• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۱۸۳۵
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۳
اجتماعی » حقوقی و قضایی
غلامعباس ترکی؛

مرکز نوآوری در زمینه حکمرانی قضایی راه اندازی می‌شود

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری با دانشگاه تربیت مدرس گفت: راه اندازی مرکز نوآوری در زمینه حکمرانی قضایی، حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم در دستور کار است.

غلام عباس ترکیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، غلام‌عباس ترکی در نشست امضای تفاهم‌نامه‌های مشترک علمی، پژوهشی و کاربردی دادستانی کل کشور با دانشگاه تربیت مدرس اظهارکرد: در ۲ ماه گذشته چندین جلسه مشترک و مقدماتی با رئیس دانشگاه تربیت مدرس برگزار شده که توافقات خوبی انجام شده است.

وی ادامه داد: محور اصلی این تفاهمنامه و همکاری‌ها؛ گسترش و اقامه حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌ها است. محور مهم دیگر، توسعه دانش و رفع موانع موجود با استفاده از نظرات دانشمندان و اندیشمندان دانشگاهی است.

ترکی با بیان اینکه امیدواریم این همکاری‌ها منجر به اثربخش شدن فعالیت‌های پیشگیرانه و پیشبرد برنامه‌های مرتبط با حقوق عامه شود، افزود: در دادستانی کل کشور، معاونت «حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم» که متولی این امور محسوب می‌شود، راه اندازی شده است.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور تصریح کرد: موارد مرتبط با حقوق عامه شامل تمام مواردی می‌شود که در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته و فقط مختص به اموال و اشیا نمی‌شود بلکه امور فرهنگی و اجتماعی را نیز شامل می‌شود چنانچه در این راستا مشکلات مربوط به محیط زیست، پسماند، هوای پاک تا موضوعاتی از قبیل عفاف و حجاب را نیز در بر می‌گیرد.

ترکی با اشاره به اینکه تمام مواردی که در قانون اساسی جزو حقوق مردم شناخته شده، حقوق عامه است، گفت: به نظر می‌رسد در این زمینه به لحاظ مفهومی و مصداقی نیاز به توسعه دانش داریم و اطلاع مردم از مصادیق حقوق عامه نیز از اهمیت خاصی برخوردار است لذا در نظر داریم گام‌های موثرتری در این زمینه برداریم و تحقق این اهداف بدون همکاری دستگاه‌های دیگر و جامعه دانشگاهی و نخبگانی امکانپذیر نیست.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مواردی که در قوه قضاییه مدنظر است و رئیس قوه قضاییه و دادستان کل کشور بار‌ها روی آن تاکید کرده اند؛ تحول و تعالی در برنامه‌های قوه قضاییه است. از آنجایی که سند تحول قضایی به تائید مقام معظم رهبری رسیده و سرلوحه همه برنامه‌ها در این قوه است؛ نیازمند تعالی و تحول مستمر هستیم که به نظر می‌رسد چنین همکاری‌هایی را باید سرعت ببخشیم.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور یادآور شد: یکی دیگر از موضوعاتی که نیاز به کمک دانشگاه دارد، ارتقای وضعیت حکمرانی قضایی است. چرخه‌های دادرسی، قوانین و نظم حقوقی که در جامعه حاکم است نیاز به ارتقا دارد و قطعا اساتید دانشگاه در رسیدن به این اهداف می‌توانند کمک شایان توجهی به قوه قضاییه داشته باشند.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر برنامه ریزی، احیاء و اقدام عالمانه و مجاهدانه گفت: موفقیت در هر کاری، نیازمند دانش و نگاه عالمانه به امور است که در این بعد کمک و همکاری دانشگاهیان قطعا موثر است لذا دنبال استفاده از ظرفیت اندیشکده ها، پژوهشکده‌ها و شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه تربیت مدرس هستیم.

ترکی با اشاره به امکان ارائه تسهیلات قضایی برای اساتید دانشگاه گفت: مطالعات تئوری و نظری بدون توجه و آشنایی به نظام قضایی و رویه‌های عملی در دادگاه‌ها و دادسرا‌ها خیلی دقیق نخواهد بود لذا این همکاری‌ها منجر به تسهیل دسترسی پژوهشگران به آرای قضایی، ایجاد شفافیت و حضور دانشگاهیان در مراجع قضایی و می‌شود و با ایجاد پژوهش‌های کاربردی در قوه قضاییه، در ارتقای دانش حقوقی نیز تاثیر گذار خواهد بود.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور یادآور شد: ایجاد یک مرکز نوآوری در زمینه حکمرانی قضایی، حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم یکی از اقدامات بسیار خوبی است که روی آن توافق شد. راه اندازی این مرکز به ارتقای وضعیت قضایی کمک می‌کند؛ به ویژه در حوزه حقوق عامه تحول ایجاد می‌کند و برکات زیادی به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به اهداف امضای این تفاهمنامه گفت: مایه افتخار است که با دانشگاه تربیت مدرس که دارای ۱۷ دانشکده و ۱۶ پژوهشکده و۷۸۰ عضو هیئت علمی و ۱۱ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی است، تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردیم.

ترکی گفت: قضات درباره پرونده‌های مختلفی باید اظهار نظر کنند و موضوعات نیز بسیار متفاوت و تخصصی هستند، اما این امکان وجود ندارد که یک قاضی درباره همه موضوعات تخصص داشته باشد. در این راستا، استفاده از ظرفیت کارشناسی موجود در دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های دانشگاه تربیت مدرس می‌تواند کمکی به ارتقای کیفیت رسیدگی‌های قضایی داشته باشد.

وی با بیان اینکه تشکیل هیئت‌های اندیشه ورز در ارتقای حکمرانی حقوقی و قضایی بسیار حائز اهمیت است، گفت: برای تحقق این مهم، برگزاری نشست ها، رویداد‌ها و دوره‌های مشترک را مد نظر داریم تا اساتید مجرب دانشگاهی در کنار قضات عالی رتبه دادستانی کل و دیوان عالی کشور قرار بگیرند و بیشتر از این ظرفیت‌ها و تجربیات استفاده کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
برنامه های یلدایی در قاب تلویزیون لرستان
کشف محموله سوخت قاچاق در رشت
نمایشگاه بین المللی کتاب استان کرمان
سردار وحیدی: جرات ندارند حزب‌الله را خلع سلاح کنند
اولویت دولت برای مسکن کارکنان نیرو‌های مسلح
گام تازه وزارت راه و شهرسازی برای تأمین زمین و تمرکززدایی
نظارت بر بازار رشت در آستانه‌ی شب یلدا
دریافت پایان کار، مشروط به اخذ رده انرژی
شور و اشتیاق خرید شب یلدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)