پخش زنده
امروز: -
کشت بیش از اندازه برنج در گلستان مهمترین چالش اجرایی شدن طرح الگوی کشت در این استان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر بین ۶۰ تا ۶۵ هزار هکتار از مزارع گلستان زیر کشت برنج میرود که با توجه به وضعیت جغرافیایی و آبی گلستان حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار هکتار بیشتر از الگوی کشت محسوب میشود.
محمدرضا عباسی افزود: در صورتی که سطح زیر کشت برنج در گلستان به حداکثر ۲۰ هزار هکتار کاهش یابد میتوانیم بگوییم الگوی کشت تا ۸۵ درصد در گلستان موفق اجرایی شده است.
او ادامه داد: بر اساس الگوی کشت گلستان برای کشت محصولات راهبردی مانند گندم، جو، کلزا، سویا، آفتابگردان، و چغندرقند که نقش مهمی در امنیت غذایی جامعه دارند مناسب تلقی میشود.
عباسی گفت: تغییر الگوی کشت به معنی پرهیز از کشت محصولات با نیاز آبی بالا مانند شالی و ترویج کشت با مصرف آب کمتر یا مقاوم به کم آبی و استفاده از شیوههای نوین آبیاری به جای روش سنتی غرقابی و کشت بر مبنای شرایط اقلیمی و توجیه اقتصادی است.
الگوی کشت طرحی است که سالها در کشور معطل مانده و توپ آن در زمین مجلس و دولت میچرخد.
محمد جواد عسگری رئیس کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی میگوید: معتقدم دولتهای گذشته جسارت اجرای این طرح را نداشتند، اما اکنون دولت هیچ بهانهای ندارد و همه زیر ساختها و ساز و کارهایی که مجلس باید برنامه ریزی میکرد مشخص شده و بستر اجرای آن مهیاست.
او گفت: جهاد کشاورزی قول داده بزودی آن را اجرایی کند.
با این حال عیلرضا مهاجر معاون امور زراعت جهاد کشاورزی معتقد میگوید: ساز و کار اجرایی شدن الگوی کشت فقط روی کاغذ فراهم شده است.
گلستان از جمله استانهایی به شمار میرود که نپبه اجرای الگوی کشت نیاز دارد.
مطابق دادههای سازمان جهاد کشاورزی گلستان هم اکنون این استان ۶۶۷ هزار هکتار اراضی با قابلیت کشاورزی و ۲۱۴ هزار خانوار بهرهبردار دارد و سالانه در شرایط عادی پنج میلیون و ۴۰۳ هزار تن انواع محصول کشاورزی در این استان تولید میشود.
گلستان در تولید ۱۶ محصول شامل دانههای روغنی کلزا ، سویا و آفتابگردان ، هلو ، توتون و گوشت مرغ رتبه اول ، گندم ، چغندرقند و خرمالو مقام دوم ، شلتوک (برنج) ، پیلهتر ابریشم ، میگو و پنبه رتبه سوم ، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد که نشان دهنده اهمیت کشاورزی منطقه در توسعه و خودکفایی و امنیت غذایی کشور است.