پخش زنده
امروز: -
فرماندار سردشت: طرح مطالعاتی پایانه مرزی کیله سردشت با اعتباری بالغ بر 60 میلیارد ریال آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، لقمان خسروپور در جلسه بررسی مسایل و مشکلات رویه های صادرات و واردات از بازارچه مرزی کیله که با حضور رئیس کل گمرک ایران در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، گفت: در سفر مقام عالی استان به این شهرستان، انجام طرح مطالعاتی بازارچه مرزی کیله سردشت با مهلت زمانی 7 ماه مصوب شد.
وی افزود: اکنون این مطالعات با اعتبار 60 میلیارد ریال از محل اعتبارات پایانه ها آغاز شده و کلیه مراحل جانمایی تاسیسات و بناها برای احداث و راه اندازی یک گمرک رسمی در حال انجام است.
خسروپور انتظار مردم ایثارگر سردشت را برای بهبود وضعیت معیشت و رونق اقتصاد با تجارت مرزی را مطالبه ای به حق دانست و گفت: کیله سردشت یک بازارچه صادراتی بسیار فعال است و در سال 98 ازسوی هیات وزیران رسمی شد، اما زیرساخت های آن همچنان نامناسب و رویه صادرات و واردات آن نیز با موانعی روبه رو است.
وی در پایان با اشاره به موانع رویه های صادراتی و وارداتی خواستار اجرای ترانزیت داخلی، اجرای مسیر سبز گمرکی، واردات پیله وری، شفاف سازی در میزان مالیات به واردات کولبری، امکان فعالیت و تبادلات مرزی شرکت های تعاونی مبادلات مرزنشینی، امکان صادرات کالاهای تولیدی واحدهای صنعتی شهرستان، ورود موقت مواد اولیه واحد های تولیدی، واردات میوه های گرمسیری، خروج خودرو تا شهر قلعه دیزه و امکان استفاده از کارتهای بازرگانی را از مطالبات مردم سردشت عنوان کرد.
کمال حسین پور نماینده مردم شهرستان های سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: خواسته اصلی پیله وران ، تجار و کسبه این شهرستان واردات به عنوان کم هزینه ترین موضوع برای رونق منطقه است و بایستی راهکار و رویه ای ایجاد شود تا در این امر تسهیلی صورت بگیرد و این رویه تقویت شود.
او گفت: با تسهیل در امر واردات 8 هزار کارت صادر شده کولبری از این رویه بهره مند خواهند شد .
رئیس کل گمرک ایران نیز در این جلسه گفت: برای مرز کیله سردشت طرح توجیهی اقتصادی باید ارائه شود تا ظرفیت ها و مزیت رویه های آن مشخص شود.
علیرضا مقدسی با اشاره به اینکه در بعضی از نقاط کشور منطقه های آزاد مشخص و مجوز داده شده اما چون مزیت ها و ظرفیت های آن شناسایی نشده همچنان بدون استفاده هستند، افزود: برای رونق بخشیدن صادرات و واردات حداقل باید زیرساخت ها لازم تکمیل و امنیت تضمینی برای کالاهای داخل محوطه بازارچه وجود داشته باشد و ما در این صورت آماده هرگونه اعطای مجوز هستیم.
در پایان هریک از پیله وران، فعالین اقتصادی و کارگزاران شرکت های تعاونی مرزنشینی به بیان مسایل و مشکلات رویه های صادرات و واردات پرداختند .