پخش زنده
امروز: -
بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران به میزبانی دانشگاه صنعتی مالک اشتربا حضور دکتر محمد مهدی نژاد نوری معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دکتر مهدی نژاد نوری با اشاره به آیه ۳۳ سوره الرحمان در تفسیر کلمه سلطان اظهار داشت: سلطان هم به قدرت قهریه و مادی گفته میشود که سبب سلطه بر دیگران است، هم به قدرت علمی که سبب تسلط فکری و علمی بر دیگران است.
ایشان ادامه داد: آیه «ان استطعتم» به این معناست که میتوانید در آسمانها و زمین نفوذ کنید بنابراین کلمه السلطان به عنوان سلطه علمی تعبیر میشود.
معاون پژوهشی اسبق وزارت علوم با بیان این نکته که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز رهبری دانش را آشکارترین وسیله عزت و قدرت کشور برمی شمارند افزود: روی دیگر دانایی توانایی است، آن موقع که در وزارت علوم بودم همواره تاکید میکردم باید به دنبال قدرت علمی باشیم و یکی از مصادیق قدرت علمی، تولید علم است. پرداختن صرفاً به نگارش مقاله و وقت گذرانی در آزمایشگاهها ممکن است در زنجیره قدرت افزایی سایر کشورها مفید باشد، اما دردی را از ما دوا نخواهد کرد بنابر این مقالات باید ابزاری برای مدیریت دانش و کم کردن خطاها عمل کند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در عرصه علم و فناوری باید به دنبال همگرایی و مشارکت، ارتقای بهره وری و کیفیت، جهاد و توکل، برتری، خلاقیت، نخبه گرایی، نیاز محوری و آینده نگری برویم ادامه داد: در طول فعالیت هایمان لحظاتی پیش آمده که به طور کلی ناامید شده باشید در این شرایط است که باید ایستاد و لازمه ایستادن تکیه گاهی به نام توکل به خدا است. جهاد هم یعنی ما علاوه بر تکلیف اداری و روزمرهای که داریم باید به تکلیف انقلابی خود نیز عمل کنیم یعنی تلاش حداکثری برای شکست دشمن، پیشگیری از عقب ماندگی مزمن و جاماندن از کاروان پیشرفت دنیا؛ بنابراین پژوهشها باید ناظر بر حل مسائل باشد و مهمترین شاخص قدرت ملی این است که با آن بتوانیم مسائل و مشکلات روزمره خود را به نحو مطلوب حل کنیم و الگو و مرجعی برای دیگران باشیم.
دکتر مهدی نژاد نوری واژه اقتصاد دانش بنیان را ارزش افزوده مبتنی بر دانش در کسب و کارها تبیین کرد و افزود: همانطور که رهبری فرمودند؛ برای رفتن از اقتصاد سنتی به اقتصاد پیشرفته باید علم را در زندگی اقتصادی خود وارد کنیم و با بنیانگذاری کارهای اقتصادی بر پایه دانش علاوه بر قدرت اقتصادی به قدرت سیاسی و فرهنگی هم دست خواهیم یافت.
این استاد دانشگاه در پایان با مقایسه میزان تحقیق و توسعه در ۱۰ کشور اول دنیا، توجه ویژه به امر تحقیق در کشور را به ویژه در حوزه فناوری و اطلاعات، حیاتی برشمرد و گفت: اقتصاد دانش بنیان بر چهار پایه خلاقیت، مدیریت دانش، آموزش و نوآوری باز استوار است؛ و شرکتهای دانش بنیان باید در همه حوزهها فعال شوند، زیرا تمام عرصههای تولید از موضوع و کمیت و محیط و تجهیزات گرفته تا فرآیند و نیروی انسانی، دستمزد، بازار و رقابتپذیری همه باید دانش بنیان شود.
بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران با دریافت حدود ۴۰۰ مقاله و پذیرش ۳۰۰ مقاله جهت داوری، به مدت دو روز در قالب کارگاه و نشستهای علمی طی روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداد برگزار شد.