پخش زنده
امروز: -
معاون رییس جمهور در امور زنان و بانوان: ایجاداشتغال پایدار و رفع آسیبهای اجتماعی به عنوان اولویتهای نخست دولت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، انسیه خزعلی در جریان سفر رییس جمهور و جمعی از اعضای هیات دولت به چهارمحال و بختیاری درجمع بانوان استان افزود: استان به زادگاه بی بی مریم بختیاری است که وجود زنان توانمند و با استعداد، نشاندهنده این است که زنان استان درمسیر صحیح قرارگرفته و در جایگاه واقعی خود قرارگرفتند و بایدقدمهای بزرگتری بری ارتقاء جایگاه زنان در استان وکشور برداشته شود.
وی به توانمندی و ظرفیتهای خوب استان و همچنین زنان استان اشاره کرد و گفت: بایداز این ظرفیتها که دروجود زنان قرار داده در مسیر صحیح استفاده شود تادر راستای ارتقاء جایگاه زنان ودختران گام برداشته شود.
خزعلی با اشاره به اینکه بسیاری ازمشکلات زنان این استان با سایر استانها مشترک است، گفت: رییس جمهور بر ایجاداشتغال، رسیدگی به آسیبهای اجتماعی تاکید دارند و برای رفع این مشکلات بایداعتبارات ِویژه در نظر گرفته شود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: درحوزه اعتبارات سرفصلهای عمرانی، نرمافزاری و آسیبهای روحی و روانی باید به جایگاه زنان هزینه کردن این اعتبارات برای زنان توجه ویژه شود.
وی با اشاره به اهمیت درخواست زنان در خصوص راهاندازی وتکمیل پارک بانوان در مناطق مختلف استان برای ایجاد یک فضای امن برای گذراندن اوقات فراغت زنان ودختران گفت: در این سفر اعتبار لازم برای ساخت وتکمیل ۲ پارک بانوان درشهرکرد وبلداحی در نظرگرفته شده که این طرحها بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
خزعلی به افزایش فرزندآوری درجامعه تاکید کرد وگفت: دروضعیت کنونی کشوری آمارباروری و فرآوری بسایر پایین است و جمعیت کشور رو به پیری رفته وباید فرهنگسازی بیشتر درزمینه فرزندآوری در جامعه ایجادشود.
به گفته وی، نیروی انسانی به عنوان مبنای اصلی وسرمایه اصلی هر کشور است و درصورتی که جمیعت جوان کاهش پیداکند به عنوان یک هشداربرای کشور است که میطلبد در حوزه فرزند آوری درکشور سرمایه گذاری شود.
وی افزود: توانمندسازی و آسیب زدایی از مهمترین برنامههای دولت برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار وبدسرسپرت وبی سرپرست است که بتوان با افزایش مهارت آفرینی دربین این گروهها زمینه اشتغال و کارآفرینی را افزایش داد تا ازبروز آسیبهای اجتماعی جلوگیری وزمینه توانمندسازی جامعه هدف فراهم شود.
خزعلی به افزایش آمارطلاق درکشور به عنوان یک آسیب برای بنیان خانواده اشاره کردوگفت: افزایش مهارتهای زندگی ازمهمترین راهکارها برای کاهش طلاق است که این آموزشها باید در پنج سال اول زندگی به صورت مستمر و رایگان ویاباکمترین میزان هزینه ارائه شود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به تامین وثیقه برای دریافت تسهیلات توسط زنان به خصوص زنان سرپرست خانوارو زنان بدسرپرست وبی سرپرست به عنوان یکی از مشکلات ودغدغه اصلی درهراستان اشاره کرد وگفت: درستاد ملی زنان و خانواده صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوارتصویب شده که این صندوق پشتوانهای برای کارآفرینی زنان سرپرست خانوار باشد.
وی به راهاندازی بازار چههای فروش محصولات تولیدی زنان در سطح استانها اشاره کردوگفت: استفاده ازبیمه اجتماعی زنان روستایی دردستور کارقراردارد و پس از اتمام مراحل اداری، امکان زیرپوشش قرار دادن زنان روستایی برای بیمه اجتماعی فراهم خواهدشد.
وی گفت: برای افزایش ازدواج درمناطق روستایی به خصوص در دهه ۶۰های سال گذشته تسهیلاتی به جوانان روستایی پرداخت شدکه پرداخت این تسهیلات درسالجاری هم ادامه خواهد داشت.
وی به مشکل خودکشی و فرارازمنزل دختران به عنوان یک معضل اجتماعی اشاره کردو گفت: برای رفع این معضل باید مسایل ومشکلات مختلف شناسایی شود.
خرغلی افزود: آمار خودکشی درمردان به دلیل قرارگیری درشریط زندگی و مشکلات اقتصادی، روانی بالاتراز زنان است وباید برای کاهش این مشکل راهکارهای علمی ارائه شود.
وی به افزایش فرار دختران دردهه اخیر اشره کرد و گفت: برای مقابله و پیشگیری از این آسیب نیاز به ارئه و افزایش مشاوره و آموزش سبک زندگی وتغییردر سبک زندگی و توان افزایی زنان سرپرست خانوارنیاز است.