پخش زنده
امروز: -
برای رفع عطش در فصل گرما میتوان به جای نوشابههای پرضرر از نوشیدنیهای خنک استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ یک متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در فصول گرم سال به دلیل شدت گرمای هوا، قوت هاضمه معده کاهش مییابد، گفت: در تابستان و هوای گرم باید از غذاها و نوشیدنیهای سبُک که هضم راحتی دارند، استفاده کرد.
دکتر فاضله حیدریان مقدم گفت: در فصل گرما برای پیشگیری از گرما زدگی، تهیه شربت سکنجبین و تخم کاسنی، عناب و زرشک و خاکشیر یخ زده و آبلیمو مفید است.
شربت سکنجبین و تخم کاسنی
برای تهیه سکنجبین، سه پیمانه شکر را با چهار پیمانه آب و یک پیمانه سرکه انگوری یا سرکه سیب بجوشانید. کمی از شربت را با یک قاشق چای خوری تخم کاسنیِ خیس خورده و یک لیوان آب بنوشید.
شربت عناب و زرشک
۱۰ عدد عناب را له کنید و با دو قاشق غذاخوری زرشک در یک و نیم لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند؛ سپس، مواد را صاف کرده و با یک قاشق غذاخوری شکر شیرین کنید و خنک بنوشید.
شربت خاکشیر یخ زده و آبلیمو
دو قاشق غذاخوری خاکشیر خیسانده را در جایخی بریزید. دو قاشق غذاخوری شکر، دو عدد لیموی تازه و یک لیوان آب را هم بزنید و یک مکعب خاکشیر یخ زده در آن انداخته و بعد از هم زدن میل کنید.
شربت بهلیمو
برای تهیه این شربت، پیمانه شکر را با یک پیمانه آب کمی بجوشانید؛ سپس، یک پیمانه آب لیموی تازه اضافه کنید و آن را بعد از کمی جوشیدن، خاموش کنید. این شربت را با آب خنک رقیق و میل کنید.
دوغ ترش و تخم شربتی
دو قاشق غذاخوری تخم شربتی را در آب بخیسانید و با یک لیوان دوغِ ترشِ رقیق مخلوط کنید و خنک بنوشید.