پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از شناسایی ۱۳ فرد مبتلا به تب کریمه کنگو و فوت یک نفر بر اثر ابتلا به این بیماری خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیدمحمد آقامیری در برنامه «خونه زندگی» رادیو سلامت درباره تب کریمه کنگو و اینکه چه کسانی به آن مبتلا میشوند، گفت: تب کریمه کنگو یک نوع ویروس قابل انتقال از حیوان به انسان و یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که متأسفانه از انسان به انسان نیز منتقل میشود.
وی افزود: میزبان واسطه این بیماری کنهای به نام کنه لماست، این کنه آلوده ابتدا دام را آلوده میکند و دام نیز که علائم بالینی ندارد تا مشخص شود که این دام آلوده است، بنابراین بعد از ذبح دام، چنانچه دست حائل و دستکش نداشته باشد، با لمس دام آلوده، بیماری به آن فرد منتقل میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این بیماری از طریق ترشحات خون در دام آلوده و در انسان نیز از طریق دستگاه تنفسی و ترشحات انسان آلوده از انسان آلوده قابل انتقال به انسان است، ادامه داد: اکنون ۱۳ نفر مبتلا شده اند و یک نفر نیز بر اثر ابتلا به آن، جان خود را از دست داده است.
آقامیری درباره علائم این بیماری گفت: تب، سردرد و بی اشتهایی از علائم ابتلا به این بیماری است، تب کریمه کنگو تقریباً همه علائم یک بیماری ویروسی را دارد، به علاوه درد پشت کره چشم که میتواند انسان را تحت الشعاع این بیماری قرار دهد.
وی همچنین درباره راههای پیشگیری از بیماری افزود: زمانی که دامی ذبح میکنید، حتما دست هایتان حائل داشته باشد، علاوه بر این دامی که ذبح میشود، حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه قرار بگیرد و بعد مصرف شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: جگر دام حداقل ۴۸ ساعت باید در یخچال بماند و بعد مصرف شود، از ترشحات و خون آبه دامی که تازه کشتار شده است، دوری کنید، زیرا نمیدانیم که این دام آلود بوده است یا خیر.
آقامیری با تاکید بر اینکه نگرانی ما برای دامهای ذبح شده خارج از کشتارگاه است، گفت: دامهایی که در کشتارگاه است، با توجه به اینکه هنگام ذبح آنها همه نکات بهداشتی رعایت میشود، جای نگرانی ندارد، زیرا گوشتها در کشتارگاه قبل از کشتار معاینه میشوند، حین کشتار ناظر بهداشتی دامپزشکی روی خط تولید و خط کشتار وجود دارد و بعد از کشتار نیز جگر، احشام و گوشت دام بازرسی میشود و با این بازرسی گاهی اوقات برخی از بیماریهای دیگر نیز شناسایی میشود و بلافاصله تشخیص میدهند که این بیماریها وارد چرخه انسانی نشود، اما دامی که خارج از کشتارگاه کشته میشود قطعاً نظارت بهداشتی در آنجا وجود ندارد.
وی افزود: مردم باید به این موضوع دقت کنند گوشتی که کنار جادهها فروخته میشود، خارج از شبکه ماست یا قصابی محلی که خودش کشتار میکند و خودش میفروشد، تخلف است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه مردم باید خودشان ناظر بر بهداشت خودشان باشند، تاکید کرد: اگر مردم چنین قصابی دیدند به شماره ۱۵۱۲ اطلاع دهند، حتماً با اینگونه افراد برخورد خواهیم کرد.