پخش زنده
امروز: -
معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: آرزوی ما احیای جایگاه اقتصادی آذربایجان شرقی است و باید به این مرتبه اقتصادی برسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، محسن رضایی که از طریق تماس تلفنی در همایش فرصتهای سرمایه گذاری و پیشرفت هشترود سخن می گفت افزود: همان طور که آذربایجان لوکوموتیو دفاع و سیاست کشور به شمار میرود، انتظار میرود در دولت سیزدهم به عنوان یکی از لوکوموتیوهای اقتصادی کشور هم تبدیل شود.
وی ادامه داد: اگر چه امروزه با تراکمی از مشکلات مواجه هستیم، اما انبوهی از فرصتهای سرمایهگذاری نیز در کشور وجود دارد که باید به آنها هم توجه کنیم و مثال ساده آن فرصت ترانزیت و صادرات مجدد است که در دوره صفویه با فعال شدن جاده ابریشم ایجاد شد و امروز هم همین فرصت پا بر جا است.
رضایی گفت: جغرافیای کشور فرصت ترانزیت را برای ما ایجاد کرده و اگر ارزش اقتصادی این فرصت ۲۰ سال پیش ۵۰ میلیارد دلار بود، امروز به میزان ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود.
وی اضافه کرد: اگر اتوبانها، بنادر و سایر زیرساختهای حمل و نقل توسعه یابد، سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار از محل ترانزیت خواهیم داشت و این موضوع باید مطالعه شود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور همچنین مسئولان شهرستانی و استانی را به شناسایی فرصتهای متراکم فراخواند و افزود: فرصتهای جدید به ویژه از طریق نوآوری، خلاقیت و با تکیه بر کسب و کارهای دانشبنیان باید خلق شود و این فرصتها باید علاوه بر تولید به سمت بازار نیز گرایش پیدا کند.
استاندار آذربابجان شرقی هم به اهمیت تکمیل پایاب سد سهند نیز اشاره و بیان کرد: کل پایاب سد سهند تا شهریور سال ۱۴۰۲ به بهره برداری می رسد و مشکل آب شرب و صنعتی هشترود نیز برطرف می شود.
عابدین خرّم پیشرفت را محصول شناسایی فرصتها خواند و ادامه داد: مدیران استان اکنون برای تحقق آن آمادگی کامل دارند و روزهای خوشی در زمینه پیشرفت استان پیش رو است.
وی همچنین شناسایی و معرفی ظرفیتها را عامل خلق فرصتهای جدید عنوان کرد و اظهار کرد: برنامهریزی و استقبال از سرمایهگذاران مدنظر است و واحدهای کوچک برای تولید صنایع دستی میتواند در این شهرستان با سرمایه های اندک راهاندازی شود.
استاندار همچنین به ظرفیت بزرگ استان در بخش معدن اشاره و خام فروشی را یکی از مشکلات این بخش عنوان کرد و افزود: ارزش افزوده بخش معدن هم در استان بسیار پایین و حدود ۲ درصد و برای افزایش این سهم نیز برنامهریزی شده است.
در همایش فرصتهای سرمایه گذاری هشترود ۲۸۷ طرح شامل ۹۵ طرح در زمینه کشاورزی، ۶۰ طرح حوزه گردشگری، ۶۵ طرح در بخش صنعت و معدن، ۲۰ طرح در زمینه عمرانی شهری، ۳۲ طرح در حوزه عمران روستایی و ۱۵ طرح دانشبنیان به سرمایهگذاران معرفی میشود.