پخش زنده
امروز: -
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: براساس کشفیات سال ۱۴۰۰ لوازم خانگی پنجمین کالایی که بیشترین میزان کشفیات قاچاق را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حمیدرضا دهقانینیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور در برنامه «میز اقتصاد» گفت: ارز قاچاق ورودی و خروجی کشور در سال ۹۸ حدود ۱۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده است که از این میزان سهم قاچاق ورودی ۱۲ و نیم میلیارد دلار و سهم قاچاق خروجی ۴.۶ میلیارد دلار بوده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: براساس کشفیات سال ۱۴۰۰ لوازم خانگی پنجمین کالایی که بیشترین میزان کشفیات قاچاق را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: ارزش ریالی لوازم خانگی مکشوفه حدود ۱۷ میلیارد ریال و حجم قاچاق یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
دهقانینیا گفت: متأسفانه تا زمانیکه استثنائات تجاری تعیین تکلیف نشود قاچاق بدون مشکل وارد کشور میشود.
آغاز برخورد قاطع با لوازم خانگی قاچاق/ کاهش ۱.۶ میلیارد دلاری قاچاق لوازم خانگی
وی با بیان اینکه برای مقابله با این کالاهای قاچاق، زیرساختهای قانونی و اجرایی فراهم شده است، بیان کرد: پیش از برداشتن این گامها، میزان قاچاق لوازم خانگی در ایران بیش از دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بود، اما این عدد هماکنون به حدود ۱.۶ میلیارد دلار کاهش یافته و قطعا برای پایینتر آوردن آن، باید برنامهریزیهای لازم را نهایی کرد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به پیگیریهای دولت برای مقابله جدی با قاچاق کالا افزود: دیروز جلسهای با معاون اول رئیس جمهوری داشتیم و امروز نیز جلسهای با محوریت قرارگاه مقابله با قاچاق کالا برگزار شد و طبق برنامهریزیهای انجام شده، برخورد قاطع با لوازم خانگی قاچاق آغاز شده و به شکل مستمر ادامه خواهد داشت.
دهقانی نیا گفت: پنج کمیته در ستاد مقابله با قاچاق کالا برای انجام تمام مراحل کار نهایی شده است. ما در مرحله نخست شناسایی را انجام میدهیم و محل عرضه، تجمیع و مسیر حمل و نقل کالای قاچاق رصد شده و به پلیس ارجاع داده میشود. هماکنون حدود ۱۳۰۰ وبگاه در زمینه عرضه این کالاها فعال هستند که باید مقدمات فیلتر شدن و برخورد با آنها فراهم شود.
نصب ۱۴ میلیون کد رهگیری روی لوازم خانگی
محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت با اشاره به اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: از ابتدای دولت سیزدهم در حوزه لوازم خانگی حدود ۱۴ میلیون کد رهگیری ثبت شده است و از ابتدای امسال هم حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار کالا کدرهگیری دریافت کردهاند.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی مکلف به درج کد رهگیری روی تمام کالاهای خود هستند، گفت: در حال حاضر تولیدکننده رسمی نداریم که تولید لوازم خانگی داشته باشد و بر روی آن کد رهگیری درج نکند.
بیشترین فروش لوازم خانگی تقلبی در فضای مجازی
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران با بیان اینکه ۹۹ درصد صنف دارای پروانه لوازم خانگی، فروشنده کالای قاچاق نیستند، افزود: به میزانی که کالای لوازم خانگی قاچاق در فضای مجازی به فروش میرسد در سطح عرضه اینگونه نیست.
وی با اشاره به وجود ۱۶ هزار واحد صنفی در سطح کشور گفت: هماکنون ۲۵۰ تولیدکننده داخلی در سطح کشور کد رهگیری را درج میکنند و فروشندگان هم با این طرح همراهی میکنند.
سرهنگ جلال امینی، رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی با بیان اینکه تمرکز ما کشف پروندههای کلان و برخورد با دانه درشتهاست، گفت: از سال قبل تا امروز بیش از ۱۶۹ مرتبه برخورد با کالای قاچاق را در سطح عرضه داشتیم.
وی بیان کرد: از نظر ارزش ریالی ۱۷۷ درصد رشد داشتیم. در لوازم خانگی ۵۹۱ هزار رقم کالا کشف کردیم. ۱۰۷۱ فقره پرونده از ۱۵ هزار پرونده به حوزه لوازم خانگی اختصاص دارد. ما از تمام ظرفیت و امکانات درونی پلیس برای مقابله با کالای قاچاق تلاش خواهیم کرد.