پخش زنده
امروز: -
عضو رهبری جنبش حماس با تاکید بر این که تعرض رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی جنگ منطقهای به دنبال خواهد داشت، تاکید کرد امام خمینی (ره) سالها برای رهایی مردم از سلطه آمریکا و غرب تلاش کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، اسماعیل رضوان در گفتگو با شبکه العالم به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) تاکید کرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و موفقیتهای آن در زمینههای مختلف به پیدایش جنبشهای اسلامی متعدد در منطقه انجامید. گستره انقلاب و روابط ایران با آرمان فلسطین باعث تقویت و استحکام روابط میان نیروهای مقاومت در منطقه و محور قدس شده است.
اسماعیل رضوان در پاسخ به این پرسش که ارتباط نزدیک جمهوری اسلامی و آرمان فلسطین، برای همگان واضح و روشن است، بر کسی پوشیده نیست که این ارتباط، در متن انقلاب اسلامی ایران و کلام امام خمینی (ره) بود، نظر شما درباره امام خمینی (ره) و استقرار جمهوری اسلامی ایران در آن زمان و منازعههای جهانی، چیست؟ گفت: شکی نیست که امام خمینی (ره) شخصیتی استثنایی بود، ایشان در نگاه به آرمان فلسطین، دوراندیشی داشت؛ مردم فلسطین از استکبار جهانی به ویژه آمریکا رنج میبردند، رنجی که ملتهای مستضعف به خصوص مردم ایران از سلطه غرب و مداخله آمریکا میدیدند، برای امام خوشایند نبود.
محبوبیت امام در میان مردم به این سبب است که سالها برای رهایی مردم از سلطه آمریکایی-غربی تلاش کرد، این انقلاب به رهبری امام راحل (ره)، تحولی راهبردی در منطقه ایجاد کرد، و توازن قوا را در برابر نیروهای حامی رژیم صهیونیستی برهم زد.
وی افزود: خوب به یاد داریم که بزرگترین سفارت در ایران، سفارت رژیم صهیونیستی بود که با انقلاب اسلامی به فلسطین تحویل داده شد، ایران حامی نظام غرب به ایرانی با دیدگاه عمیق اسلامی تبدیل شد. انقلابی که از فلسطین حمایت کرد و این یک تغییر راهبردی در حمایت از آرمان فلسطین بود.
شکی نیست که ویژگیهای شخصیتی امام خمینی (ره) به موفقیت ایشان در این انقلاب کمک کرد، ایشان مصائب مردم ایران و فلسطین را میدید؛ امام (ره) مردم را از این مسائل محوری آگاه کردند و این آگاهی از ظلم و عدالتخواهی همچنان در میان مردم منطقه حاکم است.
پس از انقلاب اسلامی، ایران نقش پیشگام خود در حمایت از آرمان فلسطین را ایفا کرد، امام معتقد بودند که قدس محور مبارزه با اشغالگران صهیونیستی است، ایشان با هوشمندی و درایت بی نظیر به حوادث و بی عدالتی در جهان مینگریست.
ایشان این بی عدالتی آمریکا و صهیونیستها در حق ملتهای عربی و اسلامی را محکوم کرد و عزم خود را برای رهبری این انقلاب جزم کرد، در مقابل ساواک و رژیم شاه ایران که فرزندان ملت مسلمان ایران را به شدت رنج میداد، ایستاد، امام در مسیر انقلاب اسلامی با استکبار جهانی و در راس آن آمریکا مقابله کرد، ایشان آمریکا را که مظهر شرارت است، "شیطان بزرگ" نامید.
رضوان ادامه داد: آمریکا در حالی مدعی دموکراسی است که به رای مردم مستضعف اعتقادی ندارد و تنها گزینهاش حمایت از رژیم صهیونیستی است، آمریکا نماد همه شرارتها در منطقه است، آنها ملتهای عرب و مسلمان را در منطقه قتلعام کردند و عامل کشتار سرخ پوستها و میلیونها میلیون انسان در نقاط مختلف دنیا از جمله هیروشیما و ناکازاکی هستند.
عضو رهبری حماس افزود: جنایت آمریکا در عراق، فلسطین، افغانستان و در حق همه مردم عرب و مسلمان را مشاهده کردیم، آمریکا همچنان به جنایات خود ادامه میدهد، و امام راحل (ره) از این جنایات آگاه بود و شیطان بزرگ را به چالش کشید و در این کار موفق هم شد، زیرا ایشان دارای صداقت، اعتبار، تواضع، اندیشه و همچنین آگاهی سیاسی و انقلابی بود. انقلاب ایران مورد استقبال مردم مستضعف دنیا قرار گرفت و بذر امید به رهایی از ظلم آمریکا و غرب را در دل آنها کاشت.
