پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: با اجرای طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی در کردستان، اطلاعات پایه زمین شناسی ۵۳ درصد اراضی استان کردستان در قالب ۲۵ ورقه پهنه تهیه میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، علیرضا شهیدی در دوازدهمین جلسه شورای معادن کردستان در سنندج، با اشاره به اینکه طبق اعلام اداره کل صمت استان، ۱۳۴ معدن معادل ۳۰ درصد معادن کردستان تعطیل است، افزود: تعداد معادن تعطیل شده در مقایسه با میانگین کشوری پایینتر است، اما باید با برگرداندن این معادن به چرخه تولید، زمینه اشتغال جدید در این حوزه فراهم شود.
وی گفت: در طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات معدنی در کردستان، پهنهای انتخاب شده که حدود ۹۰ درصد مناطقی را که میتواند پتانسیل مواد معدنی داشته باشد، شامل میشود.
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور کردستان را از استانهای پیشرو در زمینه پروازهای ژئوفیزیک اعلام کرد و افزود: ۷۰ درصد مساحت کردستان مورد پوشش ژئوفیزیک هوایی قرار میگیرد که به خاستگاه منابع فلزی موجود در استان بر میگردد.
استاندار کردستان هم در این جلسه گفت: رونق بخش معدن در استان میتواند توسعه مناطق کم برخوردار، ایجاد اشتغال مولد و تحرک بخش خصوصی را موجب شود.
اسماعیل زارعی کوشا افزود: طبق اعلام اداره کل محیط زیست، آلودگی منابع آبی مناطق شرقی استان ناشی از فعالیت معادنی مانند ساریگونی نیست، اما این موضوع باید برای مردم شفافسازی شود.
زارعی کوشا با وجود اینکه اداره کل محیط زیست بارها بر عدم تاثیر فعالیت معدن ساریگونی قروه در آلودگی آب روستاهای اطراف تاکید داشته، اما باز هم خواستهایم که این مسئله بیشتر بررسی گردد تا نگرانی مردم و ذهنیت بد آنان برطرف شود.
وی با بیان اینکه از سنقر تا قروه و دیواندره و سقز که ذخایر طلا وجود دارد، به طور طبیعی میزان آرسنیک بالا است، افزود: بر این اساس، آلایندگی خاک و آب مناطق شرقی استان مربوط به فعالیت معادن نیست البته بررسی این آلایندگیها ضروری است.
نماینده مردم شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه معادن باید به اهل فن و کار واگذار شود گفت: یکی از مشکلات بخش معدن کشور واگذاری معادن به افراد ناکارآمد است که هدفشان تولید نیست و بیشتر به دنبال زمین خواری و خرید و فروش هستند.
پرویز اوسطی به حقوق دولتی معادن اشاره و از عدم مسئولیت پذیری اجتماعی معدن داران گلایه کرد و افزود: در مناطقی که معادن فعالیت میکنند موجب آلودگی زیست محیطی شده و از مزایای مختلف منتفع میشوند و انتظار ما کمک معدن داران به عمران و آبادانی و برآورده کردن نیازهای مردم در این مناطق است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم گفت: در حال حاضر ۳۴۲ فقره معدن در کردستان با اشتغال چهار هزار و ۹۱۹ نفر فعال است و ۱۴۱ پرونده اکتشاف نیز موجود است.
بختیار خلیقی بیشترین آمار معادن فعال استان را مربوط به سنندج و قروه به ترتیب با ۵۹ و ۵۸ فقره معدن عنوان کرد و افزود: این تعداد در بیجار ۴۲ و دهگلان نیز ۱۹ مورد است که امیدواریم با اجرای طرح تحول زمین شناسی، شاهد افزایش تعداد معادن باشیم.
خلیقی با بیان اینکه سال گدشته حقوق دولتی معادن ۸۳۵ میلیارد تومان بود که طبق قانون باید ۱۵ درصد آن به خود استان برگردد، اما فقط ۱۵.۵ میلیارد تومان آن به استان برگشت، گفت: که انتظار داریم این مهم افزایش یابد تا در زمینه زیرساختهای روستاهای اطراف معادن هزینه شود، ضمن اینکه کردستان در زمینه پرداخت حقوق دولتی رتبه اول کشور را دارد.