پخش زنده
امروز: -
مهاجران و نهادهای حقوق بشری از رد درخواست لغو انتقال پناهجویان از انگلیس به «روآندا» به خشم آمدند و از ارائه درخواست رد این حکم به دادگاه تجدید نظر خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، پس از اینکه دادگاه عالی انگلیس درخواست لغو مجوز پرواز انتقال پناهجویان از انگلیس به «رواندا» را رد کرد، مهاجران در فهرست انتقال و نهادهای حقوق بشری به خشم آمدند و از ارائه درخواست رد این حکم به دادگاه تجدید نظر خبر دادند.
هفته هاست مخالفان انتقال پناهجویان در انگلیس به کشور آفریقایی روآندا با تجمع برابر وزارت کشور انگلیس و نیز سفارت رواندا در لندن و با توسل به نهادهای حقوق بشری و حقوق مهاجران تلاش میکنند مانع از انتقال پناهجویان به رواندا شوند، اما دولت انگلیس تاکید کرد مصمم به اجرای آن است.
قرار است ۳۱ نفر از پناهجویان به عنوان نخستین گروه، روز سه شنبه آینده به اردوگاهی در رواندا فرستاده شوند.
حکم قاضی «جاستیس سویفت» مبنی بر انتقال پناهجویان از انگلیس به رواندا با استقبال و ستایش مقامات دولت مواجه شد.
بوریس جانسون نخست انگلیس آن را خبری خوش دانست و «پریتی پتل» وزیر کشور انگلیس که طراح و مجری آن است با ابراز خرسندی از این حکم گفت: برنامههای خود را در این باره اجرا میکند و تصمیمش قابل تجدید نظر نیست.
وزیر کشور انگلیس که هفته هاست با موجی از مخالفتهای داخلی و نهادهای بین المللی در این باره روبروست تاکید کرده پناهجویان غیر قانونی یا باید به کشور خود یا کشوری که از آنجا به انگلیس آمده اند بازگردند یا به رواندا بروند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل میگوید برنامه دولت انگلیس در انتقال پناهندگان به رواندا بر خلاف قانون است.
شماری از پناهجویان از کشورهای مختلف و از ابراهه میان انگلیس و فرانسه موسوم به کانال مانش وارد انگلیس شده اند و برخی به امید پیوستن به اعضای خانواده خود که در انگلیس ساکنند خود را به این کشور رساندند.
رسانههای انگلیس ادعا کردند یکی از فرماندهان سابق پلیس ایران نیز که مخالف جمهوری اسلامی است و در دادگاه موسوم به آبان علیه جمهوری اسلامی ایران شهادت داده و به انگلیس پناهنده شده در فهرست افراد اعزامی به روندا قرار دارد.
وکلای وزارت کشور انگلیس به دادگاه گفتهاند که این طرح نباید با چالشهای قانونی متوقف شود، زیرا نفع عمومی در آن است. آنان همچنین از قاضی خواستهاند که چالشها را از طرف پناهجویان رد کند.
در مقابل وکلای پناهجویان نگرانیهای خود را در مورد کاستیها در شیوه پناهندگی رواندا و احتمال فرستادن افراد به کشورهایی که در آنجا آزار و اذیت میشوند مطرح کردند.
کمیته پناهندگان سازمان ملل متحد، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، نیز در این باره مداخله کردند و گفته اند تلاش کردند دولت انگلیس را از اجرای این سیاست بازدارند، اما دولت انگلیس بر ضرورت اجرای این طرح تاکید کرده است.
وکلای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) همچنین گفتند که دوبار درباره غیر قانونی بودن توافق با روندا به وزارت کشور انگلیس هشدار داداند، اما توجهی به آن نشده است.
پریتی پتل وزیر کشور انگلیس و عضو حزب محافظه کار، در قرارداد اولیهای متعهد شد ۱۲۰ میلیون پوند به دولت رواندا بدهد تا پناهجویانی که بدون مجوز وارد انگلیس میشود به کشور افریقایی رواندا، حدود هفت هزار کیلومتر دورتر از انگلیس اعزام کند. پریتی پتل، در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در دولت ترزا می، وزیر توسعه بینالمللی بود، اما پس از یک سفر پنهانی به اسرائیل، بدون اطلاع نخست وزیر انگلیس، در نوامبر ۲۰۱۷ وادار به استعفا شد.
پریتی پتل به ارتش رژیم اسرائیل، از محل کمکهای بین المللی دولت انگلیس، برای ساخت اردوگاه، پول داده بود. وی از پدر و مادری «گجراتی» در لندن زاده شد. والدینش در دهه ۱۹۶۰ میلادی سالها پیش از این که «عیدی امین» در «اوگاندا» به قدرت برسد و اوگانداییهای آسیاییتبار را اخراج کند، به انگلیس مهاجرت کردند و در شهر «هرتفوردشر» زندگی کردند.
از پریتی پتل، گزارشهای زیادی درباره بدرفتاری، زورگویی، سوءاستفاده از قدرت و سوءمدیریت وجود دارد.