پخش زنده
امروز: -
در همین جماران بود که امام خمینی (ره) تعریفی تازه از نقش زنان در جامعه ارائه کرد: «نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛ برای اینکه بانوان قشرهای فعال را در دامن خودشان تربیت میکنند».
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، روزهای منتهی به انقلاب اسلامی ایران، در نوفل لوشاتوب پاریس خبرنگاران زیادی تلاش داشتند سوالاتشان را درباره نقش و موقعیت زنان در ایران بعد از انقلاب از امام بپرسند.
امام آن روزها اگرچه به پاسخی کوتاه بسنده میکرد، حرفهای اصلی را، اما برای جمع دیگری نگه داشته بود؛ برای جماران و دیدار با اقشار مختلف بانوان ایرانی دیدارهایی که در آن رهبر انقلاب، اول شنونده بود؛ و بعد گوینده. در همین دیدارها بود که امام تعریفی تازه از نقش زنان در جامعه ارائه داد: «نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛ برای اینکه بانوان قشرهای فعال را در دامن خودشان تربیت میکنند».
در میان مخاطبان این دیدارها، دختر ۱۵ سالهای بود که امروز از تاثیر کلام و اندیشه امام(ره) میگوید. معصومه آباد «راوی کتاب من زنده ام» معتقد است: آن عروج و تعالی و رشدی که حضرت امام (ره) برای جامعه قلمداد کرده بود منشا و مبداش را دامن زن قرار داده بود، تعبیر امام بسیار ادیبانه و عارفانه بود.
صحیفه امام (ره) را برمی دارد و شروع میکند به خواندن بخشی از سخنرانیهای امام (ره) : «زن یکتا موجودی است که میتواند از دامن خود افرادی به جامعه تحویل دهد که از برکاتشان یک جامعه که نه، بلکه جامعهها به استقامت و ارزشهای والای انسانی برسد.»
تعبیر آن روزهای امام (ره) را دختر جوان آن روزها همچنان برای انتخابهای مختلفی که در زندگی سر راهش قرار میگیرد یک نقشه راه میداند. نویسنده کتاب من زنده ام میگوید: این نقش در بطن زندگی همراه من بود. یعنی این طور نبود که ما فقط یه اثر لحظهای در یک دوره از انقلاب از شخصیت امام گرفته باشیم و بعذ ایشان تمام شده باشه و ما مسیر زندگی خودمان را داشته باشیم. توصیههای امام همیشه در گوشمان بود.
با همین باور به توصیههای امام بود که با شروع جنگ تحمیلی نقش خودش را در دفاع از کشور پیدا کرد. برایمان تعریف میکند: در همین روزهای اول جنگ در پیامهایی که حضرت امام میفرمودند تاکید داشتند زنها باید به درجهای از تعالی رسیده باشند که بتوانند دوشادوش مردها در جبهه خدمت کنند.
معصومه در هفده سالگی به عنوان امدادگر به جبهه رفت و خیلی زود اسیر شد؛ بعد از چهار سال اسارت با جهان بینی تازهای که از امام گرفته بود در رشته بهداشت باروری دکترا گرفت و همزمان با تدریس در دانشگاه به فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی مشغول شد. به یاد میآورد که امام در یکی از دیدارهایش با بانوان گفته بود:در علم و تقوا کوشش کنید که علم به هیچ کس انحصار ندارد، علم مال همه است، تقوا مال همه است و کوشش برای رسیدن به علم و تقوا وظیفه همه ماست.
معصومه آباد ادامه میدهد: نقش و جایگاه امام در زندگی فردی و اجتماعی من نقش ویژه و متمایز از دیگر شخصیتهایی بود که میشناختم؛ امان نقش یک رهگذر را نداشت؛ نقش ماندگاری داشت که تا ابد تمام برنامههای زندگی ما را تغییر داد؛ حضرت امام حقی که به گردن خانمها دارد به مراتب بیشتر از حقی است که به گردن آقایان دارد