پخش زنده
امروز: -
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تلاش شرکتهای دانش بنیان به مجموعههایی که در ورود به بازار با چالش مواجه هستند کمک میکند تا محصول خود را در یک فرآیند مطمئن به بازار برسانند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همیشه تجاریسازی محصولات یکی از دشوارترین مراحل یک کار اقتصادی محسوب میشود. سهم این سختی کار برای کالاهای دانشی که سهم نوآوری در آنها بالا است، بیشتر است.
در واقع تجاری سازی محصولاتی که بر مبنای نوآوری و دانش به تولید میرسند به دلیل عدم شناخت درست بازار از ضرورت تولید آنها و عدم اطمینان به کارآیی آنها دشوارتر است و موانع بیشتری سر راه آنها قرار دارد. کالاییهایی که با سطح فناوری بالایی تولید میشوند در لبه تیغ حرکت میکنند یعنی در حین داشتن حاشیه سود بالا، ریسک سرمایه گذاری بیشتری هم دارند.
به همین دلیل اقناع بازار برای خرید و اطمینان به این محصولات نیازمند شگردها و دانشی است که معمولا خود شرکتهای تولیدکننده چندان به آنها واقف نیستند به همین دلیل، بسیاری از آنها در فرآیند ورود به بازار با مشکلات و چالشهای جدی روبرو میشوند. اما شرکتهایی هستند که با تیمهای تخصصی خود، به مجموعههای دانشبنیان و خلاق کمک میکنند تا بتوانند به شکلی درست و اصولی به بازار ورود کنند و ماندگار شوند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم با استفاده از توان تخصصی این شرکتها به مجموعههایی که در مرحله ورود به بازار با چالش مواجه هستند کمک میکند تا بتوانند محصول خود را در یک فرآیند مطمئن و اصولی به بازار برسانند.
در حال حاضر ۳۳۹ مجموعه دانشبنیان در کشور با توان تخصصی و دانشی خود به شرکتهایی متقاضی خدمات تجاری سازی ارائه میکنند. خدماتی که به مفهوم به کارگیری روشهای کسب و کار برای کسب سود معنا میشود. این کار در حوزه محصولات فناورانه کمی دشوارتر و نیازمند به کارگیری شاخصها و عواملی، چون شناخت بازار، شناسایی بازار هدف، به کارگیری فناوریهای به روز دنیا، تبدیل علم به فناوری و تبدیل فناوری به محصول است. مسیری جدید در بازار فروش محصولات است.
اما در ایران مجموعههایی شکل گرفته اند که به این فرآیند سرعت دادهاند. شرکتهایی، چون «آروند پرتو انرژی راهبردی»، «هوشمند اول بهشتی»، «توسعه پارکهای شیمیایی ایرانیان»، «شتابدهنده نو آوری و فن آوری تخشا قشم»، «آتیه اندیش تک تفتان»، «صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی استان ایلام»، «سامان صدرای دانا شریف»، «صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی شهید بهشتی»، «خطرپذیران نوین آفرینش».