پخش زنده
امروز: -
بذرهای عاری از ویروس به روش کشتبافت درشهرکرد تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرعامل شرکت دانشبنیان از تولید بذرهای عاری از ویروس و سالم سیبزمینی به روش کشتبافت خبر داد.
بابک شبانیسفیددشتی گفت: شرکت آلما رویش اکسین از سال ۹۹ فعالیت خود را آغاز کرد و سال ۱۴۰۰ به جمع شرکتهای دانشبنیان اضافه و موفق به دریافت مجوز تولید از سازمان تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور شد.
وی افزود: فعالیت اصلی شرکت در درجه نخست تولید مینیتیوبر یا همان بذرهای عاری از ویروس و سالم سیبزمینی به روش کشتبافت است، روش کشتبافت یکی از روشهای تکثیر غیرجنسی در گیاهان بوده که با استفاده از محیط استریل و کاملاً عاری از هر گونه جرمی منجر به تولید گیاهانی با قابلیت جایگزین شدن به عنوان بذرهای مادری برای تولیدات گیاهی است.
دانشجوی مقطع دکتری رشته تغذیه دام از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد افزود: سالهای گذشته و برای تأمین نیاز به بذر کشاورزان پیشرو و سیبزمینی کار در کشور، واردات بذر از کشورهای اروپایی به داخل کشور صورت میگرفته است که همین موضوع باعث خروج ارز و نداشتن تضمین تولیدی و وجود برخی مشکلات از جمله مشکلات گمرکی و حملونقل برای کشاورزان داخل وجود داشت.
شبانیسفیددشتی گفت: در این راستا به عنوان نمایندهای از شرکت آلما رویش اکسین و با همکاری افراد متخصص در این مورد که همگی دارای تحصیلات عالی در رشتههای بیوتکنولوژی و کشاورزی بودند، ایده و هسته فناور آلما رویش اکسین را پایهگذاری کرده و فعالیت خود را آغاز کردیم.
این پژوهشگر با بیان اینکه محصول تولیدی شرکت، مینی تیوبر سیبزمینی یا همان بذرهای عاری از ویروس و بیماری است، گفت: محصول تولیدی در چهار مرحله تولید محیط کشت و بهینه کردن آن در فضای آزمایشگاهی، کشت نمونههای سالمسازی شده در اتاقهای کشت، انتقال شیشههای کشت شده به سالن رشد و انتقال گیاهچههای درون شیشهای به محیط سازگاری با گلخانه و در نهایت گلخانه و تولید بذرهای عاری از ویروس است.
این محقق دانشگاهی گفت: در زمان فعالیت شرکت تولیدات شرکت زیر نظر مرکز تحقیقات کشاورزی اچهارمحال و بختیاری قرار داشته و در نهایت با استفاده از آزمایشهای ویروس شناسی که روی نمونههای تولیدی صورت میگیرد، برچسب کلاس بذر دریافت میشود، این بذرها قابل فروش به کشاورزان پیشرو و عمده کار سیبزمینی هستند و قابلیت جایگزین شدن به عنوان بذر مادری برای تولید سیبزمینی در سطح مزرعه در سالهای آینده برای کشاورزان را دارند.
شبانیسفیددشتی افزود: برای ایجاد زمینه همکاری بیشتر و توسعه، ارتقای دانش و تأمین فناوریهای مورد نیاز تفاهمنامهای میان شرکت و دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برای برگزاری دورههای کارآموزی، ایجاد زمینههای اشتغالزایی، شبکهسازی نخبگان علمی و فنی، برگزاری رویدادهای کارآفرینی محور، ارائه مشاوره و استفاده از تجربیات و تجهیزات و امکانات یکدیگر تأکید شد.