پخش زنده
امروز: -
نخستین همایش ملی دزفول شهر پاک، در دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، فرماندار دزفول در این همایش گفت: اگر بخواهیم شهر پاکی داشته باشیم باید پسماند کمتر و بازیافت بیشتر داشته باشیم که مشارکت عمومی مردم و مسوولان در همه حوزهها ۲ بال این مشارکت هستند.
علی فرهمندپور افزود: برای تحقق این امر، مسوولان باید زیرساختهای لازم را فراهم و برای مردم نیز فرهنگ سازی شود.
وی روشها و ایدههای خلاقانه برای فرهنگ سازی را لازم دانست و گفت: نرم افزارهای طراحی شده میتوانند در این حوزه به خوبی عمل کنند.
فرماندار دزفول بیان داشت: اگر سایت پسماند پیشرفته باشد، ولی در جامعه فرهنگ سازی نشود کاری از پیش نخواهیم برد .
وی از شهردار دزفول خواست از ایدههای خلاقانه حمایت کند.
شهردار دزفول نیز گفت: موضوع نظافت، پاکی، زیبایی و آراستگی یک مبحث فطری است و انسانها با هر سن، جنس و طرز تفکر به آراستگی و پاکی اهمیت میدهند.
سیدحسن عیسی زاده افزود: محیط خانه و خانواده یک اصل است که باید برای پاکی، نظافت و آراستگی شهر نیز به عنوان خانه بزرگتر شهروندان تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه نکات مدنظر توسط سمنهای مرتبط با حوزه پسماند و محیط زیست، دانشگاهیان و کارشناسان گوشزد خواهد شد، گفت: این موضوع به عنوان یک راهبرد و خط مشی در شهرداری دزفول انتخاب شده و برنامه امروز نیز نخستین اقدام برای آغاز این حرکت است.
وی با بیان اینکه باید از ظرفیت شهرداری، سازمان مدیریت پسماند و سازمانهای مردم نهاد که پرتلاش و علاقهمند در کنارمان هستند استفاده کنیم.
شهردار دزفول اظهارداشت: در کنار بازیافت، نقش اقتصادی، زیست محیطی و تبعات اجتماعی موجود، زباله گردی و کودکان کار نیز مطرح است و برخی افراد زباله را به عنوان یک تجارت دنبال میکنند ضمن اینکه به علت ارزش قیمتی که زباله پیدا کرده است شاهد به وجود آمدن مافیا در این حوزه هستیم.
وی گفت: شهرداری دزفول از ظرفیتهای انجمنهای مردم نهاد در حوزه محیط زیست و مدیریت پسماند شهری به خوبی استفاده خواهد کرد.
محمدحسن پرآور رئیس شورای اسلامی شهر دزفول نیز افزود: برای داشتن زندگی سالم باید مکان سالم، خانه محله و منطقه سالم داشته باشیم و یکی از بارزترین شاخصهای مردم دزفول رعایت نظافت است به طوری که مردم در همه زمینهها در این خصوص همکاری لازم را داشته اند.
پرآور افزود: دزفول به عنوان دومین شهر خوزستان حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۳۰۰ هزار نفر آنها در شهر دزفول ساکن هستند.
رئیس شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه روزانه حدود ۲۰۰ تن زباله در دزفول تولید میشود، گفت: پسماند صفر به معنای این است که زبالهای برای دفن نداشته باشیم که این اتفاق در برخی کشورهای دنیا با وجود کرونا هم اتفاق افتاده و نشان میدهد میتوان آن را عملی کرد.
بیشتر بخوانید: قانون گریزی و تخلف از عوامل انباشت زباله ها در اهواز + فیلم
وی افزود: زباله به عنوان طلای کثیف مطرح است و در حال حاضر برخی افراد از ذره ذره زباله استفاده اقتصادی و پولسازی میکنند.