پخش زنده
امروز: -
پای منبع آب همچنان روی خرخره بنای تاریخی تخت خلیل همدان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حجازیمکان، دهیار روستای هدف گردشگری کاج با اشاره به گذشتن یک و سال نیم از نامه نگاریهای مکرر با میراث فرهنگی درباره الزام ساماندهی تخت خلیل گفت: این بنای تاریخی در معرض تخریب جدی است و هنوز کارهای تملک بنا، ثبت ملی، مرمت و احیای آن انجام نشده است.
مهر ۹۹ بود که گزارشی تحت عنوان «تخت خلیل در زبالهدان تاریخ» منتشر شد. در آن گزارش محسن حجازیمکان، دهیار روستای کاج گفته بود: کاج تنها اسم روستای گردشگری را یدک میکشد و متأسفانه قلعه روستا که بالای تپه و نماد کاج است، در حال تخریب است.
منبع آبی که بلای جان تخت خلیل شده!
سیده مریم مختاری موسوی؛ سرپرست معاونت میراث فرهنگی همدان پیشتر گفته بود: فضایی که به عنوان منبع آب در بنای تاریخی تخت خلیل به قدمت بیش از ۷۰۰ سال تعبیه شده فضای بتونی است و مربوط به تأمین آب آشامیدنی روستاست که احتمالاً توسط بنیاد مسکن یا امور آب ساخته شده است.
درباره مرمت تخت خلیل، محسن حجازیمکان دهیار روستای کاج با بیان اینکه تا به حال اداره میراث فرهنگی حتی یک ریال برای این بنا هزینه نکرده است، گفت: پیرو پیگیریهای انجام شده، فرماندار شهرستان اعلام کرد جابجایی منبع آب به یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
در این باره شهروز کهیایی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستانهای رزن و درگزین هم با اشاره به هزینه یک میلیاردی جابجایی منبع آب، گفته بود: در شرایط فعلی بحران آب، تأمین آب روستا مشکل است و اگر بخواهیم از درگزین به روستا آبرسانی کنیم به هزینه گزافی نیاز داریم، از طرفی جابجایی منبع به معضل تبدیل شده بنابراین تنها راه این است که منبع آب به قسمت دیگری از روستا هدایت شود.
گفتنی است روستای قلعه کاج شهرستان رزن از سال ۸۶ به عنوان روستای هدف گردشگری شناخته شد. روستای هدف گردشگری «کاج» از روستاهای خوش آوازه استان همدان در حوزه صنایع دستی است.