پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران کشور گفت: نبود راهکار مناسب برای صادرات موجب از دست دادن بازار خارج از کشور و ضرر تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و باغی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان تهران، مجتبی شادلو افزود: ما در بخش تولیدات باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به نقطه ای رسیدیم که هم از لحاظ کیفیت و هم کمیت در جهان مطرح هستیم و در بخش محصولات باغی 23 میلیون تن تولید با کیفیت داریم و در برخی از محصولات در سطح جهانی بی نظیر هستیم.
وی گفت: طبق برنامه چشم انداز 20 ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار شد به رشد و میزان قابل توجه و پایداری برسیم که خوشبختانه امروز به آن نقطه مورد نظر دست پیدا کرده ایم و تولیدات باغی به حد مطلوب رسیده است.
شادلو افزود: در برنامه چشم انداز دیده شده بود که در درجه اول علاوه بر تامین نیاز داخلی صادرات به کشورهای اسلامی، همسایه و سایر ملتها را در برنامه کاری خود داشته باشیم اما با توجه به رسیدن به نقطه مطلوب تولید راهکار مناسب برای جذب بازار مصرف از خارج کشور را پیگیری مناسب نکردیم و نبود پیگیریهای مناسب معاونت بازرگانی وزارت خارجه برای صادرات قطعی و دائمی و سایر موانع صادرات میزان ظرفیتی که برای صادرات داریم محقق نمی شود و نبود بازار جذب و تولید بیش از نیاز کشور، باغداران ما را متضرر می کند.
وی گفت: امروز ما بیش از 50 درصد میزان تولید را ظرفیت صادرات داریم، و به طور مثال در بحث سیب درختی بیش از 4 و نیم میلیون تن تولید کشور است و در سالی که گذشت بیش از 2 میلیون تن ظرفیت صادرات داشتیم که فقط حدود یک میلیون تن از آن در بخش صادرات انجام گرفت.
شادلو افزود: در قبال این ظرفیت تولید و زحمتی که کشیده شده با توجه به این هزینه های بالای تولید باید راهکار مناسب برای عرضه و صادرات فراهم شود تا هم برای اقتصاد کل کشور سهم قابل توجهی ارز آوری به همراه داشته باشیم و هم برای بقا و ارتقای بخش باغبانی و کشاورزی کشور تلاش کنیم.
وی گفت: اکنون باغات کشور به مرحله ارز آوری و ثمر مطلوب رسیده اند و اگر بازار مناسب برای عرضه فراهم شود می توانیم این قول را هم بدهیم ظرف 5 سال آینده میزان تولید را تا 2 برابر هم افزایش دهیم.
شادلو افزود: اگر میزان عرضه و تقاضا مناسب نباشد موجب ضرر و زیان برای باغداران و حتی از بین رفتن محصولات می شود و باید راهکاری مناسب برای تنظیم بازار داخلی و رفع موانع صادراتی را در تمام مراحل انجام دهیم تا این مشکل را برطرف کنیم.
وی گفت: در سیستم حمل و نقل جوابگوی صادرات نیستیم در گمرکات در بحث قرنطینه و ترخیص مشکلاتی داریم و بیشترین نیازی که وجود دارد نظام مند شدن صادرات است.
شادلو در بحث نظام مند شدن صادرات افزود: ما باید میزان مصرف داخلی را از میزان صادرات کاملا جدا کنیم و مازاد بر نیاز مصرف داخل را با ایجاد راهکاری مناسب ، برنامه ریزی شده و به صورت مستمر انجام دهیم تا هم نیاز داخل تهدید نشود و هم بازار خارج از کشور را به طور دائمی به دست بگیریم تا در این شرایطی که در کل جهان مشکلات تامین مواد غذایی وجود دارد ما بتوانیم بازار مناسب برای عرضه داشته باشیم.