پخش زنده
امروز: -
همایش نگاه نو به توانمندیهای دانشگاه فنی و حرفهای و شرکتهای دانشبنیان و نقش آنها در توسعه صنعت کشوردر سمنان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه فنی و حرفهای کشور در این همایش گفت: مهمترین هدف نظام آموزش عالی بیشتر کشورها، تربیت نیروی انسانی متخصص و پژوهشگران مورد نیاز بازار کار است که با تحقق این هدف، کیفیت صنایع رونق مییابد.
سید علی موسوی با بیان اینکه اکنون دانشگاههای نسل چهار دنیا در حال تبدیل شدن به فنی و حرفهای هستند افزود: آموزش فنی و حرفهای بر مبنای ضرورت اجتماعی، ضرورت آموزشی، ضرورت فناوری و ضرورت اقتصادی استوار است.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه فنی و حرفهای کشور گفت: ۷۰ درصد واحدهای درسی دانشگاه فنی و حرفهای به صورت عملی آموزش داده میشود
موسوی از ایجاد کنسرسیوم صنعتی این دانشگاه با شناسایی ۲۸ رسته فعالیت اقتصادی از جمله صنایع نفت، گردشگری، پوشاک و غذایی با مطالعه اسناد بین المللی و بر اساس استاندارد IC خبر داد و گفت دانشگاه فنی و حرفهای کشور بر اساس شعار سال، برنامه تحولی تدوین کرد که در همه حوزههای زیر مجموعه این دانشگاه شامل ۱۸۰ دانشکده، این برنامه تحولی اجرایی و عملیاتی شود.
وی افزود: یکی از این برنامهها، تشکیل کنسرسیومهای صنعتی (گروه تصمیمگیران) است که با هدف تحقق شعار سال با کمک دولت و صنعت تشکیل شد و بر این اساس، پیشرانان فناوری و صنعت شناسایی میشوند و ارتباط بین رستههای ۲۸گانه و پیشرانان برقرار میشود.
موسوی یکی از اهدف دانشگاه فنی و حرفهای را بازبینی عناوین رشتههای فناوری، تامین نیروی انسانی مورد نیاز صنایع و انجام پژوهشهای مساله محور دانست و گفت:در صددیم اختراع دانشجویان، بر اساس نیازمندیهای صنایع و ارتباط با صنعت انجام شود.
وی افزود: ۹۵ درصد افرادی که جذب بازارهای کار میشوند، دانشآموخته دانشگاه فنی و حرفهای هستند.
سمنان در این استان برگزار شد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان نیز بیان کرد: اگر ارتباط بین دانشگاه، صنعت و دولت در عمل ایجاد نشود، خروجی مورد نظر و رسیدن به دانشآموختگان دارای مهارت به دست نمیآید.
رضا نقدی، گفت: دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان، دارای چهار دانشکده است و در هر دانشکده ۱۵ تا ۱۷ رشته تدریس میشود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان با بیان اینکه نتیجه مهارتآموزی درست، در اشتغال مشاهده میشود گفت: ۷۰ درصد واحدهای درسی این دانشگاه در کارگاه و آزمایشگاه آموزش داده میشود و نمایشگاه دستسازههای دانشجویان که اکنون برقرار است، نتیجه همین کارگاهها است.
نقدی بیان کرد: آمار اشتغال پایدار دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ در کشور نشان دهنده اشتغال ۶۰ درصد از دانشجویان است و ۲۴ درصد آنان نیز به صورت پارهوقت شاغل هستند درحالی که اشتغال متوسط کل دانشگاههای کشور حدود ۴۵ درصد است.
دانشگاه فنی و حرفهای بیش از ۱۸۰ هزار دانشجو و ۱۵۰ رشته در بخشهای صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر دارد.