پخش زنده
امروز: -
احمد اکبرپور، نامزد دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۳ معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران، احمد اکبرپور، نویسنده استان فارسی را برای نامزدی دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۳ معرفی کرد.
جایزه نقدی آلما ۵ میلیون کرون سوئد، بهعنوان بزرگترین و گرانترین جایزه ادبیات کودکان و نوجوانان و دومین جایزه بزرگ ادبیات، پس از جایزه هانس کریستین اندرسن در جهان مطرح است.
این جایزه، سالیانه به یک یا بیش از یک هنرمند یا مروج صرفنظر از زبان و ملیت آنان داده میشود. آثار این هنرمندان باید دارای کیفیت بالای هنری و ارزشهای انسانی باشند که آسترید لیندگرن به آنها باور داشت.
به گفته مسئولان برگزاری این جایزه، امسال ۲۵۰ هیأت انتخاب از ۹۷ کشور جهان برای معرفی نامزدهای خود به این مسابقه معرفی شدهاند.
پیشتر نیز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان حمیدرضا شاه آبادی و رضا دالوند را بهعنوان نامزد جایزه آسترید لیندگرن ۲۰۲۳ معرفی کرده بود.
برنده سال گذشته این مسابقه ژان کلود مورلوا، نویسنده کودک و نوجوان فرانسوی بود که کتابهای خود را بر پایه افسانه و خیال به تصویر میکشد.
احمد اکبرپور ۵۲ ساله، که زبان قصهنویسی برای بچهها را خوب میداند، نزدیک به ۵۰ اثر چاپی دارد و بیشتر داستانهایش از طنزی ظریف و ادبیاتی برخوردار است که قدرت جذب مخاطبان بزرگسال را نیز دارد.
این نویسنده پرکار تاکنون توانسته است جوایز متعددی را در کارنامه ادبی خود ثبت کند. جایزه کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای «قطار آن شب»، دیپلم افتخار IBBY در پکن برای «امپراتور کلمات»، برگزیده سال شورای کتاب کودک برای «امپراتور کلمات»، برگزیده کتابخانه بینالمللی مونیخ برای کتاب «من نوکر بابا نیستم»، برگزیده یونیسف برای کتاب «شببخیر فرمانده»، پنج لاکپشت پرنده برای کتاب «شب بخیر فرمانده»، چهار لاکپشت برای «من مترسکم، ولی میترسم»، برخی از جوایز اکبرپور است.
احمد اکبرپور از برگزیدهشدن در جشنواره آسترید لیندگرن (آلما) ناامید نیست و معتقد است که ما هم به اندازه تمام کشورهای جهان کتاب خوب داریم.
شورای کودک که یکی از هیأتهای انتخاب ایران برای این جایزه است، درباره دلایل این انتخابها اعلام کرده است: احمد اکبرپور به دلیل بهرهبردن از دیدگاههای نو در روایت مانند شکستن سلسلهمراتب قدرت و تغییر جایگاه فراتر به فروتر، پرداختن به کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه، خلق آثاری که موجب ارتقای قدرت تفکر خلاق و انتقادی میشود، استفاده از فرم، تکنیک و شگردهای خاص مانند به مشارکت طلبیدن مخاطب هنگام خوانش متن، کلیشهگریزی و تجربهگرا بودن، عدم نگاه تعلیم و تربیتی، توجه به ارزشهای جهانشمول مانند صلح، دوستی، مدارا، دگرپذیری و همچنین سالها فعالیت مستمر در عرصه ادبیات کودک و نوجوان بهعنوان نامزد بخش نویسندگان جایزه آسترید لیندگرن (آلما) معرفی شد.