پخش زنده
امروز: -
کارشناس صندوق امنیت ملی انرژی در روسیه: تحریم نفت روسیه بیش از آنکه ضربهای به روسیه باشد بر بازار جهانی نفت ضربه وارد میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی روسیاالیوم؛ کارشناس صندوق امنیت ملی انرژی در روسیه اقدام اتحادیه اروپا در تحریم نفت روسیه را اقدامی عجیب خواند و گفت تحریم نفت روسیه بیش از آنکه ضربهای به روسیه باشد بر بازار جهانی نفت ضربه وارد میکند.
استانیسلاو میتراخوویچ در گفتگو با این شبکه گفت تقریبا شصت درصد نفت روسیه از دریا انتقال مییابد پس امکان انتقال آن از منطقهای به منطقه دیگر وجود دارد، با این حساب بخشی از نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا با تحریم روبروست امکان انتقالش به آسیا مثل چین و یا هند وجود دارد.
وی افزود روسیه از محدودیتها و چالشها در حوزه انتقال نفت عبور خواهد کرد؛ به ویژه در این مسیر شرکتهای بیمه و شرکتهای حمل و نقل دیگری را ایجاد میکند تا بتواند بیمه و انتقال نفت به مصرف کنندهها را تامین کند. به همین منظور ضربه این تحریمها نمیتواند برای روسیه بسیار سنگین باشد، حتی روسیه از قبل برای چنین تصمیماتی خود را آماده کرده است.
این کارشناس نفتی ادامه داد اروپا تلاش میکرد به روسیه ضربه بزند، اما همین امروز برخی کشورهای اروپایی مثل بلغارستان، مجارستان و ... که از طریق خط لوله، نفت مورد نیازشان را دریافت میکنند؛ همچنان به خرید نفت روسیه ادامه خواهند داد؛ معمولا راهکارها و مسیرهای دیگری هم برای انتقال نفت به اروپا وجود دارد که آمیختن نفت روسیه به نفت کشورهای دیگر یکی از این راهبردهاست. پس در این مسیر سازوکارهای متعددی وجود دارد، بر همین اساس باید گفت اروپا برای مجازات روسیه اقدام عجیبی اتخاذ کرد، تصمیمی که به طور کلی بر بازار جهانی نفت اثر گذار است.
استانیسلاو میتراخوویچ تصریح کرد اگر فرض را بر این بگیریم که صادرات نفت روسیه در اثر تحریم به صفر برسد آیا این میزان نفت از کشورهای دیگری تامین میشود یا خیر؟ نکتهای است که آینده پاسخ آن را مشخص میکند، اما سخن ما این است که تنها با گذشت چند ماه نتیجه این تحریمها مشاهده شد. به نظر من روسیه این قدرت را دارد تا برای تمام تولیدش بازار جایگزین پیدا کند به عنوان مثال دو کشور چین و هند با ۲.۵ میلیارد جمعیت به انرژی نیاز دارند، البته این امکان هم وجود دارد که تولید کنندگان نفتی در حوزه خلیج فارس تلاش کنند تا بتوانند بخشی از نفتشان را به اروپا صادر کنند، این یعنی بخشی از نفت حوزره خلیج فارس از بازار آسیا دور میشود و همین اتفاق فرصتی است تا روسیه با نفت خود این کمبود را در آسیا جبران کند. رفتار اروپا به معنی خلل در بازار جهانی است، اما اگر بخشی از نفت روسیه یا هر کشور دیگری از بازار جهانی حذف شود یا کاهش یابد در میزان درآمد این کشورها تاثیری نخواهد داشت، زیرا افزایش قیمت نفت کمبود در تولید را جبران خواهد کرد با این حساب میتوان گفت این تحریمها موجب میشود تا روسیه، عربستان و دیگر صادر کنندگان نفت، فرصت یابند به سود بیشتری دست یابند.