افتتاح موزه هنر مکتب تبریز
موزه هنر مکتب تبریز با حضور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افتتاح شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، در این موزه ۱۱۱ اثر در قالب هنر مکتب اول تبریز با آثاری از نگارگری و خوشنویسی، شاهنامه دموت یا شاهنامه بزرگ ایلخانی و از خطاطها خواجه عبدالله صیرفی و شاهنامه بایسنقری به خط جعفر بایسنقری، مکتب دوم تبریز با آثاری از نگارگری، خط و کتابت شیخ محمود نیشابوری معرفی میشود.
همچنین این موزه که در خانه تاریخی حریری قرار دارد، به معرفی هنر هنرمندان شاخص نگارگری از جمله سلطان محمد و کمالالدین بهزاد در قالب شاهنامه طهماسبی و خمسه نظامی میپردازد.
از دیگر بخشهای مهم این موزه هنری و پژوهشی، بخش دیداری و شنیداری است که در این بخش هنرمکتب دوم تبریز در قالب شاهنامه طهماسبی از طریق فیلمی مستند بهطور کامل معرفی میشود.
همچنین در موزه هنر مکتب تبریز، نمایشگاه موقت معرفی شاهنامه بایسنقری، معرفی خانه حریری، شاخصهای معماری، مراحل مرمت و خاندان حریری به نمایش درآمده است.
وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هنگام افتتاح این موزه گفت: تبریز شناسنامه و هویت ایران و مایه وحدت و انسجام ملی ماست و این موزه نقش مهمی در جریان سازی و انتقال مفاهیم و ارزشهایمان به نسلهای جدید دارد و می تواند برای کارشناسان این حوزه کارگاه آموزشی مهمی باشد.
ضرغامی افزود: برخی نسخه های اصلی در خارج از کشور است که از کشورمان غارت شده است و تلاش می کنیم اصل این آثار رابه موزه هنر مکتب تبریز انتقال دهیم تا علاقه مندان با اصل این آثار آشنا شوند.
وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همچنین از اثر نفیس منبت استاد علی قنبری هنرمند برجسته تبریزی با عنوان بشیر صلح رونمایی کرد.
ضرغامی گفت: این اثر بسیار فاخری است که به طور سمبلیک و نمادین ادیان مختلف الهی و نگاه وحیدی را که نگاه مشترک انسانیت است نشان می دهد که در زیر کتب الهی سلاحهایی که بشر برای نابودی خود طراحی کرده قفل زده شده اند تا انسانها سلاح ها را کنار بگذارند و به اهداف انسانی و الهی خود توجه کنند.
" بشیر صلح " که این هنرمند 10 سال برایش زحمت کشیده چیدمانی با مرکزیت درختی است که نماد درخت سدره المنتهی است و 7 قسمت شامل نماد کره زمین و کتب الهی با سلاح هایی قفل شده در زیرشان دارد و نشان این است که صلح تنها با اطاعت از اوامر الهی به دست می آید.