پخش زنده
امروز: -
مناطق کویری بیشترین درگیری را با سالک دارند که با اجرای عملیات کنترلی، از ابتلای نیمی از افراد جلوگیری میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان نطنز گفت: مخزن اصلی بیماری سالک در نوع شهری سگهای ولگرد و در نوع روستایی جوندگان به ویژه موشهای صحرایی است.
قاسمعلی اکبری افزود: پشه سالک در پناهگاههای تاریک و گرم و مرطوب مانند شکافهای دیوار، زیرزمین منازل، پشت اشیا ثابت و اطراف تودههای زباله، کودهای حیوانی، اماکن متروکه، لانه جوندگان و غارها زندگی میکند.
وی گفت: یکی از راههای مبارزه با سالک، انجام عملیات مه پاشی و سمپاشی در محیطهای داخلی از جمله داخل خانه ها، دامداری نزدیک و مجاور منازل، خرابهها و متروکهها و زبالهها و نخالههای ها و کودهای حیوانی که در بیابانها و مجاور خانههای مسکونی است که تا شعاع ۱۰۰۰ متر رها شدهاند.
معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان نطنز افزود: مناطق کویری بیشترین دربرگیری سالک را دارند، منطقه بادرود در شهرستان نطنز یکی از مناطقی است که بیشترین افزایش ابتلا به این بیماری را دارد.
اکبری گفت: در شهر خالدآباد با اقدام به موقع و مناسب مرکز جامع سلامت از لحاظ جونده کشی، توزیع اقلام دافع حشرات و آموزشهای لازم به گروههای هدف، مبتلایان به سالک نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.
سالک، یک بیماری مزمن پوستی مشترک بین انسان و دام است که با گزش پشه خاکی به انسان منتقل میشود، ناقل این بیماری حشره بسیار کوچکی به نام پشه خاکی است که انگلی بنام لیشمانیا را به انسان از طریق گزش منتقل میکند
هر ساله با شروع فصل گرما، طرح مبارزه با این بیماری در مناطق مستعد و کانونهای گسترش آن اجرایی میشود.