پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس اماکن عمومی تهران در برنامه زنجیره رادیو اقتصاد از قوانین اماکن عمومی در تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، موضوع برنامه زنجیره رادیو اقتصاد درباره قوانین اماکن عمومی بود.
مجری:می خواهم از قوانین اماکن، به جهت ساعت کار، شرایط و ویژگیهای مکانهای عمومی برای راحتی و نظم و امنیت و آسایش مراجعه کنندگان به این واحدهای صنفی توضیح دهید.
میهمان: اماکن عمومی جایی است که برای تردد عموم آزاد است.
بر اساس قاعده و قانون نظام صنفی که باید در مکانهایی که عمومی است و مجوز مکان عمومی و اتاق اصناف اتحادیه دارند حتماً باید واحدهای صنفی بر اساس قانون و مقرراتی که توسط اتحادیه و اتاق اصناف هر استان و شهرستان که به آنها اعلام میشود ملزم به رعایت آن هستند و وظیفه پلیس نظارت بر اماکن عمومی، ایجاد آرامش، آسایش و امنیت در تمام جاهایی است که برای عموم آزاد است.
هدف از تلاش همکاران ما این است که ما تمام پشتوانه واحدهای صنفی و پشتیبانی نظم و امنیت عمومی در سطح واحدهای صنفی و جاهایی که عمومیت در آن جریان دارد و میتوانند تردد کند هدف ما این است.
ساعت فعالیت صنفی برابر ابلاغیههایی که از قسمتهای مختلف و جاهایی که اماکن عمومی ور آن جریان دارد به دو قسمت تقسیم میشود یعنی شش ماهه اول سال اصناف میتوانند تا ساعت یک فعالیت کنند و در ۶ ماهه دوم سال که روزها کوتاهتر است معمولا ساعت خاموشی واحدهای صنفی ساعت ۱۲ است.
مجری: یعنی همه صنوف میتوانند در ۶ ماه اول تا یک بامداد باز باشند؟
واحدهای صنفی که خدمات عمومی میدهند مانند رستوران ها، کافهها و کافی شاپها و خیلی از واحدهای صنفی ممکن است ساعت ۷ بعد از ظهر تعطیل باشد. منظور ما از شش ماه اول تا ساعت ۱ میتوانند باز باشند بحث واحدهای صنفی است که میتوانند برای عموم خدمات دهند.
مجری: مجتمعهای تجاری چطور؟
آنها مقررات خاص خود را دارند و تصمیم گیری بر اساس مسئولیت مدیر مجتمع است و معمولاً تا ساعت ۱۱ و ۱۲ میبندند. ما ۴ واحد صنفی داریم که برابر قانون میتوانند از ما درخواست کنند که به آنها مجوز شبانه روزی دهیم مانند سوپرمارکتها، خواربارفروشی، پنچرگیری و تعویض روغنی و واحدهایی هستند که به دلیل اینکه ممکن است خیلی از مردم از استانها وارد مثلاً شهر تهران شوند و در طول شبانه روز نیاز است در قسمتهای مختلف شهر واحدهایی باز باشد که بتواند خدمات دهی دهند و میتوانند با درخواستی که از طریق سازمان صنعت و معدن و از طریق اتاق اصناف مجوز فعالیت شبانه روزی بگیرند.
مجری:چرا یک واحد صنفی بخش خصوصی بخواهد به کار و فعالیت بپردازند و مشتری هم دارد چرا باید با قاعده و ساعت خاصی خاموش باشد؟
میهمان: اگر از شما بپرسم بچه شما میتواند ساعت ۱۲شب بیرون باشد؟ یعنی ما بر اساس قاعدهای که وجود دارد و معمولاً واحد صنفی که نیاز مردم است به آن مجوز فعالیت میدهیم، ولی واحدی که مثلاً رستوران چه نیازی است که تا ساعت ۳ شب کار کند
مجری: علت آن به جهت حفظ امنیت شبانه است؟ چون وقتی واحدی فعال است امنیت هم لازم دارد که بتواند کارش را انجام دهد؟
میهمان: امنیت که هست، ولی خداوند روز را برای فعالیت و شب را برای استراحت آفرید و قاعده شب و روز را نباید قاطی کنیم و آن را بر اساس این قاعده همیشگی چیدیم و در مواردی که نیاز باشد، اجازه باز بودن به آنها میدهیم و از نظر امنیت مشکلی ندارند.
مجری: من میگویم وقتی واحد صنفی بازمیماند بالاخره باید نظم صنفی، آداب خرید و فروش رعایت شود و به این جهت است که شما میخواهید این امنیت کلی که وجود دارد به هم نریزد و یک عده هم مامور نیروی انتظامی موظف باشند بروند و امنیت آنجا را حفظ کنند؟
میهمان: ما گفتیم هدف اول ما تامین نظم و امنیت و آسایش عمومی است اگر قرار باشد شب همه چیز باز باشد دیگر مردم استراحتی ندارند و خیلی از واحدهای صنفی در مجتمعهای مسکونی ساخته شده اند و خود باعث بی نظمی و سلب آسایش عمومی شود و هدف ما آسایش عمومی است.
الان خیلی از شکایتهای ما شکایتهای مردمی است که خیلی از واحدهای صنفی شکایت میکنند حتی بعضی از سوپرمارکتهایی که به آنها مجوز داده ایم مردم شکایت میکنند که آنجا پاتوق شده است و ما مجبور میشویم مجوز آنجا را کنسل کنیم.
ما جایی که مجوز میدهیم نباید هیچگونه نارضایتی داشته باشد و اگر نارضایتی باشد مجوز آن را لغو میکنیم.
مجری: اگر کسی به هر دلیلی از یک واحد صنفی نارضایتی داشته باشد و تخلفی را ببیند که احساس کند به پلیس اماکن مربوط است چگونه شکایتش را مطرح کند؟نیازی به مراجعه نیست و از مردم عزیز قدردانی میکنیم که همیشه پشتیبان پلیس بودند و پلیس را پشتیبان خود میدانند.