پخش زنده
امروز: -
شرکت آلمانی فولکس واگن ، دومین خودروساز بزرگ جهان با اتهام برده داری در دوره دیکتاتوری دهه هفتاد تا هشتاد میلادی در کشور برزیل مواجه شده است،
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ چند رسانه آلمانی روز یکشنبه اعلام کردند شرکت آلمانی فولکس واگن که دومین خودروساز بزرگ جهان به شمار میرود، با اتهامات جدیدی مرتبط با دیکتاتوری در برزیل مواجه شده است، این بار بابت اَعمال «برده داری» در فاصله سالهای ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۶.
بنا بر اعلام شبکه تلویزنی آ آر د و روزنامه سوددویچه زایتونگ، بر اساس یادداشتی که ۱۹ مه از سوی دادگاهی صنعتی در برازیلیا برای فولکس واگن ارسال شده است، این شرکت ۱۴ ژوئن به این دادگاه احضار شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، یک سخنگوی فولکس واگن اطمینان داد که شرکت این پرونده و «حوادث احتمالی» را که رخ داده و بازرسیهای مقامات قضایی برزیل بر مبنای آنها صورت گرفته است، «بسیار جدی» میگیرد.
با این حال، فولکس واگن «به علت یک فرآیند قضایی احتمالی» نخواست فعلا توضیح بیشتری بدهد.
اتهاماتی که به فولکس واگن نسبت داده شده است به دوره ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۶ برمی گردد یعنی دوران دیکتاتوری نظامی که در فاصله سالهای ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵ در برزیل حاکم بود. سالهای سال است که کارمندان سابق این شرکت در این دوران، از آن درخواست غرامت میکنند، اما تاکنون به نتیجهای نرسیده اند.
بنا بر اعلام رسانههای آلمانی، شکایتهای بررسی شده از سوی دستگاه قضایی برزیل به متوسل شدن این خودروساز به «اقدامات برده داری» و «قاچاق انسان» اشاره میکند و در آنها شرکت متهم شده است که در نقض نظامند حقوق بشر در برزیل همدست رژیم دیکتاتوری بوده است.
در آن زمان، این شرکت ساخت یک محوطه کشاورزی بزرگ را در حاشیه حوضچه آمازون برای تجارت گوشت در دست داشت.
صدها کارگر روزمزد و موقت برای کارهای جنگل زدایی به ویژه روی ۷۰ هزار هکتار از طریق واسطهها استخدام شده بودند، اما رسانههای آلمانی میگویند این کار احتمالا با رضایت مدیریت فولکس واگن انجام شده است.
بنا بر اعلام این رسانهها که توانسته اند به بیش از دو هزار صفحه شهادت و گزارش پلیس دسترسی پیدا کنند، کارگران گاهی قربانی ضرب و شتم، خشونت واسطهها و نگهبانان مسلح کارگاههای ساخت و ساز میشدند.
شهادتها به ویژه به بدرفتاری با کارگرانی که تلاش میکردند، فرار کنند حتی ناپدید شدن مظنونان اشاره میکنند.