پخش زنده
امروز: -
مدیرکل پدافند غیرعامل استان با حضور در برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکز قم توضیحاتی را در خصوص ساختار و فعالیتهای جدید این مجموعه ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، متقیان با بیان اینکه دو دسته تهدید انسان ساز و طبیعی وجود دارد گفت: تهدیدات طبیعی از طبیعت شکل میگیرد و اثر آن ثابت است و اگر بر دانش و آگاهی خود بیفزاییم میتوانیم با آنها مقابله کنیم.
وی ادامه داد: اما در تهدیدات انسان ساز، گاها خطراتی که انسانها به وجود میآورند به مراتب خطرناکتر از تهدیدات عوامل طبیعی است و متغیر میباشد.
وی تصریح کرد: در حوزه شورای پدافند غیرعامل و ابلاغ جدید، در هر استان یک شورا به ریاست استاندار به عنوان شورای پدافند غیرعامل مشغول به فعالیت میشود و شرح وظایف این شورا شامل ماموریت، سازماندهی، برنامهریزی، نظارت بر اقدامات پدافند غیرعامل، فرهنگسازی، ایجاد آمادگی کاهش آسیبپذیری زیر ساختها و ... میباشد.
متقیان افزود: مدیرکل پدافند غیرعامل نیز به عنوان دبیر شورا در هر استان فعالیت میکند و همچنین معاون سیاسی امنیتی استاندار مسئولیت جانشینی این شورا را برعهده دارد و فرمانده ارشد ارتش، فرمانده سپاه، فرماندهی نیروی انتظامی، دادستان مرکز استان، مدیرکل اطلاعات، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مدیرکل سازمان صداوسیما، مدیرکل مدیریت بحران، فرمانداری مرکز استان، شهردار مرکز استان، رییس دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل ارتباطات و فناوری، رئیس دانشگاه مادر استان، اعضای این شورا محسوب میشوند.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان قم گفت: یک مسئله و مشکلی که در گذشته در پدافند غیر عامل وجود داشت این بود که آسیب شناسیها به درستی انجام نمیشد و ضعفهایی به وجود آمده بود ولی تغییراتی که به وجود آمد ۱۱ کار گروه پدافند غیر عامل اضافه شد تا ترک فعلها و مشکلات به درستی شناخته شوند و در حال حاضر ۱۱ کارگروه فعال در هر استان مشغول به فعالیت میباشد.
وی در خصوص تفاوت ساختار جدید و قدیمی گفت: آسیبشناسی مهمترین تفاوت این دو ساختار است برای مثال هر برنامه یک دوره آزمایشی و چند دوره بازنگری دارد، بعضی از روسای کارگروه ها، دستگاهایی بودند که متناسب با موضوع عمل نمیکردند، برای مثال برای کارگروه فرهنگی و اجتماعی دستگاهی نظارت و اقدام میکرد که متناسب با موضوع این کارگروه و مسئله نبود و اقدامات راهبردی را انجام میداد.
وی افزود: ما در استان قم این پیشنهاد را داشتیم که مدیریت این کارگروه بر عهده صدا و سیمای مرکز هر استان در سراسر کشور باشد.
مدیرکل پدافند غیرعامل افزود: در مجموعه پدافند غیرعامل ۸ کارگروه ویژه و مهم را پیگیری میکنیم اولین کار گروه در حوزه بررسی، رصد و شناخت تهدیدات زیستی است که خود این موضوع ۶ زیر شاخه؛ تهدیدات انسان، تهدیدات غذا و دارو، تهدیدات آب آشامیدنی، تهدیدات حوزه محیط زیست و ... دارد، و هر کدام از اینها وظایفی برعهده دارند.
وی افزود: دومین کار گروه در پدافند غیر عامل سایبری میباشد،
متقیان دامه داد: امروزه تمام مراودات خرید و فروش و مسائل دیگر به صورت اینترنتی درحال انجام است و بیش از ۹۵ درصد پول و سرمایه مردم به صورت دیجیتال رد بدل می شود اگر نظارت در این موضوع به درستی انجام و پیشبینی نمیشد آسیبهای جبران ناپذیری بر مردم توسط هکرها ایجاد میشد.
وی در پایان گفت: علاوه بر این دو کار گروه شش کارگروه ویژه و مهم نیز در پدافند غیر عامل تحت بررسی و تحقیقات است که هرکدام در شاخه و حیطه خود را دارد.