پخش زنده
امروز: -
استادیار دانشگاه علوم پزشکی اراک: گرد و غبار از نتایج اصلی خشکسالی و تغییر اقلیم است که از مدیریت غلط در حوزه کلان کشوری و محیط زیست حاصل میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ کریمی گفت: کشور سالهاست که با پدیده گرد و غبار دست و پنجه نرم میکند، پدیدهای که اکنون بیش از هر زمان دیگری حتی در فصول گرم سال، نفسگیر شده است و وجود غبار و ذرات معلق، جو اغلب استانها را تیره و تار کرده است.
او ادامه داد: براساس دادههای ایستگاههای کیفیت هوای کشور، اکثر مناطق کشور در روزهای اخیر درگیر غبار شدهاند به طوری که کیفیت هوا در بیشتر آنها خطرناک گزارش شده است.
وی با اشاره به اینکه توسعه شهری اگر با درایت و همه جانبه نگری اجرا نشود، بر معضلات شهری خواهد افزود، خاطرنشان کرد: آلودگی هوا در ایران از عوارض جانبی توسعه ناپایدار شهری و از عوامل اصلی تأثیرگذار بر سلامت مردم و از موانع بزرگ در مسیر پیشرفت شهری تلقی میشود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: طبق مطالعات اخیر، وضعیت کیفیت هوا در شهرستان اراک، طی سنوات گذشته روندی صعودی داشته و آلاینده معیار در اغلب موارد ذرات معلق ریز (PM۲.۵) است، که غلظت آن حدود ۶ برابر مقادیر جدید توصیه شده (۵μg/m۳) بوده و همچنین ذرات معلق pm۱۰ و so۲ از آلایندههای اصلی شهر محسوب میشود.
کریمی اضافه کرد: امراض ریوی، بیماریهای قلبی عروقی، مرگ زودرس و سایر عوارض خطرناک از نتایج مواجهه طولانی مدت با آلودگی هوا هستند و استنشاق ذرات معلق شبیه مواد رادیواکتیو، سرطان زا بوده و هیچ حد آستانۀ مجازی برای آن وجود ندارد؛ با این حال نظیر حادثه چرنوبیل در بعضی ایام به دلیل غلظت بسیار بالای غبار شاخص آلایندگی بالای ۵۰۰ بود که این مقادیر تعریف نشده میباشد، به طوریکه دستگاههای سنجش توان قرائت آنرا ندارند.
او تأکید کرد: علاوه بر گرد و غبار، خودروها و صنایع شهر اراک با سوزاندن سوخت سنگین و عدم مهار خروجی دودکش به همراه مازوتسوزی در نیروگاه شازند نفس مردم اراک و استان مرکزی را گرفتهاند، این در حالیست که تعداد ایستگاه کنترل کیفیت هوای شهر و نیز کیفیت دادههای تولیدی بسیار کم است.