تاکید بر تفکیک فضای نگهداری زندانیان بر اساس شخصیت و نوع جرم
مدیرکل زندانهای استان: زندانیان باید بر اساس شخصیت و نوع جرم در فضاهای جداگانه نگهداری و تربیت شوند تا با اجرای برنامههای تربیتی بتوانیم گامهای مثبتی در زمینه کاهش جرایم و اصلاح مجرمان برداریم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، جهانگیری در اولین جلسه ستاد کنترل مجرمان حرفه ای، سابقه دار و خطرناک گفت:
ضمن شناسایی مجرمان و محکومان سابقه دار، مجرمانی که به مرخصی می روند و به موقع به زندان مراجعه نمی کنند، اطلاعات هویتی آنها را به دادستانی و نیروی انتظامی اعلام می کنیم.
وی گفت: بیش از ۶۰ درصد محکومان و ۴۰ درصد زندانیان در داخل زندان شاغل هستند.
به گفته مدیرکل زندانهای استان؛ ساخت زندان جدید در قزوین به تصویب ریاست جمهوری و استانداری رسیده است و در صورت تامین زمین از سوی اداره کل راه و شهرسازی روند ساخت زندان جدید آغاز خواهد شد.
جهانگیری تاکید کرد: زندانیان باید بر اساس شخصیت و نوع جرم در فضاهای جداگانه ای نگهداری و تربیت شوند و تا با اجرای برنامه های تربیتی بتوانیم گام های مثبتی در زمینه کاهش جرایم و اصلاح مجرمان برداریم.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هم گفت: دستگاه های متولی از جمله دادگستری و نیروی انتظامی با راهبرد مشخص و مدون مجرمان را کنترل کرده و بانک اطلاعات مجرمان سابقه دار باید تشکیل شود.
فولیان ادامه داد: لیست محکومان که به مرخصی می روند ۴۸ ساعت قبل از طرف سازمان زندان ها به پلیس برای کنترل مجرمان اعلام شود و باید از ابزارهای نوین شامل دستبند و پابند برای کنترل مجرمان استفاده کنیم.
وی همچنین افزود: اطلاعات مجرمانی که آزاد می شوند ۷۲ ساعت قبل به پلیس آگاهی اطلاع رسانی شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گفت: مناطق حاشیه نشین که از امنیت خوبی برخوردار نیستند باید شناسایی شوند و با همکاری مردم، پلیس و دستگاه قضایی، زمینه های تامین امنیت این مناطق را فراهم کنیم.
معاون دادستان در اجرای احکام گفت: از سال ۹۹ تاکنون هویت ۷۸۳ مجرم سابقه دار، ۵۴۲ مجرم و محکوم و ۱۲ نفر مجرم خطرناک ثبت شده است.
رمضانی ادامه داد: ۷۰ تا ۸۰ درصد محکومان وارد شده به زندان دارای حداقل یک سابقه هستند و باید در این زمینه اقدامات جدی تر برای اصلاح مجرمان انجام شود.
نماینده پلیس آگاهی گفت: ماهی دو بار طرح کنترل مجرمان در استان انجام می شود و در مجموع ۵۱۴۲ مورد کنترل مجرمان سابقه دار در سال ۱۴۰۰ انجام شده و در مجموع ۳۴۲ مجرم حرفه ای شامل ۷۵ مجرم خطرناک، ۹۵ مجرم حرفه ای و ۲۱۲ نفر مجرم سابقه دار در زمینه های سرقت، کلاهبرداری و غیره در استان شناسایی شده اند و سوابق آنها در سامانه پلیس برای دسترسی سریع تر به آنها ثبت شده است.
سرهنگ رشیدتبار، گفت: اخیرا سارقان به غیر از سرقت منزل، دست به اقدامات مجرمانه دیگر می زنند و در تلاش هستیم تمامی اطلاعات آنها شامل اطلاعات بانکی، سفرهای خارجی، اطلاعات خانواده و غیره آنها را در بانک اطلاعاتی پلیس ثبت کنیم.
وی افزود: خوشبختانه با روند کنترلی پلیس، جرایم خرد شامل سرقت منزل کاهش یافته است و کنترل مجرمان از سوی پلیس به صورت سنتی انجام می شود و لازم است از ابزارهای نوین شامل مچ بند و پابند برای رصد آنها استفاده کنیم.
به گفته نماینده پلیس آگاهی ؛ ۲۳۴ نفر اراذل و اوباش سطح یک تا سه در شهرستان قزوین، ۱۰۷ نفر در شهرستان البرز، ۶۱ نفر در آبیک،۵۳ نفر در تاکستان، ۶۷ نفر در بوئین زهرا و ۳۴ نفر در آوج شناسایی شده اند.
رئیس پلیس فتا استان گفت: رصد مجرمان به صورت دائم در فضای مجازی انجام می شود و بانک اطلاعاتی آنها به صورت ساعات روزانه تشکیل و ثبت شده است. زندانیانی که جرم سایبری انجام داده اند به پلیس فتا معرفی می شوند تا تحت رصد و اقدامات پلیس فتا قرار گیرند.
جانشین انتظامی شهرستان قزوین گفت: درباره موضوع امنیت ناصرآباد، نصرت آباد، اقبالیه، خرمن سوخته و سایر محله های قزوین و سکونت گاه های غیررسمی، پلیسهای تخصصی ورود کرده اند و طرح های مهم انتظامی و امنیتی به صورت مداوم در حال انجام است و باید با انجام اقدامات مهم تربیتی، اشتغالزایی، معیشتی و غیره، جلوی جرم خیزی این مناطق گرفته شود تا سایر نقاط استان درگیر این مسائل نشوند.
مدرسی، نماینده دادستانی افزود: برخورد با توزیع مواد مخدر، نزاع و درگیری، سرقت های خرد و ناامن بودن این محله ها جزو درخواست های اهالی ساکن در این محله هاست و لازم است پلیس و دستگاه قضایی ضمن حضور در این مناطق، اقدامات فوری انجام دهند.