تکمیل پروژههای نیمهتمام در استان شتاب میگیرد
استاندار مرکزی گفت: تلاش بر این است در سال جاری تکمیل پروژههای نیمهتمام در استان شتاب گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ دکتر مخلص الائمه استاندار مرکزی با اشاره به اینکه کانون تمرکز فعالیت های دولت سیزدهم از شهریورماه سال گذشته تاکنون بر موضوع مقابله با ویروس کروناست، اظهار کرد: خوشبختانه از تلفات روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر، با تلاش مسئولان و کادر درمان، واردات واکسن و تولیدات فراوان که امروز تمهیدات صادرات آن در حال انجام است، به دو تا سه مورد تلفات در روز رسیده است و امیدواریم که شرایط کشور به وضعیت عادی بازگردد و موج دیگری از بیماری را تجربه نکنیم.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم کانون تمرکز فعالیتهای خود را در سال ۱۴۰۱ بر موضوع رشد اقتصادی قرار داده است، افزود: تمرکز بر مسئله رشد اقتصادی وظیفه دستگاههای اجرایی و اداری کشور است و باید نسبت به این امر توجه داشته باشند. در این راستا دولت رقم هشت درصد رشد اقتصادی را برای سال جاری در نظر گرفته است که امیدواریم با درایت دستگاههای مسئول، این هدفگذاری محقق شود و سهم ۷.۲ درصدی استان مرکزی در این رشد اقتصادی نیز تحقق یابد.
مخلص الائمه با تاکید بر اینکه برای تحقق این هدف نیازمند یاری همه مردم هستیم، گفت: تا زمانی که این رشد اقتصادی محقق نشود بسیاری از مشکلات کشور باقی خواهد ماند و نمیتوان از این عرصههای سخت عبور کرد.
وی افزود: در کنار این هدفگذاری، در اسفندماه سال گذشته، سند تحول دولت مردمی تدوین و ابلاغ شد که شامل ۱۳۴ چالش کشور، ۱۳۴ چرخش بخشی و ۱۰ چرخش تحولآفرین، ۱۰۲۳ برنامه و اقدام علمیاتی در ۳۷ موضوع در حوزههای مختلف میشود و اگر در سه بازه زمانی کوتاهمدت(پایان سال ۱۴۰۱)، میانمدت(پایان سال ۱۴۰۲) و بلندمدت(پایان کار دولت سیزدهم) این سند اجرایی شود، میتوان تحول را در کشور تجربه کرد و لازم است که حتما همه دستگاههای اجرایی به منظور تحقق این سند پای کار باشند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه امکان تجدیدنظر و ویرایش سند در نظر گرفته شده است، افزود: اجرای برخی از برنامههای این سند نیازمند تدوین و تصویب قانون است که وظیفه آن به معاونت حقوقی و پارلمانی ریاست جمهوری سپرده شده است تا در تعامل با مجلس، اجرای سند تسهیل شود و در کنار آن نیز وضعیت مطلوب در کشور رقم بخورد.
وی تصریح کرد: متاسفانه سطح اعتماد عمومی در جامعه آسیب دیده و امید مردم کاهش یافته است و مقام معظم رهبری احیای اعتماد و امید در بین مردم را به دولت سیزدهم دستور دادهاند و به گفته ریاست جمهوری بزرگترین پروژه دولت در کنار همه مسئولیتها و برنامهها، ترمیم اعتماد عمومی است تا افزایش رضایتمندی و امید به آینده حاصل شود.
وی با بیان اینکه عرصه خدمت و مسئولیت، عرصه پاسخگویی است، گفت: بابت مسئولیت و اختیاری که واگذار شده است، باید در محضر الهی و مردم پاسخگو باشیم، اما معمولا در فاصله بین توقع و فعالیت و اقدامات، نارضایتی شکل میگیرد و باید به میزان توان این فاصله را کاهش دهیم و قطعا لازمه کاهش این فاصله، ندادن وعده ای است که محقق نشود و انجام اقدامات جهادی و شبانهروزی است.
مخلص الائمه گفت: در جهان یارانه در سه بخش همچون هزینه در بخش تولید، کمک به مصرف کننده جهت افزایش قدرت خرید و هزینه در زنجیره تولید تا مصرف توزیع میشود.
وی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۷ که ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور پایهگذاری شد تا سال گذشته حدود ۷۲ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی هزینه شده است و این یارانه به وارد کننده و دلال داده شد که بعضا این دلالها هیچ ماهیتی نداشتند و دولت امسال برای تامین اقلام مورد نیاز که سال گذشته بیش از ۱۵.۵ میلیارد دلار ارز صرف کرد به رقمی بیش از ۲۵ میلیارد دلار نیاز دارد چراکه قیمت اقلام و کالاها افزایش یافته است و مسلما ادامه این شرایط برای هیچ دولتی میسر نبود و دولت سیزدهم به ناچار اصلاح نظام یارانهای را در دستور کار خود قرار داد و به مرحله اجرا رساند.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۸۰ تا ۹۰ هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که عمر ساخت برخی از آنها به بیش از ۳۰ سال رسیده است، افزود: اگر دولت روزانه حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت بفروشد و اگر ۳۰ سال منابع و بودجه کشور به صورت کامل صرف این پروژههای نیمه تمام شود، همچنان با طرحهای نیمهکاره روبرو خواهیم بود و بخش عمدهای از این مشکلات به چالشهای موجود در نظام برنامهای کشور باز میگردد.