رضوان در پاسخ این سئوال که آیا به نظر شما امام خمینی (ره) توانست هویت مسلمانان را به آنها بازگرداند؟ گفت: امام خمینی (ره) توانست وابستگی ایران به غرب را از بین ببرد و برای استقلال مردم مسلمان ایران تلاش کند، ایران امروز به قدرتی در منطقه و جهان تبدیل شده است و با وجود سالها تحریم، قدرت هستهای و خودکفایی در صنعت را به دست آورده است.
اگر این استقلال و بذر انقلاب اسلامی ایران که امام راحل (ره) کاشت، نبود، این دستاوردها هم نبود.
امام خمینی (ره) به وابستگی به غرب پایان داد، استقلال ایران و حمایت آن از آرمان فلسطین و نفی این بی عدالتی را محقق کرد. ایشان برای خدمت به دین و آرمان فلسطین تلاش کرد، ایشان امیدوارانه به نفع آرمان فلسطین کار کرد.
پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و موفقیتهای آن در زمینههای مختلف به پیدایش جنبشهای اسلامی متعدد در منطقه انجامید.
رضوان در پاسخ این پرسش که بعد از گذشت ۴۳ سال از این انقلاب و این تفکری که امام خمینی (ره) مطرح کرد، رابطه مقاومت فلسطین با جمهوری اسلامی ایران چگونه است؟ نیز گفت: اگر اکنون جنبشهای مقاومت اسلامی در سرزمین فلسطین را رصد کنیم با جنبش حماس و جنبش جهاد اسلامی یا جنبشهای الاحرار و المجاهدین مواجه میشویم و ایدئولوژی بیشتر این جنبشهای اسلامی مبتنی بر تفکر اسلامی، انقلابی و مقاومت در برابر رژیم اشغالگر است؛ این اصول جزو آموزههای دینی ماست.
"قاتلوهم یعذبهم الله بایدیکم ویخزیهم وینصرکم علیهم یشفی صدور قوم مؤمنین" (آیه ۱۴ سوره توبه): شما (ای اهل ایمان) با آن کافران به قتال و کارزار برخیزید تا خدا آنان را به دست شما عذاب کند و خوار گرداند و شما را بر آنها پیروز کند و دلهای (پر درد و غم) گروهی اهل ایمان را (به فتح و ظفر بر کافران) شفا بخشد.)
زبان مقاومت همان زبانی است که استکبار جهانی و بهویژه رژیم اشغالگر آن را میشناسد به همین دلیل است که ما امروز به مقاومت در سرزمین فلسطین افتخار میکنیم. ما همچنین به دستاوردهای گردانهای عزالدین قسام، گردانهای القدس و همه گروههای مقاومت فلسطین، که توان بازدارندگی در مقابل رژیم صهیونیستی است، افتخار میکنیم.
به مقاومت اسلامی در جنوب لبنان و دستاوردهای آن اشاره میکنیم. ما از جریان مقاومتی سخن میگوییم که در برابر رژیم صهیونیستی مقاومت و با سلطه آمریکایی و غربی مقابله میکند. این جریان مقاومت بُعد و ماهیت اسلامی دارد و بر محوریت قضیه فلسطین، استقلال ملتها و مبارزه با استبداد، استعمار و ظلم تأکید میکند.
ما این ظلم، استکبار جهانی و دولت آمریکا را نماد شرّ میدانیم، در حالیکه غرب همواره حامی رژیم صهیونیستی است، ولی انقلاب اسلامی ایران به امیدی برای ملتهای مستضعف جهان تبدیل شده است. ما از همه جریانهای اسلامی که رویکرد و مسیر مقاومت را دنبال میکنند، حمایت میکنیم. از این منظر، روابط قوی میان جمهوری اسلامی ایران با قضیه فلسطین و محور مقاومت و در راس آنها، محور مقاومت، وجود دارد.
