پخش زنده
امروز: -
شهید «مرتضی جاویدی» تنها فرماندهی که امام خمینی (ره) پیشانیاش را بوسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، شهید «مرتضی جاویدی» معروف به «اشلو» تنها فرماندهی که امام خمینی (ره) پیشانیاش را بوسید.
پس از پیروزی انقلاب به سپاه پیوست ، با شروع جنگ تحمیلی ، داوطلبانه به سوی جبهه شتافت و در مناطق عملیاتی مختلف از جمله فتح المبین، بیت المقدس، رمضان، والفجر ۱ ، ۲ و ۸، خیبر، بدر و کربلای ۴ و ۵ شرکت کرد و حماسه آفرید.
در تمام دوران حضورش در سپاه ، همیشه پیشقدم حضور در صحنههای خطر در داخل و خارج کشور بود.
این شهید در دوران دفاع مقدس ، خودش را عراقی جا میزد تا از آنان اطلاعات منطقه را بگیرد.
شهید جاویدی با لباس نظامی عراقی که پر از جای ترکش و خون خشک بود در بین نیروهای عراقی با زبان عربی رفت و آمد و نشست و برخاست میکرد تا بتواند اطلاعات بیشتری کسب کند.
این شهید خودش می گفت من با همین لباس چند بار به داخل عراقیها رفتم و با آنها نان و ماست خوردم! با این جیپ (خودرو) هم با بچهها در منطقه گشت میزنیم. این جیپ را هم از خودشان گرفتم!»
وقتی که نیروهای بعثی متوجه ایرانی بودن او شدند از طرف ستاد فرماندهی جنگ عراق برای سرش جایزه گذاشته بودند.
آنها هر چند وقت یکبار در رادیوشان بلوف میزدند که «اشلو» را کشتهایم ! اشلو مخفف «ان شی لونک» بود، به معنی حال و روزت چطور است؟
سردار اُحُد
در عملیات سخت و طاقت فرسای والفجر ۲، در حالی که ۴ شب و ۳ روز در ۴۰ کیلومتری خاک عراق با دشمن درگیر بودند، وقتی فرمانده وقت سپاه به او اجازه عقب نشینی میدهد، او پشت بیسیم میگوید که قصه احد در تاریخ برای بار دیگر تکرار نخواهد شد و ما تنگه را ترک نمیکنیم به همین سبب، او را به عنوان سردار احد هم میشناسند.
بعد از عملیات والفجر ۲ فرماندهان جنگ به محضر امام خمینی میروند.
محسن رضایی و صیادشیرازی گزارشی از عملیات میدهند و به رشادت و قابلیت مرتضی جاویدی و نیروهایش اشاره میکنند.
امام خمینی با شنیدن گزارش صیاد شیرازی از جا برمیخیزد و تمام قد میایستد و شهید جاویدی را در بغل میگیرد و برپیشانی اش بوسه میزند.
ادای احترام شهید صیاد شیرازی
شهیدصیاد شیرازی در یکی از سفرهایش به شیراز، سراغ مزار مرتضی جاوید را میگیرد.
تا میرسد به شهر فسا و روستای جلیان که از فاصلهی ۵۰ متری مزار، از ماشین پیاده شد لباسش را مرتب کرد و با احترام کامل نظامی با قدم آهسته به سمت مزار رفت و آنجا دست راست را به گوشهی کلاه نظامی چسباند و فاتحه خواند و بچههای سپاه فسا که از حضورش خبردار شده بودند از او خواستند چند ساعتی آنجا بماند، گفت: من در ماموریتم و فقط به احترام مردی که امام به پیشانیاش بوسه زد، به اینجا آمدهام و باید بروم.
نجات دادن حاج قاسم از محاصره
در عملیات کربلای ۵، «قاسم سلیمانی» فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله در محاصره دشمن قرار گرفت که شهید مرتضی جاویدی، شهید حاج قاسم سلیمانی و نیروهایش را که در محاصره نیروی عراقی بودند نجات می دهد. از فرماندهی کل دستور می رسد که گردان حاج قاسم سلیمانی در حال اسارت و محاصره شدید نیروهای عراقی هستند و دستور می رسد نیروی زبده و شجاع گردان فجر به فرماندهی جوان فسایی شهید مرتضی جاویدی عملیات نجات را انجام دهد که در ناباوری گردان فجر ، حاج قاسم و نیروهایش را از اسارت و محاصره عراقی ها آزاد می کند که فرماندهان جبهه از این عمل گردان تکاور فجر مبهوت می شوند.
حاج قاسم سلیمانی همیشه از شهید مرتضی جاویدی یاد می کرد و خوش فکری و شجاعت او را می ستود.
شهید مرتضی جاویدی متولد ۱۳۳۷ روستای جلیان شهرستان فسا در عملیات کربلای ۵ در هشتم بهمن ۶۵ در شلمچه به شهادت رسید.
درباره زندگی این سردار شهید کتاب «تپه جاویدی و راز اشلو» به قلم اکبر صحرایی منتشر شد.