آبله میمون خطرناک نیست مگر با کرونا همدست شود
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران گفت: بیماری آبله میمون شبیه آبله معمولی است و جای نگرانی نیست، اما اگر ویروس کرونا و آبله میمون دست به دست هم بدهند سوش جدیدی را تشکیل میدهند که واکسنها و داروهای فعلی تأثیری در جلوگیری از شیوع آن نخواهد داشت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر ایرج خسرونیا گفت: آبله میمون درمان خاصی ندارد، ولی واکسیناسیون تا ۸۵ درصد از شیوع و وخامت آن جلوگیری میکند بنابراین برای جلوگیری از شیوع آن باید آمادگی لازم را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بیشتر جوندگان حامل این ویروس هستند و علایم آن شبیه آنفلوانزا با تورم غدد لنفاوی است افزود: دوره نهفتگی آبله میمونی از ۵ تا ۲۱ روز است و تب، لرز، درد عضلانی، خستگی از علایم بارز آن است؛ بثورات پوستی و خارش و ضایعات دردناک در تمام بدن دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه علل ناشناختهای برای آن مطرح میکنند و شاید با سوش جدیدی روبرو هستیم افزود: ویروس آبله میمونی شبیه آبله معمولی است، ولی با خطر کمتر و نخستین بار در سال ۱۹۵۸ در میمونهای آزمایشگاهی دیده و به همین دلیل نامش آبله میمون نهاده شد.
دکتر خسرونیا گفت: کشورهای آفریقایی سالهاست که درگیر این بیماری هستند، ولی اخیراً آمریکا و اروپا هم آلوده شده است و باید منتظر باشیم به ایران هم بیاید و شاید آمده باشد.