رضوان در پاسخ این سئوال که اصطلاح "محور قدس" را بارها از زبان رهبران بارزی شنیدهایم و اخیرا هم صحبتهایی در مورد مشارکت احتمالی محور قدس در مبارزه با رژیم صهیونیستی مطرح شده است. معتقدم بستر و همه شرایط مهیا است، تهدید محور قدس علیه رژیم اسرائیل را چگونه ارزیابی میکنید؟ واضح است که رژیم اسرائیل از مبارزه با شاخههای مقاومت در مناطق مختلف و در چارچوب عملیاتهای سرّی به ستوه آمده است و اگر بخواهد با این محور در جبههای بجنگد باید این اقدام را همهجانبه بررسی کند و از عواقب آن آگاه شود. گفت: منظورم این است که گستره انقلاب و روابط ایران با آرمان فلسطین باعث تقویت و استحکام روابط میان نیروهای مقاومت در منطقه و محور قدس شده است. امروز میشنویم که رژیم صهیونیستی ملت فلسطین را تهدید میکند و اقدامات تحریکآمیزی از جمله یورش به مسجدالاقصی انجام میدهد و درصدد است حیثیت از دست رفته خود را که در مقابل ظهور و خیزش جریان مقاومت و محور قدس در منطقه دچار فروپاشی شده، بازیابد.
وی ادامه داد: محور قدس به مرحلهای پیشرفته در هماهنگی مشترک رسیده است. برنامه شبکه الجزیره با عنوان ”ما خفی اعظم“ (ناگفتهها بیشتر است) نشان داد که چگونه آن اتاق امنیتی مشترک محور قدس و محور مقاومت همه امور امنیتی را در جریان نبرد "شمشیر قدس" هماهنگ میکردند. در سطح سیاسی، هماهنگی عالی با محور قدس انجام شده تا بر آرمانهای قضیه فلسطین تأکید و هرگونه امتیازدهی رد شود و از سوی دیگر، همه امکانات امت عربی و اسلامی به خاطر محور قدس بسیج شوند. چرا محور قدس؛ زیرا محور قدس جامع و یکپارچه و همچنین قطبنمای واقعی امت اسلامی است و نبرد واقعی با رژیم اشغالگر به خاطر قدس است در واقع قدس، محور نبرد با رژیم صهیونیستی است.
ما به وضوح از سید حسن نصرالله شنیدهایم که رژیم صهیونیستی را به دلیل تعرض به مسجدالاقصی تهدید میکند. ما درباره جنگ منطقهای چند جبههای علیه اسرائیل سخن میگوییم؛ لذا به رژیم اسرائیل درباره پیامدهای هرگونه حماقت علیه قدس، مسجدالاقصی و ملت فلسطین هشدار میدهیم اگر اسرائیل به مسجدالاقصی تعرض کند و خطوط قرمز را نادیده بگیرد جنگ منطقهای اتفاق میافتد و مقاومت همه امکانات و توانمندی خود را بهکار میگیرد و انگشت ما همچنان روی ماشه است و بیشک به منظور دفاع از قدس و مسجدالاقصی، شهرکهای صهیونیستنشین و مواضع اسرائیل را هدف قرار خواهیم داد، این موضع مقاومت است و مقاومت همواره و به صورت مستمر اقدامات و رفتارهای صهیونیستها را زیر نظر دارد و برای دفاع از مقدسات آنچه را که لازم باشد، انجام میدهد.
در راستای تأکید بر قواعد درگیری و دستاوردهای مقاومت در نبرد "شمشیر قدس"، به اسرائیل تأکید میکنیم که هیچ عقبنشینی صورت نمیگیرد و ما اجازه نمیدهیم جنایتهای اشغالگران ادامه یابد. "شمشیر قدس" همچنان بُرنده و تیز است و تنها در صورت خروج اشغالگران از سرزمین فلسطین، شمشیرمان را در غلاف میکنیم. این مقاومت در سرزمین فلسطین و در منطقه ریشه دوانده است.
ما با اطمینان میگوییم که ملتهای عربی و اسلامی و ملت فلسطین و همچنین نگهبانان مسجدالاقصی اعم از زن و مرد در خط مقدم محور مقاومت قرار دارند و به آنها درود میفرستیم که رژیم اشغالگر را به چالش کشیده و طرحهای آن از جمله یهودیسازی مسجدالاقصی و قدس را خنثی کردهاند.
