پخش زنده
امروز: -
درخواستها برای رسیدگی به کفایت سیاسی نخست وزیر انگلیس با پیوستن یک نماینده دیگر عضو حزب حاکم محافظه کار افزایش یافت و به ۲۸ نفر رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ درخواستها برای رسیدگی به کفایت سیاسی نخست وزیر انگلیس با پیوستن یک نماینده دیگر عضو حزب حاکم محافظه کار افزایش یافت و به ۲۸ نفر رسید.
جان استیونسون که از ۱۲ سال پیش تا کنون نماینده مردم کارلایل در اسکاتلند از حزب محافظه کار نماینده مجلس بود، پس از گزارش جدید درباره نقض قوانین در دفتر نخست وزیری، با ارسال نامهای به کمیته حزبی موسوم به ۱۹۲۲ بررسی کفایت سیاسی بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس را خواستار شد.
این چهارمین نفراز حزب حاکم محافظه کار است که پس از گزارش جدید خانم سوگری درباره نقض قوانین قرنطینه در ساختمان نخست وزیری با درخواست بررسی کفایت سیاسی بوریس جانسون و (برخی به همراه استعفا از سمت خود) علیه جانسون به پا خاستند.
این نمایندگان نگرانند با رویگردانی بیشتر مردم در پی قانون شکنیهای دولت از حزب حاکم محافظه کار دیگر نتوانند در انتخابات اتی رای بیاورند.
نتیجه انتخابات اخیر شوراها در انگلیس هم که نشان داد حزب حاکم محافظه کار نزدیک پانصد کرسی را از دست داد نگرانیهای نمایندگان را بیشتر کرده است.
نتایج نظر سنجیهای اخیر هم از کاهش بی سابقه محبوبیت حزب حاکم محافظه کار حکایت دارد.
هم حزبیهای نخست وزیر انگلیس که منتقد رفتار او شده اند برگزاری چندین جشن و میهمانی در ساختمان نخست وزیری در اوج محدودیتهای کرونایی و قرنطینه سراسری را نوعی دهن کجی به مردم و به ویژه فعالان عرصه بهداشت و درمان این کشور میدانند که در اوج همه گیری کرونا و قرنطینه حتی نتوانستند با اعضای خانواده خود دیدار کنند.
به گفته انان نمیتوان یک قانون برای کارکنان دولت و قانونی دیگر برای بقیه افراد جامعه وضع و بعد ادعا کرد همه در برابر قانون برابرند.
براساس مقررات درونی حزب محافظه کار انگلیس، برای برکناری رهبر این حزب، اکنون باید دستکم ۵۴ نماینده با بوریس جانسون مخالفت کنند که تاکنون شمار انان به ۲۸ نماینده رسیده است، اما گفته شده برخی از انان درخواست خود را پس گرفته اند.
پس از رسوایی برگزاری جشن و میهمانیها با نقض مقررات کرونایی در ساختمان و دفتر نخست وزیری انگلیس، نمایندگان احزاب مختلف و رهبران احزاب دیگر در این کشور، بارها در مجلس از بوریس جانسون خواستند استعفا دهد، اما او با رد این درخواستها تاکید کرد به کار خود ادامه خواهد داد و از مخالفان خواست به جای پرداختن به این مسائل بر مشکلات عدیده کشور و جنگ اوکراین متمرکز شوند.
بر اساس نظام سیاسی انگلیس هر حزبی که در انتخابات سراسری پارلمانی بیشترین کرسیهای مجلس عوام را از ان خود کند قدرت را در دست میگیرد و رهبر ان حزب نیز نخست وزیر میشود. حزب حاکم محافظه کار از سال ۲۰۱۰ قدرت را در انگلیس در اختیار دارد.
بر اساس اخرین امار منتشر شده هم اکنون مجلس عوام انگلیس حدود ۶۵۰ نماینده دارد که ۳۶۰ نفر انان عضو حزب حاکم محافظه کارند، حزب کارگر دومین حزب بزرگ انگلیس ۱۹۹ کرسی این مجلس را در اختیار دارد و حزب ملی اسکاتلند به عنوان سومین حزب بزرگ در این کشور ۴۵ کرسی پارلما ن انگلیس را در دست دارد و ۱۲ کرسی هم متعلق به حزب لیبرال دموکرات است و بقیه کرسیها در اختیار احزب کوچکتر و افراد مستقل است.