پخش زنده
امروز: -
نماینده یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر حق و حقوق واقعی یزد را پرداخت کنید، نیازی به بودجه وزارتخانهها نداریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمد صالح جوکار عصر امروز در نشست جمعبندی سفر یکروزه نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به یزد اظهار داشت: شهرستان یزد و اشکذر و بخش ندوشن یک حوزه انتخابیه را تشکیل میدهند و ۷۰ درصد جمعیت کل استان در این حوزه انتخابیه است.
وی افزود: در شهر یزد ۱۵۰ هزار حاشیهنشین داریم که فاقد امکانات مناسب برای زندگی هستند. کمبود سرانه ورزشی و درمانی و موارد دیگر، مشکلات عدیدهای را برای مردم یزد به وجود آورده است.
نماینده یزد و اشکذر با اشاره به آلایندگی هوا اظهار داشت: متأسفانه آلایندگی هوا سبب بروز مشکلات بسیار عدیدهای شده که امیدواریم بتوانیم راه چارهای اندیشیده شود تا شاهد مرتفع شدن این معضل باشیم.
وی با بیان اینکه ما نگاه طلبکارانهای به وزارتخانهها نداریم بلکه فقط حق و حقوق استان را خواستاریم و چیزی فراتر از آن را نمیخواهیم، گفت: وقتی در مجلس داد میزنیم که بودجه ملی معنایی ندارد به خاطر همین است که چرا وقتی پروژهای در یزد اجرا میشود، شخص دیگری خارج از استان پول آن را به دست میگیرد و بعضیها از این قضیه سو استفاده میکنند.
جوکار تصریح کرد: ما نیازی به پول وزارتخانهها نیازی نداریم، ۵ هزار میلیارد در سال ۱۴۰۰ معادن به ایمیدرو و خزانه واریز شده و ۷۵۰ میلیارد آن باید به استان یزد بازمیگشت که چنین نشده و خودشان باید پاسخ دهند که این میزان چه شده است.
رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حق یک درصد فروش معادن و ۱۲ درصد حقوق منابع طبیعی پرداخت نشده است، افزود: یزد دومین استان معدنی کشور است و اگر مشکل آب داریم میتوان یک معدن را برای انتقال آب به استان اختصاص دهند.
وی ادامه داد: معدن، حقوق انفال و ملت است که باید برای خودشان صرف شود و متأسفانه میگویند که نمیشود، چرا باید اینگونه باشد؟ در شرایط فعلی که با مشکل آب مواجه هستیم، دلهره و اضطرابی در بین مردم به این خاطر به وجود آمده است.
نماینده یزد و اشکذر با ابراز تاسف از عدم وجود جاده سالم در یزد گفت: به دلیل اینکه تردد در این جادهها زیاد است متأسفانه شاهد کُشتههای بسیاری در این مسیرها هستیم که باید برای رفع آن برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به اینکه اگر در این جادهها کسی فوت و خانوادهای داغدار شود، ما باید پاسخگو باشیم، عنوان کرد: ریل باری قطار از سال ۹۲ تصویب شد که از استان یزد خارج شود، ولی نمیدانیم که چرا این کار اقدام و عمل جدی برایش انجام نمیگیرد.