بافی، ابریشم بافی، قلمزنی، منبت کاری، زری بافی، خاتم کاری، ملیله دوزی، مینیاتور، سفالگری، میناکاری، فلزکاری، فرش، فیروزه کوبی، نقره سازی، کاشی سازی، قلمکاری و پولک دوزی از صنایع دستی بومی شهر اصفهان است.