پخش زنده
امروز: -
در نهمین جلسه کمیته مشترک تجارت مرزی،مطرح شد : ظرفیت همکاریهای تجاری کشور ایران و پاکستان حداقل پنج میلیارد دلار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان، سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در نهمین اجلاس کمیته مشترک تجارت مرزی سیستان و بلوچستان و ایالت بلوچستان پاکستان گفت: قبل از شیوع کرونا، حجم تجارت ایران و پاکستان یک و نیم میلیارد دلار بوده و اکنون با گذشت ۲ سال از این شیوع به ۱.۱ میلیارد دلار کاهش یافته این در حالی است که ظرفیت همکاریهای تجاری دو کشور حداقل پنج میلیارد دلار است.
ایرج حسن پور گفت: تاریخ ایران و پاکستان بسیار غنی است و این دو کشور از تمدن و اشتراکات زیادی برخوردار هستند و سراسر مرزهای غربی پاکستان به سیستان و بلوچستان متصل بوده و این میتواند خود یکی از اصلی ترین عوامل توسعه باشد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان از دیرباز به لحاظ مشترکات فراوان در مسایل فرهنگی، دینی، مذهبی و اقتصادی همواره همکاریهای رو به رشدی داشتهاند.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان بیان کرد: ایران و پاکستان از ظرفیت بالایی در زمینه های مختلف اقتصادی برخوردار هستند و دو کشور میتوانند بخشی از نیازهای خود را با استفاده از تجارب و دانش یکدیگر در نوع کیفیت تامین نمایند .
حسن پور خاطرنشان کرد: رفع مشکلات تجاری و فراهم شدن شرایط برای توسعه تجارت با پاکستان از دیگر برنامههایی است که ایران برای افزایش ارتباطات خود با کشورهای همسایه دنبال می کند.
وی بیان کرد: ایران و پاکستان در زمینه مبادلات تجاری مکمل یکدیگر محسوب میشوند که با توسعه همکاریها از جمله در زمینههای حمل و نقل کالا، محصولات و کاهش تعرفه ها و ایجاد بازارچههای مرزی می توان مشکلات بسیاری را از میان برداشت.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت افزود: توسعه بازارچههای مرزی بازارچهها و پایانههای مرزی برای توسعه یک منطقه از جمله توسعه امنیتی، اجتماعی و فرهنگی دارای اهمیت است و میتواند بر سطح معیشت و درآمدها تاثیر چشمگیری بگذارد.
حسن پور ادامه داد: بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان در زمینه صادرات و واردات از فعال ترین بازارچه های کشور محسوب میشوند و عمده محصولات صادراتی این بازارچهها سیمان، سیب درختی، کاشی و سرامیک است.
وی افزود: سیستان و بلوچستان یکی از راههای سهل و امن دسترسی پاکستان به خاورمیانه و کشورهای اروپا و آفریقا است که این موضوع یک موقعیت طلایی را برای این استان و کشور همسایه فراهم کرده است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان ادامه داد: توسعه خطوط ریلی سیستان و بلوچستان به دلیل قرار گرفتن در مسیر کریدور شرق به غرب از اهمیت ویژه ای برخوردار است و همچنین جایگاه استان در کریدور ریلی استراتژیک (ایران- ترکیه- پاکستان) از جمله مزیت هایی است که می تواند زمینه های همکاری با کشورهای همسایه را فراهم کند.
محمد صدیق رییس گمرک کویته و گوادر و رییس هیات پاکستانی نیز در این اجلاس گفت: ایران جزو اولین کشورهایی بود که استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷ پذیرفت و روابط خوبی با کشور پاکستان داشت.
وی تصریح کرد: روابط بین ۲ کشور ایران و پاکستان میتواند با سرمایه گذاران و تجار برقرار باشد تا بتوانیم مشکلات و مسائل معیشتی روزمره مردم را حل کنیم.
معاون رییس اتاق بازرگانی ایالت بلوچستان پاکستان نیز در این اجلاس گفت: ما امروز اینجا برای تجارت و مسائل تجاری دور هم جمع شدهایم و من امیدوارم به یاری خدا زمانی که میخواهیم از این نشست برویم تمام مسائل میان ۲ کشور در حوزه مسائل بازرگانی حل شود.
فداحسین دشتی افزود: در مرحله اول ما میخواهیم یک برنامه مشترک با ۲ کشور داشته باشیم تا مساله حمل و نقل به خوبی انجام شود زیرا همه تجار ما در این مساله حمل و نقل دچار ضررهای بسیار زیادی میشوند.
وی افزود: در مورد انبارداری برای بارگیری بار تجار جایی ایجاد شود تا این مشکلات که هرروز ناشی از این مساله به وجود میآید دیگر نباشد.