رضوان در پاسخ این سئوال که شاید اگر اندیشه امام خمینی (ره) نبود محور قدس شکل نمیگرفت و اگر گستره اندیشه و ایدئولوژی انقلابی و مقاوم انقلاب اسلامی نبود ما الان در این مرحله نبودیم. کسانیکه امام خمینی (ره) را به خوبی میشناسند به بُعد دیگری از شخصیت ایشان اشاره میکنند اینکه ایشان فقط بر مقاومت مسلحانه تمرکز نداشت و مقاومت در اندیشه ایشان، مقاومتی فراگیر بود حتی مقاومت از طریق توسعه انسانی و علم و پیشرفت. من معتقدم این همان چیزی است که ایران روی آن حساب باز کرده است؛ یعنی پیشرفت و توسعه توان نظامی آن همزمان با پیشرفت و توسعه علمی؛ که در برخی موارد شاهدیم که توسعه علمی ایران بیشتر از توسعه نظامیاش باعث ترس و شگفتی جامعه جهانی میشود گفت: ما میگوییم که امام خمینی (ره) معتقد به وحدت جهان اسلام بود به همین دلیل است که در ایران هر سال کنفرانسی به نام "کنفرانس وحدت" برگزار می شود، این کنفرانس بر ضرورت ایجاد وحدت در میان امت اسلامی تأکید دارد.
ایشان همواره بر محوریت و مرکزیت "محور قدس" تأکید میکرد و به همین دلیل، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به نام "روز جهانی قدس" معرفی کرد، چرا؟ او بر محوریت این قضیه تأکید داشت و آزادسازی قدس و مسجدالاقصی را جزو ماموریتهای دین اسلام میدانست و قدس و مسجدالاقصی عامل وحدت ملتهای جهان اسلام گشته است. ایشان همچنین معتقد بود که مقاومت فراگیر است و صرفا جنبه نظامی ندارد. ما نیز این مفهوم را مورد تأیید قرار میدهیم. مقاومت از طریق قلم، زبان، دعوت و بسیج همه امکانات امت نیز معنا پیدا میکند. مقاومت، مردمی است همان طور که ملت مسلمان ایران در مقابل رژیم شاه مقاومت کرد و لذا اراده پولادین ملت بر نماد استکبار جهانی آمریکا پیروز شد و رژیم وابسته به آمریکا را سرنگون کرد.
مقاومت چند وجهی است و امروز صحبت از مقاومت همهجانبه است که در راس آنها، مقاومت مسلحانه قرار دارد؛ زیرا اسرائیل فقط زبان زور را میفهمد و آنچه را این رژیم غصب کرده است فقط با زور و قدرت میتوان پس گرفت. به همین منظور، جریانهای اسلامی به این ماموریت و نقش مبادرت کردهاند و برای تحقق آن، همه ابزارها و توانمندیهای مقاومت را بهکار گرفتهاند تا سرزمین فلسطین را آزاد کنند و اشغالگران را عقب برانند. ما بر ضرورت تحقق این وحدت اسلامی تأکید میکنیم.
رضوان در پاسخ این پرسش که امروز در شرایط سختی بهسر میبریم؛ متاسفانه بسیاری از رژیمهای عربی سازشکار از رژیم اسرائیل و جنایتهای بزرگ آن علیه مسلمانان و مسجدالاقصی حمایت میکنند. آیا وجه تشابهی میان شرایطی که به پیروزی انقلاب اسلامی ایران منتهی شد و شرایط فعلی در سرزمین فلسطین میبینید؟ نیز گفت: اگر بخواهیم شرایطی را که ایران و ملت این کشور پشت سر گذاشتهاند با شرایط فعلی منطقه عربی- اسلامی مقایسه کنیم در هر دو شرایط، وابستگی به غرب و آمریکا و همچنین صهیونیسم در منطقه وجود داشت با این حال ملت ایران به رهبری امام راحل انقلاب اسلامی را به ثمر رساندند.
امروز در سایه عادیسازی روابط و شتاب برخی رژیمهای عربی و اسلامی برای افتادن در آغوش رژیم اسرائیل، باید به ملتهای عربی و اسلامی متذکر شویم که آینده مال شماست و آینده متعلق به آرمان فلسطین و پیروزی مقاومت و پیروزی اراده ملتهای عربی و اسلامی است که مخالف هرگونه عادیسازی روابط با اسرائیل هستند.
ما امروز به عنوان عضوی از جریان مقاومت و محور قدس در وضعیت پایداری قرار داریم و ملتهای عربی و اسلامی در حالت بیداری بهسر میبرند. به خواست خدا، ما امروز در آستانه پیروزی و آزادسازی قدس و فلسطین قرار داریم و رژیم اسرائیل هیچ پیروزی به دست نمیآورد. دولت آمریکا هرگز نمیتواند هیبت و سلطه خود را در منطقه احیا کند. امیدوار باشیم که ما در آستانه آزادسازی قرار گرفتهایم.