پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان بیانیه پایانی وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس را نشان از رویکرد سراسر اشتباه و سردرگمی راهبردی برخی کشورهای عضو این شورا در قبال جمهوری اسلامی ایران دانست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه با رد اتهامات بی اساس وارده در بیانیه پایانی نشست ۱۵۲ وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس، صدور چنین بیانیههای تکراری و مخرب را نشان از رویکرد سراسر اشتباه و سردرگمی راهبردی برخی کشورهای عضو این شورا در قبال جمهوری اسلامی ایران دانست.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: صدور چنین بیانیههای کلیشهای مغایر با مبانی حسن همجواری بوده و کارویژهای جز بحران آفرینی منطقهای نداشته و ظاهرا با هدف خنثی کردن نتایح تحرکات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران با همسایگان به شمول برخی کشورهای دوست و شریک در میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس صورت میگیرد.
خطیب زاده با ارجاع به اشاره این بیانیه به موضوع هستهای کشورمان افزود:برجام و کشورهای متعهد آن که در متن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به وضوح آمده و بر همین مبنا طرفهای مذاکرات اخیر وین، نزد هر فرد آشنا به مقدمات مسائل بینالمللی روشن است و لذا طرح درخواستهایی از این دست که صادرکنندگان آن به خوبی از بیمبنا و بلاوجه بودن آن آگاه هستند، فقط نشاندهنده عمق بیتوجهی این شورا به بدیهیاتی است که نتیجهای جز بی اعتباری روزافزون برای آن ندارد و در همین ارتباط، این شورا در حالیکه به بزرگترین زرادخانه سلاحهای آمریکایی و غربی در جهان تبدیل شده، در جایگاهی قرار ندارد که در مورد برنامه موشکی و امور مرتبط با سیاستهای نظامی و دفاع بازدارنده اظهار نظری بکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید مجدد بر مواضع همیشگی کشورمان، جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی بر این جزایر را دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی خود دانسته و آن را به شدت محکوم میکند.
خطیب زاده اضافه کرد: تکرار این مواضع مداخله جویانه به هر شکلی کاملا مردود است و هیچگونه تاثیری بر واقعیتهای موجود حقوقی و تاریخی نداشته و نخواهد داشت.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی در پایان تاکید کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران براساس دیدگاه راهبردی و سیاستهای اصولی خود همواره راهکار حل مسائل منطقه را بر مبنای تعامل و همکاری با همسایگان دانسته و از ابتکارات ایجابی در زمینه توسعه مناسبات، مبتنی بر اصول و قواعد بین الملل استقبال مینماید.